For sjette gang er det klart for Atlanten maraton i Kristiansund. Dette foregår på bane, og er det eneste i Norge i sitt slag.

I fjor var det hele 15 som løp maraton, noe som bare var en mindre enn det største maratonløpet i Møre og Romsdal i fjor, Ålesund maraton. I år var det 17 deltakere i Ålesund i mai, så det skal bii vanskelig å bli størst i år også. Men uansett har interessen vært stor.
 
Dette kan imidlertid bli siste gangen løpet arrangeres, i denne omgangen. Etter planen skal det nemlig startes ombygging av Atlanten stadion til neste år. Friidrettsbanen er helt nedslitt, og det kan også bli aktuelt å bygge ut fotballstadion til et anlegg som kan brukes ved eventuell opprykk til 1.divisjon.

I fjor var det Jan Billy Aas som vant maraton på 3.02.49, en tid som kan bli vanskelig å slå. Jana Baldauf vant dameklassen (bildet) og det blir spennende å se om det dukker opp noen damer i år også. Nytt i år er at det blir brukt elektroniske brikker for å telle rundene. Det vil gjøre alt mye enklere. Som vanlig blir det drikke og litt mat å få underveis, og også noe godt etterpå. Det loves også musikk og ellers god stemning.