Erling Christiansen, Koll/Milslukeren ble klokket inn på tiden 2:08:04 etter å ha spurtet fra Eirik Dimmen Sæle, Lillehammer Skiklub. 

Christiansen forteller at de lenge var en gruppe på sju personer som rev seg løs fra resten av feltet. Etter hvert ble det bare Christiansen og Sæle, og en tydelig fornøyd Christiansen kunne juble ved målpassering og konstatere at Sæle var på betryggende avstand. 

  

Brødrene Weikle var både høyt og lavt for å fange øyeblikkene fra Furusjøen Rundt-rennet 2013.

Erling Christiansen var på hjemmebane i og med at han har hytte i området. Han understreket at hytta ikke var primært for trening, men som utgangspunkt for mange fine turer i fjellet. Fire uker før Birken er han klar med målsetning om å bli topp fem i sin klasse. Tidligere har han klasseseier og en pers på 2:35.

 


Kari Øyre Slind, fra Oppdal IL var i en klasse for seg på tiden 2:30:16. Ungjenta har vært syk en periode etter Junior/VM og brukte rennet som test og oppkjøring til Skandinavisk Cup som blir hennes neste utfordring. 4

Furusjøen rundt er et flott arrangement som arrangørene kan være stolte av. Med en slik ramme burde deltakerantallet være langt høyere. Det var fest i Kvamsfjellet i dag. 


Totalvinnerne i Furusjøen rundt: T.v Knut Einar Dahl, Lillehammer Skiklub, Erling A N Christiansen, Koll/ Milsllukeren og andremann Eirik Dimmen Sæle, også Lillehammer Skiklub.  Det var en litt uvanling seierspall med plassering av nr. 3 på venstre side, men forandring fryder. Deltakerne fant i alle fall fint ut av det.


Resultater 45 km menn
 
1. Erling A N Christiansen Koll/Milslukern 02:08:04.2
2. Eirik Dimmen Sæle Lillehammer Skiklub 02:08:12.6
3. Knut Einar Dahl Lillehammer Skiklub/Capgemini 02:09:52.8
4. Bjørn Robstad Moelven Il/milslukern 02:09:54.0
5. Eirik Hannestad Team Oslo Sportslager 02:10:25.0
6. Knut Anders Hatlen Stranda IL 02:11:49.4


 De beste kvinnene: F.v. Guro Halsa Bakken, Sør-Fron IL, Kari Øyre Slind, Oppdal IL og Ingrid Løvbrøtte, Harestua.


Resultater 45km kvinner
 
1. Kari Øyre Slind Oppdal IL / Norges skiforbund 02:30:16.9
2. Ingrid Løvbrøtte Harestua 02:36:57.9
3. Guro Halsa Bakken Sør-Fron il 02:37:27.9
4. Tuva Fuglseth Kongsvold Hamar Skiklubb/Idrettsforening 02:44:41.4
5. Trine Breen Gjerdrum IL 02:46:39.2
6. Marit Stalsberg Nyeng Ringebu-Fåvang skiklubb 02:48:47.8

Resultater - klassevis

Resultater - løypevis

Resultater - mellomtid 1

Resultater - mellomtid 2

Resultater - mellomtid 3

 
Rondane viste seg fra sin beste side, badet i sol. Det var ideelle forhold for skiløping, minus 10 grader og sol som varmet og trikkeskinner til skispor. RIktignok var det ganske kaldt i Bergemillomdalen der løypa snur tilbake mot målområdet. Sola slapp ikke til her og noen anslo at det kunner være minus 16 eller minus 18 grader.


493 var påmeldt til Furusjøen rundt. Det er litt færre enn i fjor.


Orden i rekkene før start i pulje 2.


Løypene går i et naturskjønt område rundt Furusjøen med Rondane i bakgrunnen. Her er Marit Stalsberg Nyeng, Ringebu - Fåvang Skiklubb etter ca 23 km.  


En blid Jan Olav Beitemyren var best i klasse M45.


Glenn Bakkum, ØTI nr 1 M18.


Magnus Bleken, Team Sport1 Lillehammer stilte til start uten festesmørning og staket hele veien. Han fulgte teten en lang stund, men øvelsen uten festsmørning ble for strevsomt og han måtte slippe. Aldri mer, utbrøt etter målpassering - helt ferdig. En skade i foten gjorde at han valgte å gå uten smørning.


Nr 2 i M16 - Simen Eide Brøste


Erik Trønnes, Ottadalen sykkelklubb var best i klasse M55.


Liv Bjerke med velfortjent drikke etter vel gjennomført renn.


Med is i skjegget demonstrerte Henning Aanstad, Vestringen IL  at det var skikkelig vinter på Kvamsfjellet.


Han Jalmar ble introdusert som første løper inn på stadion. Med Kandahar-binding og flott skiutstyr underholdt han i velkjent stil mens løperne var ute i løypa.

 
Arrangørene har vært flinke til å finne sponsorer med kreative ideer. Ødegaarden bakeri solgte eget Furusjøen-rundt brød med inntekter til idrettslaget.


Det var folksomt i løyper og på stadion. Disse fine jentene var klar på at de heiet på alle og hadde ingen favoritter.