Foto: Jørgen Jensen Axelsen med gullmedaljen rundt halsen.

Årets VU-Spel ble avsluttet med 5000 m. Først ut var G 19 år som talte 13 deltagere. Innledningsvis var det Linus Wiren fra Sverige og Anders Knoph Televik fra Tyrving som var mest hissig i tet. Det dannet seg raskt en gruppe på seks løpere, men farten dalte etterhvert og gruppen fikk selvskap av David Fridell og Jørgen Jensen Axelsen som hadde holdt gjevn fart de første 1000 m.

Så skjedde det relativt lite før Jørgen Jensen Axesen økte tempoet 3 runder fra mål. Ingen greide å følge Gneistgutten som takket være sin jevne løping innledningsvis hadde mye krefter igjen. Han var aldri truet etter rykket og ble klokket inn på ny pers 15.31,90. Nærmest fulgte Linus Wiren og Jonathan Weichbrot, begge fra Sverige.

I seniorklassen dro lettbeinte Thijs Nijhuis fra Danmark rett i tet og fikk innledningsvis følge med Napoleon Solomon fra Sverige. Men etter 3 runder var det slutt for Napoleon og Thijs Nijhuis holdt  lenge følge med et skjema til 14.15. Men det buttet kraftig i mot på slutten og tiden ble til slutt ordinære 14.46,57. Stian Vestbø fra HIL var hele veien innbladet i medaljekampen og sikret seg tilslutt bronsen. Abdi Kadir fra Sverige sikret sølvet etter å ha kjørt en 62-runde 4 runder fra mål og løpt seg opp fra 5 til en klar 2. plass.

Grunnet mange deltagere ble klassen delt i 2 heat og i det påfølgende b-heatet fikk vi en tøff duell mellom treningskollegaene Jørgen Austvik (BFG-Fana) og Ole Martin Røssland (Gneist) om seieren. Jørgen dro innledningsvis men fikk etterhvert hjelp av Ole Martin, som har hatt konkurransefravær grunnet skade. Tilslutt var det ungutten Ole Martin som stakk av med seieren på 15.35,93.

Resultater VU-Spelen


Starten 5000 m G 19 år.


Linus Wiren fra Sverige drar innledningsvis.


Jørgen Jensen Axelsen valgte å løpe "på klokken" innledningsvis og slapp noen meter.


Nesten halveis og feltet fortsatt godt samlet.


Jørgen Jensen Axelsen sier takk for følget drøye 3 runder fra mål.


Og kan juble for et taktisk godt gjennomført løp.


Seierspallen G 19 år med Jørgen Jensen Axelsen øverst.


5000 m senior, William Levay drar med Abdir Kadir og Stian Vestbø på slep.


Thijs Nijhus fra Danmark vinner suverent.


Jørgen Austvik fører B-heatet med Ole Martin Røssland på hjul.


Nils Spetz fra Hammarby i føringen bak tetduoen, Odd Anders Grimsbø (Varegg/2443) blir nummer 8 på 16.25,44.


Ole Martin Røsslaand vinner B-heatet.


Smilende blide treningskollegaer fornøyd med årets avslutting på VU-Spelen.