Høstfarger: Gled deg til Fredrikstad Maraton og en fin høstdag. Her er Ross Wakelin, Line Foss og Håvard Madland underveis i 2011 (Foto: Hege Tokerud)

Kvalitetsløpet Fredrikstad Maraton starter lørdag kl. 11 fra FIF-huset i Fredrikstadmarka i Åsebråtvn. 11. Foreløpig er 68 løpere påmeldt, 7 færre enn i fjor. Med normal etteranmelding kan det bli deltakerrekord. Det er nettpåmelding til fredag kl. 15.00. Det er også mulig å etteranmelde seg før start.

Fredrikstad Maraton er kjent som det hyggelige og sosiale maratonløpet. Etter løpet er det ertesuppe til alle på klubbhuset, og da går praten livlig og de gode historiene sitter løst.

Løypa er som den har vært siden det første løpet i 2001. Vel halvparten går på asfalt og resten på gode skogsveier i Fredrikstadmarka, og den er aldri vakrere enn når høstfargene stråler i slutten av oktober.

Som Kvalitetsløp har Kondis-medlemmer kr 50 i rabatt på startkontingenten.

Fredrikstad IF er flink til å oppdatere deltakerstatistikken for sine løp Se deltakerstatistikken her.  Årets løp er det 12. i rekken. Ingen har løpt samtlige 11 tidligere løp, men 4 løpere løp sitt 10. løp i fjor. I år kan 4 andre løpere løpe sitt nr. 10 på lørdag og vil få en premie for det:

Navn

Klubb

Antall ganger

Hassing, Tove

Fredrikstad IF

9

Jansen, Svein

Fredrikstad IF

9

Lundby, Arne

Sandefjord

9

Sognlien, Tom

Fredrikstad IF

9

     


Fredrikstad_Maraton_2011_startliste_- de 68_først påmeldte.pdf

Flere opplysninger på løpets nettsider

Slik gikk det i fjor

Les om Fredrikstad Maraton i fjor og tidligere år på kondis.nos samleside

Kart adkomst

Topp løpsvær
Yr.no melder godt vær for løping. Mye  solskinn og 3 grader:

Fredrikstad i morgen, lørdag 27.10.2012
Tid Varsel Temp. Nedbør Vind
kl 0–6 Klarvær.  Gjelder for: kl 0–6 0 mm Lett bris, 6 m/s fra vest-nordvestLett bris, 6 m/s fra vest-nordvest
kl 6–12 Klarvær.  Gjelder for: kl 6–12 0 mm Laber bris, 7 m/s fra nordLaber bris, 7 m/s fra nord
kl 12–18 Lettskyet.  Gjelder for: kl 12–18 0 mm Laber bris, 6 m/s fra nord-nordvestLaber bris, 6 m/s fra nord-nordvest


Inigo Eugui og Mona Høigaard. (Foto: Hege Tokerud)


De siste forberedelser før løpet. (Foto: Hege Tokerud)

Løypa: En rundløype på 14 km løpes tre ganger. Starten er trukket 195 m tilbake før starten på første runde for å få nøyaktig 42.195 m. Etter starten ved FIF-huset går det lett utfor den første kilometeren. Så løpes det på gang- og sykkelvei uten nevneverdige høydeforskjeller fram til første drikkestasjon ved Østfoldhallen. Deretter videre langs Rolvsøyveien fram til Rolvsøy kirke. I det vi passerer 8 km svinger vi inn langs Hatteveien med retning mot Marka. Nå følger et litt tyngre parti opp mot nye Rekustad skole. Her forlater vi asfalten og løper inn i skogen til andre drikkestasjon. Resten av løypa er lettløpt skogsbilvei gjennom Borredalen og Bjørndalen fram til passering/målgang ved FIF-huset. (Alle Foto er fra 2011)