Ringerike Ultrafestival, med 6- og 12-timersløp

Det nærmer seg start for den tredje utgaven av Ringerike Ultrafestival. Ultraløpet arrangeres på Helgelandsmoen lørdag 28. april. Og de som vil løpe ultraløp i den raske løypa på Helgelandsmoen, må man gjøre det i år. For dette blir den siste gangen Ringerike Ultrafestival arrangeres.  

Info
Påmelding
Startliste
Hjemmeside
Rask løype
Løypa, som løpes under Ringerike Ultrafestival, måler 1.200 meter og går på asfalt. Løpet i fjor viste at det er en lettløpt og rask løype. Gjermund Sørstad satte ny norsk- og nordisk rekord på 12-timersløpet, med 147,985 km (nesten 15 mil). Per Audun Heskestad satte ny verdensrekord i klasse M50-54 på 12-timer, med 128,799 km. I 6-timersløpet satte Vera Nystad ny verdensrekord i klasse K65-69 år med 66,117 km. Torill Fonn Hartikainen satte svensk rekord, med 123,378 km på 12-timerløpet. Det var i tillegg hyggelig mange som satte personlige distanserekord.

Spennende startfelt  
Se bilder fra i fjor
Ringerike Ultrafestival 2011
Arrangøren regner med totalt ca. 50 løpere på årets 6- og 12-timersløp. Blant de forhåndspåmeldte finner vi flere sterke løpere. Først og fremst skal det bli spennende å se hva Jon Harald Berge kan få til i denne løypa. Jon Harald bruker Ringerike Ultrafestival til å teste formen, før han skal løpe Trondheim-Oslo (500 km) i mai.

Siste gang Ringerike Ultrafestival arrangeres  
En av grunnene til at dette lokale ultraløpet så dagens lys i 2009 (den gangen på Eggemoen), var etter ønske fra Norges Friidrettsforbunds Ultraløpsutvalg - om et ultraløpe som kunne arrangeres tidlig på sesongen. Mye har forandres seg siden den gang. Tilbudet til ultraløperne har blitt bedre og bredere for hvert år, og man kan nå løpe ultraløp hele året rundt. I tillegg er det stort press på terminlisten i denne perioden (mange løp).
 
Ultramesterskap på Ringerike i 2014?
Selv om Ringerike Ultrafestival arrangeres for tredje og siste gang i år, kan det bli utraløp på Ringerike også i fremtiden. Arrangøren vil vurdere å søke om å få arrangere NM 100 km i 2014.
 
 

Se Video fra løpet i 2011