Det er  "Team Ulvådalen" med Runar Thorstensen i spissen som arrangerer det eneste ultraløpet som i sin helhet går i Hedmark. (UltraBirken går etter årets omlegging i hovedsak i Oppland). Det er også betegnede for skogfylket at løpet går langt til skogs, ca. 40 km nord og litt øst for Elverum på grensen mot både Trysil og Åmot kommune. 

Løpet er 51,5 km - altså akkurat langt nok til å bli kategorisert som ultraløp. Det blir også registrert maratontid etter 42,2 km. Løypa går i sin helhet på grusede skogsbilveier.

Bildet: Jessheim-karen Per-Einar Roth er klar for sin 3. Ulvådalen Ultra. Her jubler han for målgang i fjorårets løp. (Foto: Olav Engen)

Det har stedvis vært bløtt også i Ulvådalen i sommer, men det ser ut det til at det kan tørke litt opp de siste dagene. Først løpes det en runde på 16,5 km med to lengre stigninger oppom Nysætra og Kalbrenna. Deretter løpes en relativt flat blindvei fire ganger frem og tilbake. Løpet går i gammelt kulturlandskap og langs vernet våtmarksområder helt på nordspissen av Elverum kommune. 

Kart:


Løpet hadde 21 deltakere i debutåret 2010 og 14 i fjor. Det ligger i år an til en økning i antall startende med 25 påmeldte, selv om et par er usikre. Det er derfor muligheter for noen etternølere å melde seg på til Runar på tlf. 99048903. 

Det er også gledelig mange lokale løpere som har latt seg friste av å prøve seg på ultraløpet "i nabolaget" år. Av de 25 påmeldte finner vi 6 hedmarkinger. Ingvill Fauske og Trond Birger Nerberg er så vidt vi vet debutanter i denne sammenheng, mens Harald Borthen Singstad, Håvard Ellefsen, Tor Idar Lillekroken og Rolf Bakken er mer rutinerte maraton- og ultraløpere. 

Terje Gulbransen fra Fåberg har vunnet begge de to utgavene av Ulvådalen Ulltra, men er ikke påmeldt i år. I fjor vant ble kona, Miriam, dameklassen, mens Marit Berg Bjerknes hadde beste tid av damene i premieren for to år siden.
Her er bestetidene i løpet:
 

Terje Guldbrandsen BDO Aktiva             2011   03:48:50
Miriam Gulbrandsen Faaberg IL              2011   04:26:20

Innbydelse til Ulvådalen Ultra 2012
Informasjon til deltakerene søndag 12.08.2012 
Ulvådalen Ultra på terminlista
Kart på gule sider
Samlesde for Ulvådalen Ultra
 med reportasjer, bilder og reultater fra begge de to tidligere utgavene.
Om Norske Ultraløp 2012Hamar-bosatte Harald Borthen Singstad har meldt sin ankomst også i år og er eneste lokale løper som har deltatt i begge de to tidligere utgavene. (Foto: Olav Engen)
 

Påmeldte Ulvådalen Ultra 12.08.2012: 
   
Kvinner:
1 Ingvill Fauske
2 Karianne Charlen Grefsrud Søfting
3 Titina Bakken
Menn: 
1 Bård Rødde
2 Gunnar Fehn
3 Harald Borthen Singstad
4 Håvard Ellefsen
5 Inge Asbjørn Haugen
6 Jan Billy Aas
7 Jørn Hjørungnes
8 Kjetil Schonhowd
9 Kristian Waalen
10 Lavran Thorstensen
11 Odd Gunnar Tveit
12 Per-Einar Roth
13 Rolf Bakken
14 Runar Thorstensen
15 Sven Gjermund Arnesen
16 Thomas Brenni
17 Thomas Leth-Olsen
18 Tom-Rune Berthelsen
19 Tor Arne Stjern
20 Tor Idar Lillekroken
21 Trond Birger Nerberg
22 Wiggo Bakken