Lørdag 11. mai kl. 12.00 går startsignalet for Ålesund Maraton med start fra Moa i Ålesund der løypa går innover Brusdalen. Det er tilbud om halv- og heilmaraton.

Det er påmelding og registrering fra kl. 10.00 på Stamina Hot treningsenter på Moa. De fleste maratonløperne har nok allerede bestemt seg, men det er stort potensiale og fult mulig å få flere til å springe halvmaraton. Trenden viser at det er stadig flere jenter som prøver seg på denne distansen, også i Ålesund. Løypa i Brusdalen er flat og lettløpt, og mange løpere kommer hit for å sette personlige rekorder.

Vi kan vel si at Molde har vært fotballbyen i Møre og Romsdal, men Ålesund er og har definitivt vært løpebyen i Fylket. Hvert år blir det arrangert 16 løp eller motbakke-løp i Ålesund kommune, dette utenom banestevner. Vi har fått påmeldinger fra flere løpere fra Molde og en gruppe fra Høyskolen i Molde som vil springe halvmaraton. For tiden blir det ikke arrangert gateløp i Molde kommune og løpere i Molde må til Ålesund for å konkurrere. Og vi tar gjerne imot dem.

I år skal vi også gjøre litt ekstra for løperne når de kommer i mål mellom Moa Nord og Spjelkavikheimen lørdag 11. mai fra kl. 13.15 og utover. Selv om langtidsmeldingen ser lovende ut, så vet vi aldri heilt sikkert hvordan været blir i Ålesund. Arrangøren vil derfor sette opp et stort telt med bord og benker der det blir servering. Her kan også løperne legge fra seg tøy til oppbevaring under løpet.

Det er Per Jan Helset som er drivkraften bak arrangementet. Nå har han også fått med seg datteren Angelique Helset i forberedelsene for å dra med flere jenter til løpet. De får hjelp av Kondis-Ålesund ved Helge Fuglseth. Tidtakingen blir godt i varetatt av Ole Martin Sæter i Valder IL.

Premieringen er god med deltakermedalje til alle som fullfører. Det blir pokaler til klassevinnere og fine bilder (litografi) til alle 4 totalvinnerne på begge distansene. Det blir også delt ut pokaler for 5-10-15-20-- års deltakelser. Hovedgevinsten er et stort og flott bilde (litografi) - se bildet - til en verdi av 5000 kr. Kunstneren er også en Helset, nemlig Kristoffer Helset. Bildet blir trekt ut på startnummer på alle deltakerne.

Startkontingenten er 200 kr på halvmaraton og 300 kr for heilmaraton. Det betales ved registreringen. Det blir anledning for maratonløpere som bruker mer enn 5 timer til å starte en time tidligere enn hovedfeltet.

Det blir flere sportsaktiviteter i Brusdalen denne lørdagen. Ålesunds eneste sykkelløp, Ålesundsrittet, går nemlig til samme tid og litt i samme løype som Ålesund Maraton. Rittet starter kl. 13.00 fra Spjelkavik barneskole og kan ha bortimot 200 deltakere. Det blir fort litt trangt innover Brusdalen, men vi tror det er plass til alle. For tilskuere blir jo dette atraktivt, og beste tilskuerplass til begge aktivitetene må jo bli på fortauet innover fra Esso i Spjelkavik. 
Les mer om Ålesundsrittet her

Tidsplan for Ålesund Maraton lørdag 11. mai:
kl. 10.00    Registrering på Stamina Hot treningsenter Moa
kl. 11.00    Start for tidligstartende
kl. 12.00    Start for hovedfeltet både på halv- og heilmaraton
kl. 14.00    Premieutdeling i Teltet for halvmaratonløpere
kl. 16.30    Premieutdeling i Teltet for maratonløpere

Les reportasje med resultater fra fjorårets Ålesund Maraton

Se nettsida til Ålesund Maraton

Se Ålesund Maraton på termilisten som også viser startpunktet på kart

Studer værmeldinga for Spjelkavik den kommende uken


Per Jan Helset og Angelique Helset er snart klare til å arrangere Ålesund
Maraton. Her ser vi bildet som er hovedgevinsten i årets arrangement