To optimistiske Sandnesgutter har tro på gode resultater når NRK-kameraene blir slått på i kveld og sender bilder fra stevnet til den store verden fra Diamond League-øvelsene. Da skal de spise kirsebær med de store. Vi skrev at Bjørnar på en god dag vil ha flere i 3000 m-hinderfeltet bak seg i mål. Det har også han selv tro på.

Etter Bislett Games satser han på å gi Sindre Buraas og Sondre Nordstad Moen kamp om topplasseringene på årets 5000 m-statitsikk. Den gamle persen på 14.00 skal slås grunndig. .

Vi levnet kanskje ikke Henrik Ingebrigtsen like stor mulighet til å legge noen av verdensstjernene bak seg i Drømme-milen. Det er tross alt en av de to store øvelsene under Bislett Games- Men 20-åringen fra Sandnes har planer om mer enn det.

- Jeg blir skuffet om det ikke blir norsk rekord, sier Henrik til kondis.no. 

Analysen er klar. Han har allerede 3.39 på 1500 m i år. - Man legger gjerne til 17 sekunder på 1500 m-tida for å finne en tilsvarende tid på en mile - 1609 meter, sier Henrik. - Og da blir det rekord, for nå er formen bedre enn da det ble 3.39 på 1500 m..

Vi kan dermed kanskje se fram til en norsk rekord på Bislett. Knut Kvalheims 3.56.2 fra 1974 er gjeldende rekord. Den er en av norsk friidretts eldste rekorder. Bror Arne har løpt nest raskest med 3.56.4. Det gjorde han for nøyaktig 40 år og tre dager siden.


I Rådhuset:  Bjørnar Kristensen (t.v.) og Henrik Ingebrigtsen er i storsalen i Oslo Rådhus for å teste årets første jordbær. 

Hyggelig lag i Rådhuset med en blanding av dagens friidrettsstjerner, pressefolk, sponsorer, funksjonærer og en tidligere løperstjerne.  

Gammel rekordholder: For 33 år siden satte Henry Rono verdensrekord på Bislett med 7.32.1. Det var hans fjerde verdensrekord i løpet et par vårmåneder i 1978. Tre år seinere satte han en verdensrekord til på norsk jord da han løp 5000 m på 13.06.2 i Knarvik. Her er han i muntert lag sammen med Tom Fremstad, som i mer enn 25 år var daglig leder for Bislett-Alliansen. Til venstre konas hans, Oddbjørg Fremstad, og til høyre Kristin Kragseth fra ExxonMobil, hovedsponsoren for Bislettstevnet.