Christina Bus Holth passerer Kirkeruinene. Nå som starten går kl.22:00 (I gamle dager når løpet startet på Movatn, gikk starten kl.23:00) er det lyst nok til at deltakerne rekker å kaste noen ekstra blikk på ruinene. Hvilket mange gjorde. 17-20.august spilles Svartedauen, det tradisjonelle Maridalsspillet med  ruinene som kulisser.

Fredagskvelden i årets St. Hansgalopp levde opp til sangen. "Kom til den fagre Maridal". Flott løpstemperatur og så vindstille at Roll-upen til kondis.no nesten sto på egne bein. Etter mange år med lave deltakertall (53-93 deltakere i årene 2005-2011), i forhold til de tidligere år, hvor løpet startet på Movatn og Sandermosen og i forhold til løpets potensiale, fikk vi en markant økning i deltakertallet. 134 fullførte, en økning på 45% fra i fjor. Det aller mest gledelige var at det var så mange som løp sitt aller første St.Hansgalopp. Det var svært mange av de "gamle" deltakerne som glimret med sitt fravær. 2012 er definitivt et skille i St. Hansgaloppens historie, og vi får tro at økningen i deltakertallet kan fortsette neste år. Ikke bare var det mange nye med, det var også svært mange yngre deltakere i år.

kondis.no snakket med minst halvparten av debutantene (og mange andre) og alle berømmet løpet som flott arrangert, bra med løypevakter og drikke og en utfordrende løype. Her var det mange som hadde tenkt på å delta i mange år framover, og som endelig hadde fått ut finger'n eller skal vi si hadde fått frem løpeskoa og blitt med.
 
På spørsmål om de kunne tenke seg å være med igjen var det flere som sa de allerede hadde plottet inn dette løpet for 2013-sesongen.  Vi gjengir også hva skiløperne i LYN Ski skriver om St. Hansgaloppen: " Enhver løper med respekt for egen løpskarriere sørger for å ha dette løpet på CV-en, og har du først deltatt kommer du ofte tilbake". Enten du deltok i år eller ikke, det er bare å begynne å glede seg til neste års jubileum. Da går St. Hansgaloppen for 30.gang.

Vi lar billedtekstene fortelle resten av historien fra St. Hansgaloppen 2012.  Kikk gjerne på bloggene og les hva deltakerne sjøl skriver.

kondis.no har dekket St. Hansgaloppen med en rekke reportasjer. Du finner disse på Samlesiden for St.Hansgaloppen
 

BLOGGER:
Futt'n Fart Running Team: St. Hansgaloppen med startnummer og løpesko
Sirivil: St.Hansgaloppen
chronicles: St.Hansgaloppen (2012)
Treningscamp: Vaffelgalopp i lys og mild sommernatt

KULTUR: Maridalens venner ALT om kulturhistorien, Maridalsspillet, Kulturlandskapet , Gårdslister m.m. ja du kan t.o.m. laste ned boka Kom til den fagre Maridal (1972) og årbøkene til Maridalens Venner gratis.

5 beste kvinner kort løype
1. Louise Mogstad-Allum,      Nittedal    38:36
2. Anne Myhr,                       Vidar       40:05               
3. Nicoline Baartvedt,             Heming   40:06
4. Siri Selvig,                         Nydalen  40:44
5. Isabelle Ringnes,                phcg      41:04


5 beste menn kort løype
1. Kristian Hoel,    Storebrand Sport     35:00
2. Olaf Talmo,        KOLL                    37:54
3. Herman Lager, Isabelles Fan Klubb  39:06
4. Robert Wiwatowski,                        40:42
5. Magnus Aabech,                            40:55

5 beste kvinner lang løype
1.  Christina Bus Holth,           Vidar     58:17
2.  Nina Wavik Ytterstad,        Vidar     59:56
3. Gloria Vinstedt,       Studenterna    1.02:28
4. Kathrine Vinknes,                         1.04:33
5. Siri Vilberg, Privat                         1.06:00

Løyperekord: Siri Størmer, Vidar 54:18 (2007)

5 beste menn lang løype
1. Arne Mjelde Sæther, Lillehammer     50:55
2. Bjørn Ivar Nilsen,        Vidar              51:22
3. Thomas Holm        IK Rindals-Troll    52:08
4. Martin Blomhoff Holm Vidar              53:51
5. Andreas Nygård, Klepp Cycle Club   54:44

Løyperekord:  Øystein Mørk, Bøler  50:00 (2008)

 RESULTATER:   KORT LØYPE       LANG LØYPESom vi alle vet: Det er bedre å sitte på bommen enn å gå på bommen. Her er det  8 debutanter fra Treningscamp! Er du ute etter et godt treningstilbud i Oslo? Sjekk siden til Treningscamp.


Vi ante det å fikk det bekreftet: Det var mange debutanter i årets St. Hansgalopp. Her strekker de armene i været!


Etter at hagleskuddet er avfyrt (starteren opplyste om at han hadde to skudd . Vi vet ikke hva han brukte det andre til)  finner vi bl.a.  debutant Martin Blomhoff Holm, Vidar (238),  debutant Thomas Holm, Rindals-Troll (236) og Bjørn Ivar Nilsen, Vidar  (259) langt fremme. I sort er debutant Arne Mjelde Sæther, Lillehammer (184) som ennå ikke har kommet seg helt fremst.


 Litt lengre bak i det største startfeltet på mange år.


Løperne forlater asfalten etter bare 150 m og løper mellom gårder og i et herlig grønt og frodig landskap. Her er det fjorårsvinner Christian Bus Holth som svever avgårde.  Christina vant i fjor på 55:19. I år ble det 58:17 og ny seier. Men tiden forteller ikke alt. Christina ønsket seg en langtur denne kvelden og bestemte seg for å løpe løypa to ganger. Istendenfor å skulle løpe ut på nok en runde mens de andre koste seg med vaffler og kaker, løp hun hele løypa før sleve løpet. Den første turen gikk på 1.08. Så Christian var godt fornøyd med 58:17.   Får vi en egen "ultra-utgave" av St.Hansgaloppen neste år? Først under 2 timer på 2 runder?


Arne Mjelde Sæther, Lillehammer kom seg fort i tet og forble der. Her ser vi ham i det relativt flate partiet løperne løper til de krysser bilveien påp Brekke. Derfra går det slakt nedover til sørenden av Maridalsvannet hvor den tøffe delen med mange opp-og nedoverbakker begynner.  50:55 gav en klar seier til Sæther. 


Asle Slettemoen, BUL og Bjørn VIdar Nilsen, VIdar


Martin Blomhoff Holm, Vidar (238) blir nr.5 
  

Nina Wavik Ytterstad, Vidar imponerer med tiden 59:56  og blir nr.2 foruten å vinne kalsse 50-54 år!


Gloria Vinstedt, Studenterna. Med 62:28 ble det tredjeplass for svensken som debuterte i 2011.


For Siri Vilberg var St.Hansgaloppen et løp på hjemmebane. Om debuten hennes kan du lese her


Marianne Dønnem vant klasse 35-39 på tiden 70:07


Ingrid Brastad førte med sin klasseseier i 40-44 årsklassen tradisjonen med topplasseringer videre for Østmarkklubben Bøler i  Galoppen. 74:20 ble tiden.


Nabo og erkerivalen til Bøler er Rustad og med klasseseier til Iren Tryggestad i 45-49 år svarte Rustad på utfordringen fra Bøler. 68:14 var en solid tid som gav Irene en 7.plass totalt.


Morten Tomter, Rustad tar fjerdeplass i 50-54 år med 66:17  Kathrine Vinknes løp på 64:33 og fikk fjerdeplass totalt. Dagen etter tok bror til Viknnes bilder for kondis.no på Rishaugdysten Triathlon bl.a. av Kristin Blomberg Pedersen som deltok i både St.Hansgaloppen og Rishaugdysten Triathlon


En av de som nok var aller mest fornøyd i Maridalen var Adelheid M. Huuse. Ikke siden juli 2011 hadde hun løpt så langt. Ja, i fjor hadde hun treningsforbud når Galoppen gikk. Som hun skriver på bloggen sin: "etter over to år med bare motgang." og " totalopplevelsen var kjempegod. Les bloggen hennes her. Huuse er en av de som inviterer til løpsfest i Maridalalpens Motbakkekarusell som arrangeres tirsdag 3.juli. Da går løpet Fagervann Opp  med start bare 100 meter unna starten i St: Hansgaloppen.


Debutantene Thomas Haug og Vemund Aker. Begge trives godt i Nordmarka. Forrige helg løp de begge to Nordmarka Skogsmaraton. Da var Aker raskest, denne gang knep Haug seg 20 sekunder foran Aker. 1:01:40 og 1:02:00 er mer enn godkjent for debutantene.


Tore Karl Saugstad en av 6 løpere fra RYE, tar andreplass i 55-59 på tiden 1:06:40


 Anders Sandholtbråten løper på 1:12:29


Bengt "Carl Berner Kroa" Lund (193) Komfortsona IL hadde det nok ennå mer Komfort i år? Ihvertfall gikk det litt fortere I fjor.


Eirik Engemark, Engemarks Turn snek seg under 70 minutter. 1:09:52


Ellen Sofie Muller, Lyn tapte kampen om klasseseier i 40-44 år med 8 fattige sekunder. Her med Ginta Solyte i ryggen.


Det er ikke rart Frode Klevstul alltid smiler på fotoene. Ettersom han løper med kamera vet han at papparazziene aldri er langt borte.  Med konforntasjon med Ingvill Måkestad Bovim dagen etter hadde Klevstul tenkte til å ta det litt piano i sitt tredje strake galoppløp. Men slik gikk det ikke. Les om hans opplevelse av galoppen her.


Ingvild Sofie Sundby Aukan løper for Team Dueslaget og ble nr.2 i den sterkte klassen 20-24 med tiden 1:07:06

 
Jan Erlend Innselset (260) og debutant Stian Slotteroey Johnsen (224)  60:12 var en meget sterk debut! Den aller sterkeste debuten sto imidlertid Ole Audun Haabeth (bakerst) for : 58:39!!


Jørn Petter Herland fra Team Lasson koste seg i Maridalen i sin første galopp.


Marita Røen en av seks RYE-deltakere. 1:20:32 og tredjeplass i en tøff 45-49 års klasse.


Martin Henrik Andresen, sjef for RYE-løpet, et annet av Oslos flotte skogssløp, viser hva som er viktig å få med på fotografiet, ikke beina men klubben, KLUBBEN!!  Les kondis.no reportasje fra RYE-løpet som satte deltakerrekord tidligere i år.  Martin perset med 2 minutter i St.Hansgaloppen og ble beste RYE-løper.


Vi vet ikke hva Ole Arne Eiksund (som også løp Nordmarka Skogsmaraton forrige helg) har fått øye på, men fotgrafen kan det da ikke være?  Andreplass i klasse 45-49 år med 62:54  15 sekunder raskere enn i 2011.


Geir Harald Aase, Lakselvdal Sprint 59:35 gav andreplass i klasse 40-44 år.


Åsmund Sunde Valseth 57:12  tar andreplass i 20-24 år.


Martin Krubbfeldt Karlsen, Skeid 49:54 i den korte løypa. Her opp bakken mot kirkeruinene.


  Rolf Nielsen gir seg ikke tross hjerteflimmer deltar han i mange skogsløp som Sognsvann Rundt Medsols, Maridalalpenes Motbakkeløp, Nøklevann Rundt, Øyakarusellen m.m.


Gro Tangen Solberg den eneste som har løpt samtlige St. Handsgalopper. Det gikk tung denne gang. Ikke rart med ingen løping siden august 2011!


Mannen til høyre er grunnen til at den danske familien nå har deltatt i fem St.Hansgalopper! Hans Christian Mejlvang i gult og foran (198) Petter Rasmussen.


De deltar i løp og de skriver om det: Adeilheid M. Huuse og Frode Klevstul


 Rolf Nielsen  koste seg som alle de andre med de gode vafflene etter løpet. JA det er gratis vaffler, gratis 
 mineralvann og gratis kaffe etter løpet!                                                                       Foto: Frode Klevstul


Tidtakergjengen jobbet hardt og godt.                                                                                                              Foto: Frode Klevstul


Et svært vanlig syn å se i rom i museer og gallerier og lignende i New York City, men her dukket det opp i gymsalen på Maridalen skole.  Med tilsvarende økning i deltakelsen som det var i år må brannvernlederen kontaktes neste år.