Alle resultater :

Trollveggen Triathlon er konkurransen litt utenom det vanlige. Og for trekløveret fra Oslo skulle det bli en opplevelse på godt og vondt.
Det var journalisten (Peter), det var forskeren (Silja) og det var presidenten (undertegnede) som skravlet seg gjennom alle mulige scenarioer på veien til Åndalsnes fredag kveld. 
Været var det største samtaleemnet, ikke helt uten grunn. For det skiftet hele tiden. Selv var jeg mest spent på hva arrangør Richard Merlid og hans driftige gjeng hadde fått til. Gjennom oppdaterte Facebooksider kunne man hele uka gjennom følge med på forberedelsene. Og la meg si det slik - ALT ble levert som forventet!

Prerace møtet lørdag formiddag nede ved havna var en meget presis og informativ seanse, ledet av Mia Merlid (datter'n til Richard). Og med hennes tilstedeværelse og flotte gjennomgang, kunne egentlig ingenting gå galt.!

Vannet var kaldt, så svømmedistansen var kortet ned til 800 m. Trekløveret var spente på vannet og alle var kledt i neopren fra topp til tå. Jeg satt lenge på kanten og så reaksjonen når folk traff vannet. Det så kaldt ut.

Silja frøs på hendene ...Og flere andre det samme. Det skulle svømmes 2 x 400 m. Når starten gikk hadde i hvertfall jeg glemt kulden...Som vanlig er ble jeg liggende å duppe langt der bak. Rett foran meg hadde jeg evigunge - og gode, Torodd Lybeck. Silja og Peter så jeg ikke noe til. Hadde igrunn ikke regnet med det heller. Jeg så en kar med en liten badeand hengende etter seg, jeg så mange tilskuere på brygga og jeg så ingen Niser..


Fight i vannet
FOTO : Anders A.Hagen / Åndalsnes Avis

Først opp av vannet var Magnus Bru på tiden 13.47. Våre 3 helter var i behørig avstand...Presidenten sågar blant de siste på tiden 28.54. Men man skal man være dårlig i noe,
så kan det like greit være 1.del . Peter og Silja var sånn ca jevngode.

Magnus Bru ferdig med sin beste gren.
FOTO : Anders A. Hagen / Åndalsnes AvisOle Christian Mork, med 6.beste svømmetid
FOTO : Anders A. Hagen / Åndalsnes Avis


Ikke "men in tights" , men "men in Neopren" .Ser du nøye på bildet så ser du mattene. Nok en genistrek fra arrangør. Hele tiden var alt lagt til rette.
FOTO : Anders A. Hagen / Åndalsnes Avis


Henrik Oftedal i T1. Bak han skimtes Knut Anders Fostervold. Svømming er nok Henrik sin "dårligste" gren...På sykkel derimot var han suveren.
FOTO : Anders A. Hagen / Åndalsnes Avis

Syklingen i Trollveggen Triathlon er på 34 km, hvorav ca. de siste 10 er opp Trollstigen. Her var altså Henrik helt overlegen. Kun Fostervold var i nærheten.
Henrik var også veldig nær ved å slå en eldgammel løyperekord, med svømmedistansen i kroppen. Det virker som om han er på rett vei i forhold til Norseman!

Været var akkurat passe ok opp Trollstigen. Som vanlig var det massevis av bobiler med tyske skilter. Noen av de måtte lufte radiatoren på vei opp også, så det ut som:
Deler av veien var også nylig asfaltert, så bakken kunne rett og slett ikke vært bedre. På sykkel kom presidenten mere til sin rett - og tok igjen 50 stk på de 34 km.
Silja hadde et lite uhell underveis og "traff" asfalten...Men det var nok mest stoltheten som ble såret. 
Jo høyere opp Trollstigen vi kom, desto lavere kom skyene. Så ved T2 var det nokså grått. Og det lå helt klart litt regn i luften. Stemningen på T2 var elektrisk. 
Massevis av folk som heiet, og en strøm av funksjonærer som ville hjelpe. Syklene ble hengt opp på lastebiler og T2 kassen stod klar. Tilogmed en benk å sitte på var det!


T2.
Foto : Anders A. Hagen / Åndalsnes Avis

Silja og Peter hadde jeg ikke sett noe til. Heller ikke kamereaet mitt...På  grunn av det brukte jeg desidert lengst tid i T2 av alle...Og jeg som hadde plukket 50 stk på
sykkeldelen. Vel, 10 av de tok meg her...Og bare en liten advarsel til "ungdommen" der ute : høyt fremskreden alder kan føre til stor grad av distre utslag.
Så ganske irritert på meg selv, og etter endelig å ha funnet kameraet kom jeg meg avgårde. Rett foran meg lå Torodd Lybeck. Jeg visste han var god i fjellet. Og å følge
han var helt sjanseløst. De siste 5,7 km bestod av ur,sti og snø. I ura krabbet jeg på alle 4, ellers prøvde jeg å løpe.
Det morsomme er jo at jeg hadde det ufattelig gøy hele veien, bortsett fra kamera historien. Så selv om tåka lå lavt og utsikten var helt borte - så var jeg positiv.
Det hjelper også godt når  både nr.1, 2 og 3 totalt heier på meg, når de passerer på vei ned.


Henrik O på vei opp i fjellet.
FOTO : Anders A. Hagen / Åndalsnes Avis


Noen minutter bak kom Hr Fostervold.
FOTO : Anders A.Hagen / Åndalsnes Avis


Siste hytta passeres. herifra og opp var det stein og sperrebånd som var hoved ingredienser. På alle steder hvor man kunne  bli usikker
på vei, var det lagt sperrebånd. Så det å løpe seg bort var rett og slett umulig.
FOTO : Anders A.Hagen / Åndalsnes Avis


Lisbet Kristin Bjørnø, ganske fokusert. Hun blir nr 5 i dameklassen.
FOTO : Anders A.Hagen / Åndalsnes Avis


Jenny Wisting, med eller uten jakke :) Hun blir nr.4 av damene. Og er nok godt fornøyd med denne oppladningen før Norseman om 18 dager.
Mannen hennes - Andreas Berbu, er tidligere vinner av Trollveggen Triathlon.
FOTO : Anders A.Hagen / Åndalsnes Avis


Ann-Kristin Lien, nr 2 i dame klassen (foran).
FOTO : Anders A.Hagen / Åndalsnes Avis

Og tilslutt når man toppen. Det var en helt ubeskrivelig følelse og bokstavelig talt ramle over målstreken der oppe i tåkeheimen. Jeg klarte å gjøre opp for alt surret i T2. Og
tok tilbake de 10 plassene jeg hadde tapt. Nå ventet ferske boller, en cola og faktisk også en kaffekopp. Det mest fantastiske her oppe på toppen av verden (det føltes sånn) - 
Var gleden og smilet hos absolutt alle. Akkurat der og da, så var dette verdens fineste og beste sted å være!  Og enda bedre - jeg var ikke sliten! Bare veldig "høy" på frisk luft og fjellvann!

Fikk skiftet litt, spist og tatt bilder, så var det bare å vente. På Silja og Peter...Jeg ventet ganske lenge, men etterhvert dukket forskeren opp. Hun så ganske så ok ut og jeg pustet lettet.
Hun er ganske god i fjell, det vet jeg fra Norseman...
Journalisten Peter kom litt etterpå. Han var nok litt mere sliten. Men hadde fullført på en bra måte, uten å dø underveis..Selvom han kanskje følte det underveis.


 I det gamle Rom var det brød og sirkus til folket. Her var det Cola og boller. 
FOTO : Tim Bennett   


Forskeren..ikke blek,litt sliten men mest stolt. Fotografen var også veldig glad for å se henne. Det var tross alt noen timer siden sist!
FOTO : Tim Bennett


Journalisten. Som man ser av ansiktet - sliten. Men han kom opp -  og sliten eller ikke, de samme 5,7 km NED igjen skravlet han ustanselig.
Hans historie fra Trollveggen kommer på trykk i Vi Menn om noen uker.
FOTO : Tim Bennett


Presidenten. Vel nede etter endt dyst. Tenk om han hadde kunnet svømme også....
FOTO : Anders A. Hagen / Åndalsnes AvisMålområde. Og rett bak der, går det faktisk rett ned....
FOTO : Tim Bennett

Glade vinnere ble altså Trude Gran og Henrik Oftedal. Begge 2 med Norseman som årets store mål. Som en liten ekspert på sidelinjen,
Kan jeg bare si at begge 2 har potensiale..


Trude Gran, damevinner - og veldig fornøyd
FOTO : Anders A. Hagen / Åndalsnes Avis


Henrik Oftedal, herrevinner. Og like fornøyd
FOTO : Anders A. Hagen / Åndalsnes Avis

Men den store vinneren av Trollveggen Triathlon er alle vi som deltok. For makan til opplegg. Man kan si at jeg kanskje smører tjukt på, når jeg sier
at dette er verdens beste arrangement. Men fra mitt ståsted - er det helt riktig!
Arrangøren med Richard Merlid og familie i spissen, har rett og slett tenkt på alt. Så bra var hele opplegget at det alle i ettertid har snakket om  - er hvor suverent
hele arrangementet er. Og det på tross av et vær som bare ble dårligere etter som dagen gikk.
Derfor - er det veldig synd at flere ikke kommer til start. Av 200 påmeldte, og 177 på startlisten dukker til slutt bare 120 personer opp i vannet.
Så folkens, skjerp dere! Trollveggen Triathlon og Richard Merlid fortjener full startliste - og kanske også sol til neste år !


Richard Merlid. Til daglig Lensmann i bygda. Denne mannen kan arrangere. Han gjør det med en mild hånd, men til fingerspissen...
Fra alle oss som deltok : takk Richard :)

FOTO : Anders A. Hagen / Åndalsnes Avis