Aadne Bækken og Liv Tanja Eiken var raskest i Langtrampens 1.løp - et løp som ble flomrammet slik at løypa måtte legges om. Det var 38 deltagere i konkurranseklassene, 18 i trimklassen og hele 70 i barnekarusellen.

ALLE RESULTATENE FRA 1.LØP

Neste løp:
løp 2 av 4
13.juni
"Preståsrunden" 5,7 km
Innbydelse

Bjørn Hytjanstorp har sendt oss denne rapporten fra første løp:
Langtrampen ble flomoffer

Sist torsdag ble det første løpet i årets utgave av Langtrampen arrangert. Det er 34. gang det tradisjonsrike løpet blir avholdt, og for aller første gang måtte man gi tapt for naturkreften og endre løypetrase. Det massive regnet som har kommet den siste tiden har lagt store deler av både Preståsrunden og Rondanestien under vann. Dermed måtte løpsgeneral Odd Blakkisrud sende deltagerne ut langs landeveien i Nannestad. Det var rett og slett uforsvarlig å løpe i partier da overvannet gikk nesten til knehøyde. Noen dristige sjeler i trimklassen valgte å prøve seg på Preståsrunden, men våte på beina ble de uten at det så til å legge noen demper på humøret.

Suksess i barnekarusellen
Odd Blakkisrud var meget godt fornøyd med antallet barn som hadde funnet veien til Preståsen skole denne maikvelden.
- Vi har i de siste årene sett en gledelig økning i antall barn som deltar. I dag var det hele 70 barn som løp, og jeg har allerede fått signaler om at det kan komme flere neste gang, sier Blakkisrud mens han deler ut is til alle som deltok i barneløpet.

Løpsgeneral Blakkisrud forteller også at de har litt av hvert å friste med.
- Alle som deltar i minst 3 av 4 løp får en flott kopp med motiv. Og årets motiv er en tiur, forteller han.
- I tillegg får alle barna en t-skjorte som vi ser at mange allerede har tatt i bruk, smiler Blakkisrud.

Spreke veteraner
På grunn av mye overvann i løypa ble altså løperne i konkurranseklassen sendt ut på landeveien.
- Vi tar i bruk en gammel løypetrase fra Langtrampens tidligere år i kveld. Den heter Bidslerunden og er på ca. 9 km. En liten del av løypa går på asfalt, men stort sett er det grusvei og traktorvei. Den er ikke helt flat, så løperne får nok å bryne seg på her, smiler Blakkisrud.
Og best i den lange løypa var som så mange ganger før Aadne Bækken. 55-åringen fra Nannestad løp på 33.39 og var 20 sekunder foran Trond Erik Taugland fra Bjerke. Raskeste (og eneste) kvinne som løp på tid var Liv Tanja Eiken fra Maura som fikk tiden 43.43.

Av de som våget seg ut i den oversvømte Preståsrunden var unggutten Emil Kvalheim Otterdal fra Nes Ski raskest. 11-åringen fikk tiden 24.47 i den 5.7 kilometer lange løypa, og var 13 sekunder foran 30 år eldre Tor Oskar Rydheim fra Jessheim. I kvinneklassen var det Hege Cecilie Kvam som var best med tiden 27.46.


Samleside for løp på Romerike 2013
Her finner du link til innbydelse, resultater og reportasjer for løpene på Romerike i 2013.
Tidligere samlesider:
2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005
 

Bilder fra Nannestad
foto: Bjørn Hytjanstorp
 
Det nærmer seg start. Vi ser fra venstre Tina Tomtsveen som løp 5,7 km, og deretter langløperne Martin Sølvberg, Aadne Bækken (totalvinner), Henning Høgheim og Arne Johansen.
 
Mr Langtrampen, Odd Blakkisrud
 
De siste instruksene til trimklassen....
 
... og så er trimmerne i gang.
 
Hedda Holter har løpt barnekarusell og koser seg med is etter målgang.
Hun var en av 70 barn i alderen 0-9 år som deltok denne gangen.