Startsted og målgang er på Moa i Spjelkavik og garderobe finner du på Tren Treningsenter Moa, like ved starten.

Traséen i Ålesund Maraton er flat og lettløpt. Det er mange som kommer hit for å sette personlige rekorder. Halvmaraton er på en runde, mens maratonløperne må springe to runder. Er du påmeldt heilmaraton, men hopper av på halv, så er det greit for arrangøren, men du blir da holdt utenfor bestepremieringen. Bruker du mer enn 4,5 timer på heilmaraton, kan du få starte en time tidligere.

Vi har 3 drikkestasjoner på hvert strekk med rikholdig drikke og bananer. Den innerste drikkestasjonen er plassert  på Reiakvam, 1,5 km fra vending, slik at man kan forsyne seg både på fram- og tilbaketur.

Det er deltakerpremie til alle. De som har løpt 5 - 10 og 15 løp i Ålesund maraton for årspremier. Foreløpig er det ingen som har sprunget 20 ganger. De som har løpt flest løp i Ålesund Maraton er Kjell Mindor Fagerlund og han sjølv, Per Jan Helset, begge med 18 deltakelser. Det blir loddtrekning av litografi, laget av Kristoffer Helset (bildet). Det er laget som steintrykk og er verdt 8000 kr. Arrangøren stiller også med premie til alle klassevinnere.

Utdelingen av startnummer åpner kl. 10 lørdag 14. mai ved garderoben på Moa, men vi oppmoder folk til å melde seg på via e-post til helge.fuglseth@gmail.com,  jo før jo heller.

Les mer om Ålesund Maraton på løpets hjemmeside.


Kunstneren Kristoffer Helset er klar med litografiet "maske" som blir hovedpremien i Ålesund Maraton denne gangen. Til høyre ser vi arrangøren Per Jan Helset som også er klar som et egg.


  Like før start i Ålesund Maraton 2010