Gjermund Sørstad er stemt fram som "Årets Ultraløper" for annen gang. (foto: Olav Engen).


Gjermund Sørstad
kåret til Årets Ultraløper for 2.år på rad


Det var veldig lenge jevnt i avstemningen om hvem som fortjente tittelen «Årets Ultraløper 2011» - og først mot slutten av avstemningen var det klart at det gikk mot samme vinner som for 2010; Sturla IFs Gjermund Sørstad.

Også i 2009 var det en Sturlaløper som vant kåringen, da var det Jon Harald Berge som ble stemt fram som «Årets Ultraløper» for første gang.

Årets avstemning var den jevneste hittil, ingen kandidater skilte seg veldig ut – og prestasjonene deres var fra ganske ulike typer ultraløp. Det siste var nok også årsaken til at alle hadde flere topplasseringer og sisteplasseringer blant kandidatene. Med poengfordeling 5,4,3,2,1 fra alle som avga stemme ble det likevel en ganske klar seier til Gjermund Sørstad til slutt.

Gjermund fikk 24,1% av de utdelte poengene, mens de øvrige kandidatene samlet henholdsvis 20,3%, 19,5%, 18,9% og 17,2%.

Det var Norsk Friidretts Ultraløpsutvalg som rett før nyttår nominerte fem ultraløpere, og som alle norske med deltagelse i ultraløp kunne stemme på. De fem nominerte var, i alfabetisk rekkefølge: Anne Jorunn Hodne, Gjermund Sørstad, Lars Christen Dørum, Thorbjørn Thorsen Ludvigsen, og Trond Sjåvik. Man kan godt si at alle var vinnere: Årets beste kvinnelige ultraløper, Årets ultraløper, Årets beste veteranultraløper, Årets beste terrengultraløper og Årets beste ekstremultraløper.

Nominasjonene

Dette er teksten som fulgte Gjermunds nominasjon:
Du skal være god om du løper ultrakonkurranse mot denne mannen og når frem før støvet etter han har lagt seg. Og han er glad i å konkurrere...: Februar nr.1 100km Bislett. April nr.1 12-timers Ringerike Ultrafestival, resultat 14.7985m norsk og nordisk rekord. Juni nr.1 51km Kickmaster Ultramaraton der han løper på den meget sterke tiden 3:16. November nr.1 6-timers Undheim, resultat 85.729m og norsk rekord. Gjermund har hatt et imponerende år og igjen stadfestet at han er en av landets beste og mest fremgangsrike ultrautøvere. Gjermund Sørstad nomineres til årets ultraløper på basis av sine fremganger og imponerende rekordløp i 2011.

Utmerkelsen blir overrakt i forbindelse med Ringerike Ultra festival 28.april.
Der vil Ultraløpsutvalgets sponsor, Hytteplan AS, dele ut statuetten til Gjermund Sørstad.
 

Herrelaget VM Ultra Trail
tildeles Hedersprisen 2011

Herrelaget som vant en overraskende og imponerende bronsemedalje i VM ultratrail tildeles Ultraløpsutvalgets hederspris (foto: Sharon Broadwell).

Dette er utvalgets begrunnelse:
For første gang sender nasjonen løpere til VM i Ultra Trail. Mesterskapet i Connemara, Irland bød på en meget utfordrende løype og eliten av trailutøvere fra hele verden.

I dette selskapet gjorde de norske utøverne det meget bra individuelt og kronet det hele med en bronsemedalje i VM for lag. Frankrike og Italia tok gull og sølv.Det norske laget tok bronsen med klar margin til store nasjoner som England, Tyskland og USA og gjorde med det den beste norske prestasjonen i et ultra mesterskap gjennom tidene.

Det norske herrelaget bestående av Thorbjørn Thorsen Ludvigsen, Sverre Morten Slethaug, Thomas Andersen, Runar Gilberg, Åke Fagereng og Ivar Haugen bidro alle til den fantastiske lagprestasjonen. De tre første ble tellende i lagkonkurransen, men hedersprisen tildeles selvfølgelig alle på laget. Det er med stolthet Ultrautvalget tildeler årets hederspris til herrelaget i Ultra Trail.

Reportasje fra VM Ultra Trail

Diplom til bronselaget blir overrakt i forbindelse med Ringerike Ultra festival 28.april - eller annen passende anledning.