Med både vind og regn i luften ytterst ute i havgapet ble igjen Glesværløpet arrangert med fin deltakelse fra sterke løpere som Bjarte Eikanger, Bjørn Tore Kronen Taranger og Håkon Landro. I kvinneklassen kom Cecilie Landro som nå begynner å bli en merritert løper allerede.

På bildet til høyre er feltet klart for alle prøvelsene Glesværløpet inneholder. (klikk på bildet for større utgave).

Løypen er godt kupert 4,5 km, gjennom smale passasjer, sleipe og våte stier med gjørmepartier, svært glatt tretrapp og et bondejorde med seigt og sugende underlag. Slik er det ute på heiene rundt Glesvær. Med lokalbefolkning som er godt organisert for sitt eget løp blir det alltid en positiv opplevelse å være med på Glesværløpet. Kan virkelig anbefales fra undertegnede reporter som deltok ifjor med stor glede.

I herreklassen gikk Bjørn Tore Kronen Taranger som ifjor knallhardt ut fra start og dro på de første kilometerene med motvind. Det var bare såvidt Bjarte Eikanger og Håkon Landro klarte å holde følge med på åpningstempoet til Bjørn Tore. Omtrent 3 km ute i løypen ved bondejorde og tungt terreng har Bjarte fått to små sekunder på Bjørn Tore og det blir flere når de fikk asfalt under føttene og bare nedoverbakke til mål. Bjarte Eikanger langer ut siste 700-800 meter med asfalt og vinner med den gode tiden 15.47. Det er langt under 4 min. pr. km med svært ujevnt underlag og kupert terreng. Løyperekorden er det Sekkingstad som har på 15.29. Noen småsekunder bak kommer Bjørn Tore inn på 16.00 og ny pers og 2. plass. Håkon Landro kommer inn til en fin 3. plass. med tiden 16.20

Cecilie Landro vinner kvinneklassen under ikke altfor sterk motstand. Likevel banker hun sin egen pappa Audun Landro med tiden 20.29 ute i det harde terrenget. Da vet vi at Cecilie er godt fornøyd og pappa trener ekstra sterkt kommende uker.

Alle bilder lagt ut. Resultater under billedserie fra løpet.

Sjekk ut bilder fra løypen og motiv inne på Glesvær kaiområde under resultatlisten.


Tekst og Foto : Jørgen Pettersen


Glesvær er ute i havgapet sør på Sotra. Med den store hvite bygningen som inneholder kafe/restaurant og overnatting for gjester. Her får du alt fra klippfisk, bacalao, raspeballer, fiskesuppe, biff og fiskekaker.
Starten på Glesværløpet går også rett utenfor kafeen. I august måned arrangeres også Periferifestivalen her med kjente artister som Lars Vaular og John Olav Nilsen og gjengen. 
Glesvær Handelsstand ble bygd så langt tilbake som 1664 av kjøpmann Henrich Wessel og er en av de aller eldste langs kysten. Tidligere var det bakeri, butikk og omfattende drift av fiskesalting.


Ved påmelding Inne i rorbuen eller hva det enn kalles blir undertegnede reporter møtt av to blide kvinner som limer inn bilder fra fjorårets løp, hvor fotografene  Oddny Ringheim og Jan Ringheim får sine bilder verdsatt på en stor tavle. Meget kjekt for Kondis sine utsendte å bli satt så stor pris på.


De yngre sendes ut litt i forkant og følges av voksne Eivind Mortensen med startnr 14. 


Starten for turklassen går noe tidligere en selve mosjonsløpet og er sikkert motiverende for alle aldersgrupper rundt om i Glesværområdet.


Starten er igang for konkurranseløperene og Bjørn Tore sjokkåpner med kun Bjarte og Håkon på slep.


Feltet er godt delt allerede ut fra Glesvær sentrum. Morten Kjønsberg tar det litt mer rolig fra starten og drar gruppe to med Olav Benjaminsen på slep


Glen Sangolt er ivrig etter å komme seg avgårde. Like bak kommer familieduellen med Landrofamilien. Jens E. Kobbeltvedt er også med på kjøret i signalgrønn overdel.


Lena Benjaminson løper godt idag og får tiden 21.24 som holder til en 2. plass i kvinneklassen.


Først med Odd Kåre Sekkingstad, deretter Arve Henningsen. I mål blir det omvendt rekkefølge.


Melkesyre vennen Toril S. Vik står ikke av veien for et slite løp i havgapet. Tiden blir på 27.37. Fint levert Toril.


Førstemann med denne unge gutten som kommer opp den sugende kneiken vel 3,5 km ute i løypen.  Finner ikke startnr. i selve resultatlisten men hva gjør vel det med en slik innsats vi ser av bildet.
En smilende Laura H. Telle og like bak med Maria Dalland.


Tiril Soltvedt koser seg ute i løypen. Like bak følger mamma som prøvde seg å pushe Tiril men det ville ikke Tiril ha noe av.


Jonas Bildøy har passert grinden og skal nå bare forsere en liten bakketopp før det kommer asfalt og nedoverbakke til mål.Sofie Hagenes får til et godt løp på 33.33


Så er det Bjarte V.S Bjørn Tore. Med bare to sekunders ledelse i inmarksterreng og sugende underlag. Tempoet er svært høyt og bare en liten bakketopp til for de to kanonene nå og asfalt og nedoverbakke til mål.


Bjørn Tore Kronen Taranger er jo blitt selve Glesværløpet. Med serien fra 2008- 3. plass, 2009- 1. plass, 2010- 2. plass, 2011- 1. plass, 2012- 2. plass. Fersk vinnner av ultraløpet på 63 km hvor Bjørn Tore passerte maraton på tiden 2.49.27 
Bjørn Tore er kjent for sin langdistanseløping og som trommeslager i bandene Goldenboy og K-Jell. Andre ting som også er av interesse for Bjørn Tore er Tottenham fotballklubb hvor hans onkel påpakket det på han som 3-åring. Snart skal han få tak i bortedrakten til Tottenham med svært kule farger ifølge Bjørn Tore.


Nesten oppe på toppen og bare 100 meter igjen til asfalt og nedoverbakke, kjemper de to sterkeste seg videre i en hard duell internt i BFG Fana. Idag ville Bjarte mest og sikrer seg gode sekunder til i nedoverbakken til mål.


Ikke langt bak kommer også en med sterke løp i det siste med Håkon Landro, tiden blir på 16.20 og 3. plass. Det også langt under 4. minutter per km i den harde løypen.


Morten Kjønsberg løper også et godt løp i den ujevne løypen og er inne på 17.18 og en 4. plass.


Blide familiefolk som sikkert er blitt fraløpt av sine barn. Fra venstre er det Marianne Hagenes, Ellen Pedersen, 33 er enda ukjent.  Ytterst til høyre med Ronny Hagenes.


Olav Benjaminson får til et godt løp på 18.08 og like bak er det Sondre Strøm som får tiden 18.06 og vinner av gutteklassen.


En smilende mamma Therese F. Hamre og sin egen sønn Even Hamre til høyre. I midten er det Magnus Stenvold.


Ja det hjelper med vinger opp motbakken. Jan Kåre Strøm får tiden på pene 19.17


Martin Tvedt inn til 20.07 på sin 4,5 km i Glesværløpet.


Hun er ikke redd for sin far, ikke redd for maratondistanse, og heller ikke redd for å bli tilgriset under løp. Det er det Cecilie Landro kan smykke seg med når hun her er på vei opp siste kneiken i Glesværløpet og nok en seier i kvinneklassen.


Se hvor hardt pappa Audun Landro prøver å ta i på siste meterene til toppen. Men det blir 6. sekunder bak sitt eget kjære barn Cecilie. Tiden er likevel gode 20.35 på Audun.


Ragnhild Korneliussen kjemper for å holde Morten Hauso bak seg. Men Morten drar fordel i nedoverbakken til mål og er 8. sekunder foran Ragnhild ved passering målstreken.


Primus motor og deltaker på Glesværløpet med Jarle Glesnes. Tiden blir på 20.20 og er mer enn godkjent for å stelle istand til løp og være speaker samtidig.


Så er det inn til premieutdeling i rorbuen/snekkeriet og nå henger plakaten av de utvalgte fra fjorårsløpet og pryder inngangen med bilder fra Oddny og Jan Ringheim.


Pallen i jenteklassen. I midten og vinner Ester Zijerveld, 2. plass til venstre med Synne Landro og 3. plass til høyre med Tiril Soltvedt.


Pallen i gutteklassen. I midten med vinner Sondre Strøm, 2. plass til venstre med Kristian Ø. Mortensen, 3. plass til høyre med Sigurd Glesnes.


Smilet til Cecilie Landro vil inge ende ta for tiden. fersk maratonvinner i maratonkarusellen og nå igjen vinner for Glesværløpet. 2. plass til venstre med Lena Benjaminson, 3. plass til høyre med Ragnhild Korneliussen.


Sterke løpere i vind og regn ute i havgapet ved Glesvær. I midten med vinneren Bjarte Eikanger, til høyre og  2. plass til med ny pers på løpet for Bjørn Tore Kronen Taranger. Til venstre med og 3. plass til Håkon Landro.


Avslutter bildereportasjen fra selve løpet med litt vakker stemning ute fra havgapet. Inne på Glesvær kafe blir man møtt med smil og vennlighet av skjønnhetene fra Litauen. Alina Rusiene og Douile Suazaite gjør nok kafebesøket til en god opplevelse.

 RESULTAT GLESVÆRLØPET 28.10.2012

Herrer senior
Namn                           Tid :          startnummer

::
1 Bjarte Eikanger                15.47            3
2 Bjørn Tore Taranger        16,0                   26
3 Håkon Landro                16.2                   28
4 Morten Kjønsberg        17.18           16
5 Olav Benjaminson        18.08            60
6 Jan Kåre Strøm               19.17            6
7 Glenn Sangolt               19.34                   4
8 Ivar Telle                        19.35           59
9 Jens E Kobbeltvedt       19.36          79
10 Martin Tvedt                       20.07          52
11 Jarle Glesnes                 20.2                   80
12 Audun Landro               20.35           31
13 Morten Hauso               21.59             47
14 Arve Henningsen               23                  37
15 Odd Kåre Sekkingst                  23..29           54
16 Inge Golten                       28.48         81
17 Eivind Mortensen               29.01        14
Damer senior

1 Cecilie Landro            20.29     30
2 Lena Benjaminson    21.24      61
3 Ragnhild korneliussen     22.07         17
4 Trine A Gjelsvik           23.32         82
5 Toril Solheim Vik           27.37         36
Jenter
1 Ester Zijerveld        21.55                  2
2 Synne Landro        23.52                 29
3 Tiril Soltvedt                29.34                 38
4 Birgitte Hagenes        30.02                 21
5 Sofie Hagenes        33.33                 20
Gutar

1 Sondre Strøm            18.06                   5
2 Kristian Ø Mortensen    24.02                   2
3 Sigurd Glesnes            24.07                 39
4 Even Mortensen            29.01                  13

 FØLGJANDE DELTOK I TURKLASSEN

NAMN                    STARNUMMER
 
Børge Hagenes                 55
May Britt Hevrøy                 56
Svanhild Hevrøy                 57
Laura H Telle                 58
Susanne Glesnes        62
Magnus Stenvold                63
Malene Stenvold                64
Synnøve Glesnes        65
Karianne Glesnes       66
Agnes Glesnes               67
Samuel G Thue              68
Erlend G Persen              70
Sara G Thue                      71
Heidi Fjell                      72
Olivia F Flatholm              73
Casper F Flatholm      74
Ella F Flatholm             75
Tom A Flatholm             77
Veronika Vallestad    78
Helene Glesnes             7
Lana Glesnes             8
Else Jensen                   10
Asbjørn Jensen           11
Lene Øvretveit          15
Jørn Pedersen            18
Ellen Pedersen           19
Marianne Hagenses   23
Ronny Hagenes           24
Maria Hagenses           25
Maria Dalland           25
Martha D Hammersland 34
Arild Hammersland 35
Tiril Glesnes                40
Andrine Glesnes         41
Therese F Hamre         42
Even Hamre                 44
Ståle Fjell                 45
Emma T Fjell               46
Yngve Bildøy       48
Siri Eide                       49
Magnus Bildøy       50
Jonas Bildøy                51
Totalt 73 deltakarar
Løypelengd 4,5 kilometer på asfalt,sti,asfalt,traktorvei.asfalt,innmark og asfalt på


 Bilder fra kaiområdet ved Glesvær hvor starten på Glesværløpet finner sted. Bilder fra løypen følger deretter.

Starten på løpet går like bak den sennepsgule bygningen med to biler imellom.


Alt er innenfor 100 meter av Glesvær kaiområdet.


Glesvær er verdt et besøk med mange fine motiv.


Tøft når det blåser litt opp med havet omtrent rett forut. Da er det bare å finne roen inne på kafeen med vennligsinnete smil fra Litauen.


Etter litt over en kilometer på asfalt bærer det rett ut i gjørmete og sleipe skogsstier.


Svært smal passasje og steinete innimellom på Glesværløpet.


På isete og våt underlag nedover mot tretrappen.


Den berømte tretrappen som er svært glatt i fuktig vær.


En lang og sugende motbakke midtveis iløpet før man kommer inn på selve bondejorde med utmark.