Kim Johannesen fra Romerike Ultraløperklubb (bildet) og Wenche Dørum fra Royal Sport vant det første Backyard ultra løpet i Norge der løperne løp x antall ganger 6,5 kilometer.

KIM VANT
I herreklassen var det tre løpere som fullførte 10 runder, men siden ingen av dem startet på runde 11 ble Kim Johannesen utropt til vinner siden han løp raskest på 10.runde. Morten Granli og John Iversen var de andre som løp 10 runder, disse to løp lenger enn de noensinne tidligere har gjort.

WENCHE VANT
I hvinneklassen var det tre løpere som fullførte 6 runder, Wenche Dørum, Leila Ferguson og Marit Bjerknes. Wenche og Leila startet også på en 7.runde, men klarte å løpe feil. Wenche som løp raskest på 6.runde ble dermed utropt til vinner.

Bildene er fra Espens blogg. (mange flere bilder i bloggen).

Til venstre ser vi løperne slapper av mens de venter på neste start.

Les forhåndsomtalen på kondis.no

Se også Espen Ringoms flotte bildereportasje på "Mosjonisten's" blogg.

Les også Adelheids blogg

Løperne startet altså på en ny 6,5 kilometer runde hver hele time, noe de brukte 30-45 minutter på - og dermed minst pause på de som brukte lengst tid. Tilbakemeldinger på Facebook var overstrømmende fra et stort antall av deltagerne. De skrøt ikke minst av arrangører Sharon broadwell med familie, men også av konseptet som var morsomt og sosialt.

Det blir helt sikkert nytt Røde Huset løp også neste år.... sier Sharon. Da blir det riktignok ikke gratis som i år, men opplegg og service skal bli like bra. Hun ønsker seg også da løpere som fullfører alt fra en enkelt runde til de som holder det gående til neste dag.

RESULTATER
   1 runde, 6.5 km: Caroline Standal, Jard Bringedal (Jard deltok i Oslo tri tidligere på dagen)
   2 runder,13 km: Ragnhild Audestad, Jon Fanavoll 
   3 runder,19.5 km: Jeanette Grunnan, Silja S Amundsen, Anne Britt Bringedal, Ragnar Nygård
   4 runder, 26 km: Ellen Wold, Adelheid Huuse, Kåre Lona, John Sandnesaunet, Hein Haraldsen, Arne Gilberg
   5 runder, 32.5km: Marianne Følling, May Brith Døssland, Lars C Dørum, Knut Kronstad
   6 runder, 39 km: Marit Bjerknes, Wenche Dørum, Kristin Gansmo, Leila Ferguson, Kristian Hoel, Johan Nordby 
   8 runder, 54 km: Jon Henry Strupstad, Espen Ringom, Vemund Aker
 10 runder, 65 km: Kim Johannesen, Morten Granli, John Iversen
 
Ingen av de 3 siste gutta startet runde 11, og Kim Johannesen ble utropt som vinneren siden han hadde raskeste tid i 10.runde. Wenche Dørum og Leila Ferguson løp en 7. runde feil. Wenche hadde løpt raskest i den 6. runden og ble utropt som vinneren.