Cirka halvparten av deltakerne startet i mosjonsklassen, som hadde fri start mellom 1200 og 1245. Fra 13.00 startet konkurranseklassen, der deltakerne hadde 15 sekunder mellom hver løper. De antatt aller beste løperne var plassert i en liten gruppe på slutten av startrekkefølgen.

Mens mange nok ble preget av den plutselige sommervarmen og solen, klarte de aller beste å holde hodet kaldt og forbedret løyperekorden kraftig fra i fjor (den var 15:35). Thorbjørn Ludvigsen stormet i mål på fantastiske 14:13 og kunne dermed innkassere både førstepremie og løyperkordpenger. Fjorårets vinner, Yngve Kiserud, kom på plassen bak Thorbjørn og forbedret også persen kraftig. På tredje kom Stian Aarvik Øveergaard med flotte 15:24, en sterk forbedring fra i fjor.

På kvinnesiden var historien den samme; Kirsten Maraton Melkevik smadret fjorårets rekord (som var 19:43) og vant suverent med 16:25. På andreplass fulgte Elise Vikne med 19:10, og Gro Svendal på 19:14.

Med to av Norges beste motbakkeløpere på plass og i god form, er dermed løyperekordlista lagt for de kommende årene.

Fullstendig resultatliste, se her (trykk lenke).
Fjorårets reporstasje; se her (trykk lenke).


3 glade vinnere på pallen i kvinneklassen; fra venstre- Elise Vikne på 2. plass, Kirsten Maraton Melkevik på 1.plass og Gro Svendal på 3. plass.


To glade pallgutter (Thorbjørn var ikke kommet ned ennå). Stian Øvergaard Aarvik, og Yngve Kiserud mottok begge pengepremier for sine pallplasseringer.


Førstemann blant mosjonistene opp på Løvstakken i år. Alle fikk premier og fine t-skjorter.


Alle kunne nyte utsikten og det flotte været, selv om varmen var uvant for mange av oss.


Også noen av våre små venner var det plass til i Løvstakken opp.


Her er tre av dagens deltakere i konkurranseklassen; Idar Heimdal Espe, Bjørn Harald Bongom og Lars Engeli varmer opp med løypemerking.


Det er neppe nok oppdrift i ballongene til at det er problematisk for arrangøren. Bare godt humør på denne gjengen!


Glade geitekillinger fra gjengen "Fjellgeitene" klatrer oppover mot toppen.


Toppen var ikke til å ta feil av. Her var folk samlet i hopetall og mål tydelig merket. Høy stemning og god heiing i målområdet sørget for at alle fikk tatt ut de siste kreftene inn mot mål.


Første kvinne som dukket opp i konkurranseklassen var Gro Svendal, som endte på 3. plass totalt.


Ingen skal tro at selv drevne motbakkeløpere synes dette er lett.


Mange koste seg i målområdet og heiet i lang tid etter sin egen målgang.


Team Melkesyre ble laget som ble registrert med flest deltakere i årets løp. Her med Jan Frode Morken som endte på 20:34.
Her har vi søstrene Sveen på veg oppover.


Thorbjørn Ludvigsens sterke støtteapparat, kjæresten Lene Bødtker på veg opp de siste metrene før mål.


Mats Mjøs Andersen måtte nøye seg med 5.plass og litt tilbakegang fra i fjor denne gangen, men blir nok å regne med framover likevel.


Haakon Schrøder, en tøff løper med stort potensial.


Elisabeth Vik med fullt fokus helt inn mot mål.


Etter målgang tar det naturligvis ikke lange tiden før gliset er solid på plass igjen. Elisabeth har hatt solid framgang det siste året og perset med intet mindre enn 4 minutter! En flott fjerdeplass på Elisabeth.


Bjørn Harald Bongom, Fjellgeit og Varegger, mot mål på tiden 18:32.


xx og Ørjan Nilsen på veg mot mål. Ørjan ble beste Fjellgeit med tiden 16:47 og en flott 7.plass av herrene.


Fjellgeit Rune Askeland.


Øystein Tombre Larsen - en av humørsprederne i Team Melkesyre stod på toppen etter egen målgang og gjorde en god heiejobb på alle som kom inn mot mål sammen med Jan Frode, særlig for sin egen gjeng. Hos Fjellgeitene gjorde Cathrine Wiseth og Linda RK en tilsvarende jobb.


Haagen Nesse - Fjellgeit, kom akkkurat hårfint under den gylne grensen på 20, med 19:59.


Lars Engeli mot mål på tiden 20:48. Den skal forbedres i ÅR, sier Lars.
Roy Kihl.


Full konsentrasjon mot toppen.


Haakon Schrøder med datter.


Lagbilde for Fjellgeitene - mange i aksjon i dag.


Arrangementet var skikkelig gjennomført, med redningsmannskaper på plass. I varmen var de fokusert på om noen skulle bli dehydrerte. De fikk heldigvis lite å gjøre, bare en som tråkket over, i følge artikkelen på BT.

Frode Sørhøy og co nyter dagen, byen og livet.


Og endelig er tiden vi har ventet på inne, de beste er på veg mot mål. Og Thorbjørn kommer ikke uventet først i fint og jevnt driv. Ikke mange hvileskjær underveis på den karen.


Yngve Kiserud må finne seg i å "bare" komme på andreplass denne gangen, selv om det er tydelig at han er i kjempeslag!


Stian Øvergaard Aarvik merket og var plaget av varmen sa han, men klarte likevel å konsentrere seg godt nok til å klare en flott 3.plass i sterk konkurranse.


Kirsten Maraton Melkevik har lagt maratonskoene på hylla og stormer her mot mål i det som kan være starten på en lovende motbakkekarriære. For ikke lenge siden vant hun Fløyen opp i skarp konkurranse, så det er tydelig at hun har anlegg for dette også.


Elise Vikne fra Osterøy har trent mest flatt den siste tiden, men liker godt motbakkeløp. I dag ble det en flott andreplass.


Mange morsomme og flotte t-skjorter å se i løypa. Det har etterhvert blitt flere slike uformelle gjenger i Bergen som skaper identitet og fellesskap med lavterskeltilbud rundt sportslig aktivitet og moro.


Det ble ikke pallplass på Elisabeth i dag, men hun mottok i stedet premie på vegne av Team Melkesyre som laget med flest deltakere.

Kondis takker intiativtaker Patricia Flataker, arrangør Varegg i samarbeid med Fjellgeitene og alle deltakerne for et flott gjennomført arrangement. Vi ønsker alle en god sommer og velkommen tilbake neste år!