Det var flott vær og yrende liv under årets Skarverenn. Her forserer Petter Northug jr. en av bakkene.
Bildet er hentet fra arrangørens hjemmeside. der det også kan ses mange flere bilder.


18-åring fra Oppegård slo halve langrennslandslaget

Det var en imponerende prestasjon Thomas Giftsad gjorde i Skarverennet på lørdag. Thomas, som fyller 19 år i juli, yppet seg virkelig mot deler av verdenseliten og ble til slutt nr 23 totalt i rennet, etter en avslutning som det luktet svidd av. På de siste 8 kilometrene av det 38 km lange rennet hadde Gifstad 6.beste tid! Med sluttiden 1.59,35 var han eneste junor som kom under 2 timer.

Pappa og trener Tron forteller at det var veldig inspirerende for Thomas å plukke den ene etter den andre av eliteløpere:

-Først tok han igjen Gjerdalen, som så ut som han skulle kollapse når som helst. Northug hadde steinansikt da Thomas passerte, men kun en liten fartsøkning og Northug var borte, forteller Tron Gifstad. 

Også løpere som Martin Johnsrud Sundbye, Oddbjørn Hjelmeseth og damevinner Therese Johaug ble passert av den lovende unggutten. 3 av de 5 som utgjorde Norges lag på den fantastiske 5-mila under VM i Holmenkollen ble altså slått av en 18-åring fra Follo!

Nå skal det riktignok sies at det er helt på tampen av sesongen, flere eliteløpere er hverken i sin beste form og alle tok nok ikke Skarverennet like alvorlig. Men prestasjonen til Gifstad er likefullt sensasjonelt god.

Av andre lokale løpere nevnes at broder Henrik Gifstad  ble nr 19 i yngre junior på 2.15, Carl Fredrik Hagen, Rustad IL, (bosatt på Tårnåsen i Oppegård) ble nr 15 i eldre junior på 2.14, den ikke ukjente maratonløperen Jan Halland, nå bosatt på Langhus, ble nr 3 i M46-50 på 2.15, og veteranen Dag Jacobsen fra Siggerud ble nr 9 i M56-60 med 2.40. Som en liten kuriositet kan her nevnes at Jacobsen, som er fylt 60, er eldst i klassen i langrenn, mens han er yngst i klassen i løping... 

Alle resultater kan finnes HER.


Thomas Gifstad fra et lokalt karusellrenn tidligere i vinter.