I 2010 dro Brøttum IL i gang Romjulsrennet med stor suksess. I sommer lansererer klubben Sjusjørittet på 56 km som går i flott fjellterreng mellom Sjusjøen, Åstdalen, Hornsjø og Pellestova. Rittet går stort sett på grusvei med noen lette terrengpartier. Det er en variert og spennende løype som arrangøren mener passer til både aktive syklister og mosjonister. Starten for Sjusjørittet går på Sjusjøen langrennsarena lørdag 28.juli kl 1000, og påmeldingen er for lengst åpen for alle syklister fra 17 år og oppover. 

Bildet: Sjusjøen på sommerføre! Her sett fra toppen av Natrudstilen under meget sommerlige forhold i pinsen i år . (Klikk på bildet for større utgave!)

Oppdatert 23.07:
Det er pr. i dag 100 påmeldte til det aller første Sjusjørittet. Siste frist for påmelding på nett er torsdag 26.07 kl 23.59.

Sjusjørittets nettsider
Påmelding og Startliste
Se også Frode Monsens blogg: Test av SjusjørittetSjusjørullen er et 35 km langt rulleskirenn i klassisk teknikk fra Moelv til Storåsen. Rennet har fellesstart lørdag 11. august kl og deltagerantallet er begrenses til 100 løpere. Flere sterke team har allerede meldt sin interesse for rennet som er blitt en realitet etter initiativ fra Åge Skinstad. Mer info blir lagt ut senere.

Mer på Sjusjøen Langrennsarenas nettsider
Påmelding

Med årets omlegging av Birkebinerløpet  hvor Sjusjøen mister nesten hele sin betydning, med unntak for et begrenset antall ultraløpere, venter nå vi "Sjusjøen-fans" på at trenings-eldoradoet også skal få sitt eget løp og med rette kan reklamere med den komplette helårs-destinasjonen for oss kondisjonister.Traseen for Sjusjørittet er  merket slik at alle som vil trene til rittet, eller som ønsker å ta seg en fin sykkeltur på fjellet, kan følge traseen. Merkingen begynner her på Storåsen selv om både start og innkomst er på Sjusjøen langrennsarena.


Sjusjørittet følger Birkebeinerveien fra start nesten til toppen av Rosinbakkene hvor løypa tar en liten avstikker til venstre og kommer inn på Birkebeinerveien igjen midt nedi de berømmelige Rosinbakkene som altså blir meget lette å forsere i Sjusjørittet.  


Sjusjørittet går stort sett på raske grusveier, men snittfarten her i stigningen fra Åstadalen forbi Hornsjø blir nok ikke så høy. Der stiger det nemlig 300 meter på 14 km med nesten sammenhengende mote.


Forbi Hornsjø Høyfjellshotell.


Utsikt over Hornsjø.


Rett før Pelletova tar løypa inn på Pellevegen på norsiden av Reinsvatnet.


Mellom Indre og Ytre Reina går Sjusjørittet etter 41 km inn på en steinete sti som byr på tekniske utfordringer.


Ved Nyseterhøgda mellom Reina og Nordseter tar løypa skarpt til venstre mot Elgåsen.


LØYEPKART FOR SJUSJØRITTET:
Bike route 1617722 - powered by Bikemap