Som i Hornindalsvatnet Rundt og Unionsmaraton (og sikkert mange andre løp også) starter St.Hansgaloppen med skuddet fra en jaktrifle rett utenfor Maridalen skole (de som løper kortløypa blir fraktet i buss til start ved Brekke i kortløypa.) 

Asfalten blir en kjappt kvitt ,og en løper mellom gårder i Maridalen og på skogsbilveier. I skumringen på kvelden blir det en egen flott stemning. Stemningen er også spesiell og fin før start. Etter å ha løpt ned til sørenden av Maridalsvannet kommer en kraftig stigning på asfalt før en igjen løper inn på skogsbilvei.
 
Høyt oppe kan en så skue ut over Maridalsvannet og det er et skue som best skrives slik: VAKKERT! I kraftige ned- og oppoverbakker fortsetter en nordover og til slutt løper en over jernbanelinja (Gjøvikbanen) som går  i tunnel under bakken der en løper.

Det svinger så nedover til gårder og åkrer i Maridalen før en igjen tar bilveien fatt.  Du løper opp fra bilveien og passerer Kirkeruinene og løper deretter på ujevnt underlag langs markene ved kirkeruinene. Her er det lett å stivne! Så kommer du inn på traktorveien der du løp ut i begynnelsen. Til slutt kommer du inn i flomlyset og løper rundt fotballbanen foran Maridalen skole i en kraftig spurt.

Etter løpet er det  god vaffelstemning. Gratis vaffler inntas sammen med kaker og kaffe og praten går livlig om årets opplevelse i Maridalen.

Det er NOEN løp en løper bør få med seg i løpskarrieren, St.Hansgaloppen er et av dem!


Fra starten i fjor på St.Hansgaloppen                                                                                                        Foto: Lasse Wilhelmsen

Reportasjer fra tidligere løp  finner du på Samlesiden for St.Hansgaloppen