På grunn av overvann på isen ute på Damtjern hvor starten vanligvis pleier å være, ble starten flyttet ca. 600 meter over isen. Dette medførte at det ble en tøff start for de 178 skiløperne som hadde møtt opp til start under årets utgave. Og når startskuddet smalt og 178 løpere satte stavene i isen samtidig, smalt det også fælt i isen.

Etter kun snaue 100 meter bar det inn i de første lange motbakkene. Man "klatrer" rundt 130 meter på bare de første 3 kilometerne. Så det gjelder å være smart i starten og ikke gå inn for hardt, for det kan straffe seg mot slutten av løpet.

Man går først i retning av Løvlia. Deretter går man tilbake mot Ringkollen hvor man først før noen skikkelige utforbakker før man på nytt må inn i noen lange motbakker opp mot selve Ringkollen, som man passerer etter ca 17-18 kilometer. Også her er det jevnt med motbakker i ca. 7 kilometer med til sammen 200 høydemeter. Men når man har kommet seg opp på "toppen", er det utforbakker og lett terreng ned til mål på Damtjern.

Hilde Løvhaug raskest av jentene
I kvinneklassen ble det en forholdsmessig klar seier til Hilde Løvhaug fra Skrautvål IL. Hun gikk de 22.5 kilometerne på tiden 1:09:28. Konkurranseglade Mari Brox fra Lier Balkonggrønt gikk inn til dagens nest beste tid blant kvinnene med tiden 1:13:14. Og kun 29 sekunder etter Mari, gikk Astrid Kristin Ruud som konkurrerer for Hufserypene, i mål til siste pallplass med tiden 1:13:43.

Det var i alt 23 kvinner som stilte til start i konkurranseklassen.

Kamp om seieren blant herrene
I herreklassen ble det en spennende æfere om hvem som skulle passere målstreken først. Når status skulle gjøres opp, var det med et lokalt ungt skitalent på topp. Lars Hagelsteen Vik som konkurrerer for Holeværingen IL, hadde en tøff fight med Gøran Syversen fra Harestua IL og Henrik Sollie fra Team Oslo. Men rett bak var det flere sterke løpere som jaktet. Mot mål kom løperne nærmest som perler på en snor. Men det ble altså Lars Hagelsteen Vik som var sterkest. Han fikk tiden 1:03:42. Men det kunne fort blitt tredjeplass for Lars. For det skilte bare 3 sekunder ned til Gøran Syversen som gikk inn til dagens nest beste tid med tiden 1:03:45. Og bare 2 skunder sener gikk Henrik Sollie inn til tredjeplassen med tiden 1:03:47.

Det var ikke bare blant tettrioen som det var tett. Det var fullt av tøffe dueller også for de neste plassene.

SE FULLSTENDIGE RESULTATER FRA LØPET HER


Det spraket fælt i isen da 178 skiløpere satte stavene i isen samtidig da skartskuddet gikk for årets utgave har mosjonsrennet Tolv'ern på Damtjern i Åsa.


Det var ca. -10 grader nede på isen før start. Men det ble noe mildre når man fikk sol oppe på flaka mot Løvlia.


I år fikk man motbakker umiddelbart etter start. Ca 160 høydemeter på de første 3 kilometerne er tøft. Her har Henrik Sollie (startnr: 69) tatt føringen ut fra start med John Christian Deighan Hanssen (startnr. 141) på tredjeplass, som til slutt fikk 9. plass i klasse 31-35 år med tiden 1:10:54.