Nibberittet og Nibbeløpet er veletablerte arrangement der en enten sykler eller springer de 21 km frå Geirangerfjorden til toppen av Dalsnibba, 1476 meter over havet. I år kan en for andre gang gjøre begge deler! 

Nibbedobbelen i Geiranger består av 21 km sykling (1500 høydemeter) og 21 km løping (1500 høydemeter) i et vilt og vakkert landskap. Rammen rundt denne duatlonen er helt spesiell. Med en av de mest besøkte  turistattraksjonene i Norge (Geirangerfjorden) som bakgrunn tar deltakerene seg oppover mot fjelltoppen. Med mange terpentinsvinger og flotte utsiktspunkt (som kanskje er lettest å nyte på vei ned eller etter konkurransen) sniker vegen seg oppover mot toppen av fjellet.

Ikke mange sportsaktiviteter kan skryte av at det er påmeldt over 100% flere deltakere 6 uker før konkurransedagen, enn året før. Per i dag er 18 menn og 1 tøff dame påmeldt. Men initiativtakerene Arve Haugland og Martin Hauge-Nilsen er ikke helt fornøyd enda. Målet er å få over 30 deltakere slik at dette kan markeres som et årlig tilbud for mosjonister. 

Undertegnede vet at flere "tenker" å melde seg på, men som er litt i villrede med å finne hjemmesiden. Vi vil også med denne artikkelen utfordre flere mosjonister, syklister, langrennsløpere og event. også skiskyttere til å være med oss på dette. Vi deler gjerne en stor opplevelse med andre. Samtidig får en måle krefter med andre utøvere i vakker Sunnmørsnatur.

I tillegg til Nibbedobbelen er det en rekke andre aktiviteter i Geiranger denne dagen. Nibbeløpet (21km løping) er kansje Nordens hardeste halvmaratonløp. Nibberittet (21 km sykkel) har en høydeprofil som gjør de flest bakker i Tour de France misunnelige. Her er det mulig å sykle både med racing- og terrengsykkel. Nibbeløpet mini er løpet er for de som "ikke gidder" å løpe helt opp. Ellers er dette tilbudet meint for barn. Nibbemarsjen er for de som har lyst til å gå opp for også å ta seg god tid til å nyte naturen.

Vi vil på forhånd takke et stort antall frivillige fra Eidsdal og Geiranger IL som stiller opp for å gjøre dette til en uforglemmelig tur og opplevelse. Sjeldent finner man så veldrevne og store arrangement basert kun på frivillige hjelpere. Bussjåfører, bønder, hotellansatte, butikkmedarbeidere, eldre og unge stiller opp for å gjøre denne dagen til en stor fest for alle deltakerne.

Se startlisten for Nibbedobbelen

Løypa går i landets kanskje vakreste fjordlandskap, som nylig vann en internasjonal kåring for beste nettsidepresentasjon og som også er kåret til beste forvalta reiselivsmål blant alle verdens verdensarvområder.

Nibbeløpet er et av landest lengste og høgeste motbakkeløp. Den nesten kontinuerlige 21 km lange motbakken går på asfaltvei. Arrangementet byr på sommertemperaturer ved Geirangerfjorden og meterhøge brøytekanter kan oppleves oppe på Dalsnibba.

Hjemmesiden til Fra Fjord til Fjell


   Motbakkene opp til Dalsnibba har plass til både syklister, motbakkeløpere og folk som går turmars. (Foto: Ketil        Streitlien)

   Her er vi 7 km ut i løypa på sykkeldelen som er den første øvelsen i Nibbedobbelen. (Foto: Knut Arild Maråk.)


   Bygda Geiranger i strålende solskinn en junidag i 2012. Men 
   husk at selv om det er fint vær ved fjorden, kan forholdene være 
   heilt annerledes oppe på Dalsnibba (1476 moh). 
    (Foto: Angelique Helset)