kondis.no var fulgte alle arrangementene. Foto: Ann-Cathrin Gulbrandsen og Sigurd Hertzberg med seierskyss etter seier i Turklassen.<b>Nå med data og kart fra vinnerlaget</b>

Vi er et turgående folkeslag. I et intervju med lederen i den svenske turistforeningen for noen år siden ble han spurt om han mente det var noen forskjeller på den norske og den svenske turgåeren. Etter å ha tenkt seg om litt svarte han - Egentlig ikke, men EN forskjell er det. Den norske turgåeren har et spørsmål som alltid kommer opp når turgåeren møter en annen tugåer på hytta etter endt dagstur: 
- Hvor LANGT har du gått?  Norske turgåere er mye mer  opptatt av å telle kilometere enn den svenske turgåeren.

Denne helgen ble det talt poeng, kilometre, det ble klokket tider og alt i den herlige natur som finnes i Oslo og som også finnes rett utenfor Oslos grenser. 

kondis.no bringer reportasjer fra disse sportslige konkurranser som samtidig også er flotte naturopplevelser. DEN kombinasjonen står utrolig sterkt i den norske folkesjela, ja kanskje den aldri har stått sterkere den gjør nå. 

Foruten Marka24, som du leser om under, finner du reportasjer fra Kristins RundeMerrell Hagløfs ChallengeOpp Kantebakk som alle gikk samme helg som Marka24 i samme område. (Foruten en rekke reportasjer fra de kondisjonerte eventyr rundt om i landet denne helgen som: Alstahaug MaratonTrollheimsløpetGullfjelletIFormløpet i BergenSvinestrandløpet og ikke minst Nordsjørittet.)

Setter du pris på kondis.no dekning av kondisjonerte reportasjer og andre tjenester på sidene våre: Spre våre reportasjer via dine sosiale nettverk og la de kondisjonerte få lære Kondis å kjenne!


I matchende antrekk kommer vinnerlaget i familieklassen i fjor inn til mål i år.  Fra venstre: Thomas, Sondre og Torjus With. Hvilken plassering ville det bli iår? 

Vi har foreløpig ikke funnet noen endelige resultater på Marka24 sin hjemmeside eller på EMITs resultatside.
Men vinnerne i de forskjellige klassene får du nedenfor.

Aktuelle pekere:
kondis.no hilser på noen lag og følger starten i Marka24.
kondis.no følger lag og twittrere i Marka24

Hjemmesiden til Marka24

Blogger:
Familiehunden med bilder


Mange av deltakerne på de enkelte lag takket for godt samarbeid med et realt håndtrykk etter målgang. Men som vi ser innerst i bildet, for noen var ømme blikk vel så bra som et håndtrykk.
 
Flere lag ventet på premietrekningen og på hvilken poengesum som måtte til for å få merke. 
Gjennomsnittet av poengsummen til de 3 beste lag i klassen fratrukket 35% var hva som måtte til for å få merke i hver klasse.


Noen tok kvelden bokstavelig talt på søndagsmorgenen.Lag 393 viser stolt frem hva som kan vente deg når DU blir med på Marka24 neste år. 
Fra venstre:  Erik Syrstadeng,  Majlen Danielsen, Stephanie Strand (står ikke på deltakerlista til arrangøren, men vi tror det er henne) og Einar Furu.


Lag 31 hadde planlagt i sin debut å ta ti poster noe de hadde gjort. Ingen tvil om at planlegginga av turen på forhånd er svært avgjørende for hvordan det går. Eivind Bering og Magnus Norum var deltakerne på laget.


Kenneth Eriksen og Grete Vollebekk utgjorde lag nr.330.  kondis.no spurte
- Hva var det verste med Marka24 og hva var det beste med Marka24?
- Det værste var vannblemmene og det beste var øyeblikket da de gikk i mål!

Ida Warhuus Vatle og Julia Håkonsdatter Tingstad var et av 2 lag vi fulgte via deres Facebookside underveis på turen. 
Nå skulle det vise seg at mobildekningen i marka var såpass dårlig at det ble så-som-så med rapporteringen. Spesielt bilder var håpløst å laste opp så det ble med tekstrapporter. 
Ida og Julia var godt fornøyd med turen, ingen interne problemer innen laget,. Det ble tatt ca. 10 poster og det ble tid til noen timers søvn på Marka24 sin egen basecamp ved Tomtehyttene hvor det var satt oppbiuvakk og lavotelt med plass til omlag 20 personer.  De hadde ikke savnet noe utstyr eller annet på turen, men etter  målgang savnet de cola! (Det var forøvrig en drikke vi så svært mange av de andre lagene som lå "strødd" i målområdet ha skaffet seg). Noe de hadde båret på som de angret var :Telt med en vekt på 2,5 kg det skulle de ikke gjøre neste år. Ja du leste riktig, jentene hadde allerede bestemt seg for å dela neste år! DET var det ikke alle lag som lå i målområdet med vonde knær, bein og føtter som hadde orket en tanke.  Neste år skulle de også ha lettere utgaver av de tingene de skulle bære enn det de hadde hatt i år. Jentene summerte opp at de hadde hatt en flott tur og sett mye fin natur!
Hvordan gikk det med det andre laget vi fulgte på Facebook?  Stig Laursen og Aleksander Jankov? De hadde som jentene opplevd at den manglende mobilforbindelsen gjorde det umulig å oppdatere på Facebook etterhvert. De hadde klart 14 poster og var spente på om de hadde klart merke.   (Foto: Fra Laursens Facebookside)
  Vi er ikke 100% sikre, men tror at Stig Laursen er den eneste som har gjennomført både 24-timers løp og Marka 24.
Her kan du lese om hans 24-timers debut på Bislett i 2007.

 


Etter 1 times finregning var det så klart for det alle som var igjen i målområdet ventet spent på. Premieutdeling og summen for hva som trengtes for å få merke.   Aleksander Tindal og Joachim Wahlstrøm (bikkja var ikke navngitt i deltakerlista)  stakk av gårde med 5000.-kr for seier i Hundeklassen med 1305 poeng.

Ann-Cathrin Gulbrandsen og Sigurd Hertzberg tok like så godt seierskysset på podiet etter seier i Turklassen. 1340 poeng sanket de to.


Joda det ble familien With som stakk av med seieren i år som i fjor i Familieklassen. 1303 poeng ble det i år.


1602 poeng plukket Paul Einar Borgen og Harald Sundgot Borgen (ikke tilstede) som vinnere i Bedriftsklassen. Så får vi se om denne plakaten kommer til å bli rammet inn i butikken til Sportsmaster. 


 Wendy og Jo Inge Fjellstad klarte hele 22 poster av 24 (vinnerlaget ifjor klarte 17 poster) og tok en meget imponerende seier med hele 2098 poeng. I Hardhausklassen er førstepremien på 10000 kr.-
Kun Smedmyrkoia og Fagervann manglet de. Fjeldstad-laget hadde lagt opp en smart rute og fulgt den til punkt og prikke. Omlag 30% av gåing og løping foregikk på sti, resten på skogsbilvei. 
138 km ble unnagjort på de 24 timene. 6km i timen med oppakning og orientering i et terreng som byr på masse høydemetere. De deltar gjerne igjen men kunne også tenke seg å stille på Kristins Runde som altså gikk på samme dag.
Vi får håpe på at arrangørene samarbeider om å ikke få kollisjon 2013.

Vi har nå fått litt data fra vinnerlaget Fjellstad

Distanse: 138,2 km
Samlet stigning: 4 200 m
Fordeling asfalt/grusvei/sti/terreng (veldig omtrentlig): 7 % / 57 % / 30 % / 6 %
Tid, inkl pauser: 22h 25 min
Pauser (12 stk): 55 min

Hele ruta de har gått vil de naturligvis ikke avsløre til alle fremtidige konkurrenter  ;-)  
men her gir de oss noen smakebiter.

Aktuelle pekere:
kondis.no hilser på noen lag og følger starten i Marka24.
kondis.no følger lag og twittrere i Marka24

Hjemmesiden til Marka24

Blogger:
Familiehunden med bilder