Tone Jorunn Tveito representerer Huldra og Eg dvs seg selv. Artisten opptråtte som hulder foran Inga Låmi og i dag tok et stev ved ankomst til mål etter å gjennomført 54 km mellom Rena og Lillehammer.  At hun kun var 25 sekunder bak merkekravet tok hun seg ikke særlig nær av. I dag overgikk hun nok Jon Almaas med sin opptreden i målområdet. Marit Bye som brukte hele dagen sammen med Birkebeinerne, fant tydelig tonen med Tveito.


Løven Raton fullførte Birken for kampanjen "Aktiv mot kreft" sluttid 4:41:00 - det ble litt varmt under drakten.


Birkebeinerkongen Erling Jevne som har 7 seire totalt og vår mestvinnende langrennløper Bjørn Dæhlie møttes etter målpassering og hadde veldig mye å snakke om. Erling var opptatt av nå når Bjørn hadde fått seg hytte i området skulle de trene mye sammen. Bjørn var mer opptatt av hvor moro rennet hadde vært med topp arrangement og med trikkespor hele veien. Bjørn startet sammen med Philip Boit som skadet seg og måtte bryte. Derfor kom han alene til mål innenfor merkekravet. Erling vant klasse 45 - 49 år på tiden 2:37:40 så han kan fremdeles gå på ski.


To gode konkurrenter som gikk sammen hele veien - 2 sekunder skilte Astrid-Kristin Ruud og Mari Ann Landsem, Melhus (732) med Astrid-Kristin først. Hun var aktiv i sin ungdom og har 13 merker og ble totalvinner i 1993. Mari Ann deltok for 3. gang og har 3 merker med plasseringene 4 - 3 og nå nummer 2. Hva blir det neste? Hun deltar ikke i så mange andre renn og tapte litt på stakingen.


En svært fornøyd Erik Hansveen, Søre Ål fortalte at han hadde tatt igjen konkurrenten Oddvar Nygaard, Bjørn Myhre Sport ved Kvarstad og hadde gått rett i fra og ikke sett noe mer til han. Disse to har kjempet om klasseseieren i flere år og i år heter klassen M60-64. Sluttiden ble imponerende 2:52:39. Erik har 32 merker av 32 mulige.


Per Arne Kolset måtte ut av løypa ved Nysetra for å unngå å kjøre på en annen deltaker. Det gikk greit selv om det ser alvorlig ut på bildet. Sluttid 2:59:46.
Stevnelegen opplyste på pressekonferansen kl 14:00 etter løpet at de hadde registrert 22 tilfeller hvor halvparten var skader og den andre halvparten var sykdom. Han kunne ikke si noe om alvorlighetsgraden.


16650 var påmeldt, 144392 startet og 14149 kom i mål i årets Birkebeinerrenn. Det er ca. 300 flere enn i årets Vasalopp. Birkebeinerrennet kan dermed titulere seg som verdens største skirenn.

 

Arrangøren har fått veldig få klager og det meste glir greit.  Litt trafikale utfordringer ble det nok med at enkelte parkeringsområder kunne brukes, , men det meste var under kontroll. VI møtte en meget tilfreds Rune Bergsodden og sa at årets arrangement nok var blant de tre beste. Ingen ble disket som følge av ekstra kontroll mot skøyting. Kjennskapen til at det var kontroll, gjorde nok sitt til at deltakerne respekterte at Birkebeineren er et klassisk renn.

Kondis gratulerer Birkebeinerrennet som et at de beste mosjonsarrangementene i Norge!