Det var fine forhold for både tilskuere og løpere da Ringeriksmaraton ble arrangert lørdag 13. august. Skiftende skydekke, en liten bris i ryggen de fleste steder og skiftende skydekke bidro til å gjøre stemningen i og langs løypa ekstra trivelig. 

I Ringeriksmaraton er det så mange klasser og distanser at det ikke er aldeles enkelt å holde oversikten. Bortsett fra en tidligstart for de som beregner å bruke ekstra lang tid, starter alle på samme skudd klokka 13. Her er de som løper hele maratonstrekningen alene, de som deler den på to og løper 2 x 21 km, de som deler den på fire og løper 4 x ca. 10,5 km og til sist den store hopen som deler maratonløpet på åtte og løper 8 x ca. 5,25 km.

Svenske Hälle var raskest av herrelaga og vant 8-stafetten på 2.20.57. Vidar var best på kvinnesida og brukte 2.50.34. Begge lag var noe prega av at en del av klubbens beste løpere deltok i henholdsvis SM og NM som gikk parallelt.

4-stafetten ble vunnet av "De avdanka skiløperne" på jentesida, mens "Team bare vent" var raskest av herrelaga. "Sommerfryd" vant mixklassen.

Som det framgår av de mange kreative navna er stafetten en arena for vennegjenger, familier og bedrifter som løper for og heier på hverandre. Ringeriksmaraton har usedvanlig mange tilskuere og solid lokal forankring.

Alle resultat


Et av Elixias mange lag har tatt teten etter 500 motbakkemeter er unnagjort. Vi gjenkjenner Svein Inge Buhaug på andreplass. Skydekket er lett, og det samme er beina - foreløpig. (Foto: James Holtquist)


Jessica Gunnarsson løper første etappe for Vidar, og her har hun mannen som skal vinne maratonløpet i ryggen, Gjermund Sørstad. Ganske fort dro Jessica ifra, men Gjermund var fornøyd med å være tilbake i løypa etter et lengre avbrudd på grunn av et beinbrudd i foten. Nå sikter han mot VM 100 km andre helga i september. (Foto: James Holtquist)


Den første bakken er unnagjort, og løperne kan dra ut steget, enten 41, 20, 9 eller 5 km gjenstår før oppdraget er fullført. (Foto: James Holtquist)


Ikke overraskende kommer Hälle først inn til halvveispassering i Hønefoss. Fire etapper er unnagjort, fire gjenstår. (Foto: James Holtquist)


Eirik Norstrøm er først av parmaratonløperne og etter å ha gjort unna etappen på 1.10.09 kan han sende Robert Hansen ut på siste halvdel. Hansen bruker 1.11.59, og duoen vinner på sterke 2.33.08. (Foto: James Holtquist)


Kari Langerud og Marte B. Pedersen vinner parmaraton damer på 3.10.20. Her har Kari snart gjort unna sin halvdel på 1.31.01. Parmaraton mix blir vunnet av Lill-Heidi Holt og Anders Sookvik på 2.52.56. (Foto: Runar Gilberg)


Ann Kristin Dyrkolbotn veksler med Solfrid Braathen i Hønefoss. Klubbkamerat i Vidar, Tero Paivarinne, heier dem avgårde mens han sjøl venter på å få sette i gang med sin halvmaratonetappe. (Foto: James Holtquist)


Hälle er fremdeles i tet når vi har flytta oss til Jevnaker der Ringeriksmaraton avsluttes. Løypa er kupert og variert med flere innslag av sti og kjerreveg. (Foto: Runar Gilberg)


I Ringeriksmaraton er det plass til alle, og Spina midi er et av laga som var med på tidligstarten, men som ankommer Jevnaker i flott driv og med entusiasmen intakt! (Foto: Runar Gilberg)


Mensa Hole Elite viste stort samhold da store deler av laget fulgte ankermannen på oppløpet. Stafett er i høyeste grad lagidrett, sjøl om brikken inni pinnen etterpå vil avslører etappetidene. (Foto: Runar Gilberg) 


De avdanka skiløperne var ikke mer avdanka enn at de vant kvinnenes firerstafett på pene 3.09.50. Vi mener å gjenkjenne Trude Madsen til venstre og Rønnaug Schei Alsgaard nest lengst til høyre. (Foto: Runar Gilberg) 


Enda mer imponerte Gloria Vinstedt som løp hele distansen alene på 3.07.07. Den Oslo-bosatte svenske jenta brukte i likhet med Gjermund Sørstad løpet som ei god treningsøkt før VM 100 km i Winschoten i Nederland. Fint med litt underdistanse! (Foto: Runar Gilberg)


Seks av de åtte Vidar-jentene jubler for seieren og den fine stafetten. Vi ser fra venstre: Jessica Gunnarsson, Mette Bakken Skauerud, Alvilde Ossum, Marie Bakken Haugli, Ann Kristin Dyrkolbotn og Ingeborg Haugli. I tillegg løp Solfrid Braathen og Silje Bæra Hørthe. (Foto: Runar Gilberg) 


Ringeriksmaratons heimeside

Reportasjer i Ringerikes Blad