Det var 5 varmegrader og litt regn i Florø i dag, med det viktigste av alt, det var vindstille. Det ble bemerket av flere løpere at det var gode løpsforhold, og spesielt godt var det å slippe motvinden inn mot Florø by, noe som er vanlig i dette løpet.

Løypen er hard da det er flere lange motbakker og ditto nedoverbakker slik at muskulaturen stadig må omstille seg. Helge Hafsås har bare kunnet løpe på mykt underlag den siste måneden da han har påført seg en kneskade. Likevel var det ingen som var i nærheten av Helge Hafsås si tid på maraton. Helge Hafsås er og blir en ener på maraton i Rett Vest. Årets vinnertid blei 2.50.13.

Duell ble det om andre plassen.Trippel birkebeinerløper med oppfylt merkekrav i alle disipliner,Torbjørn Os hadde lenge et godt tak på Bjørn Fretland. Men Fretland ble for sterk mot slutten og satte inn en sterk spurt 3 kilometer fra mål, fikk tiden 3.01.54 og la beslag på andreplassen.

På halvmaraton var det Audhild Hestad som var best i kvinneklassen. Hun vant på tiden 1.25.27. Audhild har vunnet denne distansen i Rett Vest mange år på rad. Kondis.no spurte henne hva som holder motivasjonen oppe til en småbarnsmor for å legge ned så mye trening år etter år. Hun viste til løpsglede og at det er godt å holde seg i form.

Jan Ketil Vinnes fra Ålesund vant halvmaraton i herreklassen på tiden 1.20.43. Jan Ketil bommet på klesvalget i dag. Han kledde seg med skidress og regnjakke fordi han frøs så innmari før start. Jan Ketil fikk føle under løpet at dette klesvalget ikke var det optimale, for å si det mildt.

På 10 kilometeren var det 20 år gamle Marius Vedvik som vant på den sterke tiden 32.02. Marius store mål i år er NM der han i fjor hadde den 6. beste tiden. Han trener for tiden knallhardt og løper mellom 120-160 kilometer hver uke.

I kvinneklassen var det en utrolig sprek dame i femtiåra som vant distansen; Anna Margrethe Tråve fikk tiden 40.53. På sin merittliste har hun fra i fjor blant annet en 2. plass i verdensmesterskap for veteraner i fjelløp.

Blant deltakerne i Florø var det flere som elsker å trene mye. Ingrid Næss Johansen fra Bergen er bare 14 år og kom inn på 19.44 på 5 kilometeren. Til tross for sin unge alder trener hun hver dag. Oppskriften for ingrid er å trene hurtighet og rolig trening vekselsvis annen hver dag. Dette gjør hun heile vinteren. I sommerhalvåret trener hun mer spesifikt hurtighet. Denne unge damen får vi heilt sikkert høre mere til i fremtiden! Hun har også et godt opphav.

Beste mannlige løper på 5 km var Sigbjørn Reigstad. Han fikk tiden 17.18, noe som er den beste tiden som er oppnådd i Rett Vest de siste ti åra.

En annen løper som vi la merke til var Lars Bjørbæk. Han var den eineste løper i Rett Vest vi så som sprang barbeint. Det gjorde han på distansen 10 km. Han fullførte på en så god tid at det vanket premie. Lars kunne fortelle at han har sprunget barbeint i fire år. Det hender at han blir sår under føttene, men da bare hviler han en dag, og så er foten god nok til å løpe neste dag. Lars sa også at da han satt igjen skoene hjemme og sprang sitt første løp uten sko, forbedret han tida med ti minutt på 10 km. Han så bare fordeler med å løpe barfot, men tilvenning er selvsagt viktig.

Rett Vest er et mosjonsløp som aktivisere alle aldersgrupper, og i år var det til sammen 340 deltakere. De dyktige og erfarne arrangørene i Florø Turn og IF gjorde en flott innsats med god service for løperne.

Resultatliste Rett Vest 21.04.2012

Se omtale av Rett Vest i Firda


Helge Hafsås vant maratondistansen på Rett vest i dag, til tross for skadesituasjon den siste måneden (foto: Firda)


Bjørn Fretland var en av 13 maratonløpere i dagens Rett Vest og blei nest best på distansen (foto: Firda)


Audhild Hestad vant halvmaraton kvinner i Rett Vest 2012, som så mange ganger tidligere (foto: Firda)


Jan Ketil Vinnes vant halvmaraton menn i dag, til tross for vinterpåkledning (foto:Firda)

Bildene nedenfor er tatt av Tom Roger Johansen


Helge Hafsås nærmer seg Florø stadion og kan nok en gang ta i mot folkets hyllest


Så spurter Helge over målstreken til tiden 2.50.13


Jan Ketil Vinnes vinner halvmaraton herrer på tiden 1.20.43. Det er vel 3 minutt bak persen


Helge Hafsås og Jan Ketil Vinnes


Øyvind Loftås


Inge Asbjørn Haugen. Vi sier ikke mer.


Audhild Hestad vinner halvmaraton kvinner på tiden 1.25.27


Frank Tore Tveit


Bjørn Fretland springer mange jevne maratonløp der sluttiden som regel ligger på rundt 3 timer


Speaker Roald Leivestad hadde en travel dag på jobb i dag, her intervjuer han maratonvinner Helge Hafsås.


Marius Vedvik vinner 10 km på tiden 32.02


Torbjørn Os blir nr. 3 på maraton med tiden 3.03.15


Knut Kongsvik vinner halvmaraton kl.M 45-49 år på tiden 1.35.26


Mannen som kommer bak med startnummer 232 er Magnar Solheim. Han vinner 10 km kl.M 50-59 år på den utrolige tiden 36.11


Halvard Seljesæter vinner 10 km i kl.M 30-39 år


Anita Stenevik løper lengre og lengre i Rett Vest, 5km i 2010, 10km i 2011 og i år halmaraton, maraton neste?


Knut Solheim


Charles Litsheim på de siste metrene av årets Rett Vest halvmaraton.


Kai Andre Kilnes


Dagmund Fauske vinner halvmaraton kl.M 50-54 år på tiden 1.38.51


Vidar Sire inn til seier i MV40-49 på 10km


Stig Solheim


Eivind Senneset (282) og Eldar Andreassen (102)


Johannes-Henrik Myrmel


Svein Ove Alisøy er milløper


Superveteranen Anna Margrethe Tråve (269) i klassen 50-59 år vinner kvinneklassen på 10 km med tiden 40.53. Startnummer 221 er Eivind Rauset

En annen superveteran er Harald Nygård til venstre. Han løper i kl. M 60-69 år, vinner klassen og blei totalt nummer to på 5 km med tiden 17.44


Vilde Sørbotn Johansen, 3pl i J 12-13 år på GDF Suez 5km


Her ser vi de tre beste på 5 km jenter 14-15 år. Ingrid Næss Johansen i midten vinner på tiden 19.44. På andreplass kom Renate Pollen med tiden 22.22 og nummer 3 blei Åsa Lerum på tiden 23.18


Pallen jenter 16.-17.år, Kamilla Hope Kleppenes, Selma Andreassen og Camilla Eimhjellen.


Vinner J 18-22 år, Beth Alice Eimhjellen, Hyen IL.


Pallen 5km damer 40-49 år, Ann Sissel Tresnes, Gry Vågane og Ann Mari Sundal Bø.


Litt mere voksne, men flotte damer, Irene Knapstad og Ann Sissel Nordbotn.


Vinnerne på de ulike distansene, Sigbjørn Reigstad, Ingrid N. Johansen, Marius Vedvik, Anna Margrete Tråva, Jan Ketil Vinnes og Audhild Hestad.