De fleste er begynt å gle seg til jul og til nyttårsaften. Men det skjer også en viktig ting i mellom der som mange av oss gler seg til. Onsdag 28. desember er det nemlig igjen duket for Ålesund Nyttårsmaraton.

Man vet aldri hvilke vær og føre vi har i Ålesund i romjulen, men det vi vet er at løpere på våre kanter har vært velsignet med is- og snøfrie veier hittil i sesongen. Så forholdene og forberedelsene for langløping skulle være gode nok.

Startkontigentene er steget med 50 kroner fra i fjor til 300 kr for maraton og 250 kr for halvmaraton. Disse ekstra 50 kr. per startende går til stiftelsen  AKTIV MOT KREFT  som arrangøren har inngått samarbeide med. Arrangøren oppfordrer også arbeidsgivere, sponsorer og løpere til å støtte en god sak med å betale 10 kroner per km per løper. For å sponse en halvmaratonløper blir det da å betale 210 kr, mens det for en maratonløper koster det 420 kr å sponse. Bankkontonummeret til AKTIV MOT KREFT er 8101.18.88704 eller man kan betale online på mittbidrag.no 
AKTIV MOT KREFT har også facebokkgruppe.

Under arrangementet selger vi AKTIV MOT KREFT sine blå armbånd til en pris av 30 kr. Vi nevner også at Jack Waitz, mannen til avdøde Grete Waitz, sitter i hovedkomiteen for AKTIV MOT KREFT.

Vi henstiller til alle aktive mennesker i nærområdet vårt om å delta på Nyttårsmaraton. En halvmaraton klarer de fleste å gjennomføre. Arrangøren tar seg tid til alle, og vi er åpne for at noen vil gå distansen. Heilmaratonløpere som vil starte en time tidligere er hjertelig velkomne til det.

De som vil melde seg på i god tid for å gi seg selv en tidlig utfordring, kan gjøre dette ved å sende e-post til helset@mimer.no. Husk navn, distanse og fødselsår. Ellers starter registrering og påmelding fra kl.10.00 på arrangementdagen utenfor Tren treningsenter på Moa. Her er det også garderober.

Det blir tre drikkestasjoner på hvert strekk begge veier. Dessuten serverer vi varm drikke i målområdet til slutt.

I år får alle deltakere løpets krus som deltakerpremie. Det blir også trekt ut gavepremier fra løpets sponsorer på alle fullførende deltakere. Det blir delt ut klassevinnerpremier i halvmaraton etter hvert som løperne kommer i mål.

For heilmaratonløperne og løpere som skal ha premie i Ålesundkarusellen 2011 blir det premieutdeling kl.16.30 utenfor garderoben. Her blir det også servert pizza og drikke.

Følg også Ålesund Nyttårsmaraton på facebook.

Se hjemmesida til Ålesund Nyttårsmaraton


Dette kruset er premie til alle deltakere i
Ålesund Nyttårsmaraton på begge distansene


Per Jan Helset og Angelique Helset promoterer den nye samarbeidspartneren til Ålesund Nyttårsmaraton

Les reportasje fra fjorårets Ålesund Nyttårsmaraton