Historiens aller første Ultraløp i Nord-Norge er i boks. Vel levert av MSM organisasjonen med Nils Hætta i spissen. Et meget etterlengtet løp vil nok mange si. 34 personer stillte til start.Starten er i Snarbyeidet 130 moh. og går over flott fjellområdet med slak stigning opp til ca. 660meter over havet før det går ned mot Tromsdalselva ved foten av Tromsdalstinden 300moh. for så å stige opp til ca. 760moh. på toppen av Bønntuva. Herfra går det ned over Fløyafjellet ned til Fjellstua 420moh. Herfra går løypa inn Tromsdalen under Svarthammaren, så ned stien til mål ved TUIL huset ca.10moh.

Det var allerede før start noen som ønsket klart å holde følge med Eirik D. Haugsnes. I vel to timer til den første virkelige motbakken, "Dreperen", klarte spsielt Kristian Ulriksen fra Northern Runners å holde. Men som kjent, Eirik er motbakkenes beste venn, så her ble det luke som holdt hele veien. Selv mente Eirik det var en meget flott og naturlig løype i fantastisk terreng, men også mange tøffe parti. Spesielt er stigningen fra Tromsdalselva på 32 km til Bøntuva ca 34 km svært tøff. Stigning på vel 500 høydemeter. Her må man holde igjen. Samtidig vet man at man er passert 30 km. Det er en mental styrke. Alle poster hadde rikelig med mat og drikke. Veldig viktig i et slikt løp. For Eirik var dette en ny erfaring. Han har aldri løpt en maraton. Da er det sterkt å vinne en 50 km terrengløype der flere sterke kandidater jager bak. Avslutninga nede i Tromsdalen er hard for møre bein. Hard grus i lysløypa merkes. Eirik håper dette er kommet for å bli. Mange likte utfordringen godt. Men Eirik syntes det var greit det ikke ble et spurtoppgjør på slutten. Morgendagen bringer nye tak i Tindløpet 1238 m Rett Opp.

På damesiden var råsterke Arntraut Gøtsch den klart ledende hele veien. Som orienteringsløper i mange år er dette klart noe som treffer henne midt i blinken. Mer på hjemmebane kan vel knapt tenkes. Med tiden 5.40.27 er det en imponerende innsats.

Se også omtale i Nordlys
"Vi kommer til å satse på dette løpet, sammen med Midnight Sun Marathon og Mørketidsløpet" sier daglig leder i MSM, Nils I Hætta til avisa.

Les også: Bloggrapport fra 
Northern Runners 

Resultater fra ultraløpet

Med tillatelse fra Thomas K. Føre kan dere her lese en ultraløpers debutroman

Tidligere forhåndsomtale på kondis.no

Med tillatelse fra Thomas K. Føre i Nortenrunners kan alle lese denne bloggen om en ultraløpers debut:

Eirik Dagssønn Haugsnes, IL Pioner: 4.45.33 Til venstre ser vi hvor løpet kom ned til elva. Tromsdalstinden 1238m.

Kristian Ulriksen, Northern Runners: 5.03.24

Rune Strømholt (hvit), Tromsø Skiklubb: 5.27.02, og Jørgen Wickstrøm (sort), Vadsø Skiklubb: 5.13.00.

Martin Vatshaug, Drevja IL/TMB - Trening Med Bag: 5.15.23

Henrik Willman, 5.06.30

Carl Selander (3768),MSM Runners: 5.28.30, og Kjell Horn, Brageklinikken: 5.28.30

Arntraut Gøtsch, NILU BIL/ IL Ulfstind: 5.40.27

Gøran Jensen, Tromsø Løpeklubb: 5.41.00.

Leif Holen, Breivikingerna: 6.01.27

Thomas Philip Kolstrøm, Ullsfjord Sportsklubb: 5.49.57

Maria Nordfjell, Tromsø Løpeklubb: 6.13.51

Torgeir Haugen, Jægervatnet IL: 6.24.22

Ottar Kristian Kvaal, Storsteinnes IL: 6.46.26

Rolf Harald Echroll, Tromsø Løpeklubb: 6.48.55: Resultater: Resultater Ultraløp