pallen_herrer

Medaljevinnerne i herrer senior, Sondre Nordstad Moen, Sindre Buraas og Håkon Brox

Forhåndsfavorittene innfridde under dagens Terreng-NM oppe ved Festningen i Trondheim. I den tøffe og kuperte løypa ble det store differanser mellom løperne. I kvinner senior var det to som skilte seg ut fra start. Kirsten Marathon Melkevik hadde lenge følge av Tone Hjalmarsen, men da Melkevik satte opp tempoet på sisterunden, klarte ikke Hjalmarsen å svare. På herresiden ble det som ventet en hard duell mellom Sondre Nordstad Moen og Sindre Buraas, men mot slutten var det Sindre som hadde mest krefter. Og etter en meget sterk avslutning kunne han løpe i ensom majestet inn til nok en seier. 

Stor Kondis-reportasje med bilder og resultater fra NM terrengløp

pallen_damer

De tre beste i kvinner senior, Tone Hjalmarsen, Kirsten Melkevik og Fride Vullum (foto: Runar Gilberg)

start_herrer

Eldar Rønning tar teten fra start i herrer senior

start_damer

Starten for damer senior og junior med Melkevik og Hjalmarsen i føringen (foto: Runar Gilberg)

686

Petter Northug side om side med Nordstad Moen

Fra start så det ut som skiløperne hadde planer om å gi spesialistene en tøff kamp om medaljene. Både Petter Northug, Kristian Rennemo og Eldar Rønning var med fremme i teten de første kilometerne, men etter hvert som syra kom sigende måtte de gi slipp på de sterkeste løperne. Rønning ble til slutt beste skiløper på en god 9. plass.
tredje_ks

Hard kamp om tredjeplassen blant kvinnene mellom Anne Nevin (81), Hilde Aasheim og Fride Vullum (64) (foto: Runar Gilberg)

Hilde Aasheim fikk ei bra luke etter en offensiv åpning, men ble til slutt hentet inn av Nevin og Vullum som kom jagende bak. Og etter en rå avslutning klarte Vullum å kapre bronsemedaljen foran Aasheim.

Resultater finner du her

Kondis kommer med flere bilder og reportasjer fra UM, junior- og veteranmesterskapet i løpet av mandag.