Riktignok var det bare 10 grader en halv time før start, men sola fortalte at alt lå til rette for en strålende dag. Ingunn hadde på forhånd lovet fine tørre løyper. Noen kom så og si helt tørrskodd til mål.

Arrangørene hadde gjort en flott innsats og løpet har vel nå funnet sin form. Birkebeinerarrangørene er miljøsertifisert og løypene bar tydelig preg av det dagen etter. Et eneste pappkrus så jeg da jeg gikk gjennom løypa dagen etter.

Ingunn Rønningen Kleven, som er informasjonssjef i Birkebeinerarrangementene, var godt fornøyd med at løpet var flyttet til juni måned med lyse kvelder og med god temperatur. De hadde vært litt spent, men påmeldingen var veldig bra og bedre enn i fjor.Vi måtte få et avskjedsbilde av Rune Bergsodden som ledet sitt siste Birkebeinerarrangement på lørdag, men lovet oss også et debutbilde som deltaker i et kommende arrangement. 1. august er han på plass i Moelvekonsernet til nye utfordringer. Under Bergsodden har Birkebeinerløpet vokst fra 3500 deltakere til 8000 og inntekter fra sponsorer og deltakere har økt tilsvarende. Vi ønsker lykke til videre!


Åge Ludvigsen var på plass i god tid før startskuddet gikk på Birkebeineren og han var klar for sitt 65. Birkebeinermerke - 16 i løpet og 49 i rennet. Til vinteren er han klar for sitt 50. merke "rennet". Bare Bjørn Tvedt fra Veldre har flere merker. Han tok sitt 50. merke i vinter og har også 16 merker i løpet.


Klar til start var også Snøkuten-general og Birkebeinerveteran Oddbjørg Haakensveen her sammen med to venninnner fra Veldre Friidrett.


På avrusningsinstitusjone Samtun i Bø hadde de blitt enig om å starte opp trening for deltakelse i HalvBirken. To ganger i uken har de hatt fellestreninger, og enkelte har også trent for seg selv. Her er de klare til start.
F.v. Per Magnus Storemyr, Alexander Holmen Ringen, Thomas Jonassen Thorvaldsen og Jonatan Alme Markovic.  


Blinde Håkon Gisholt hadde Bente Skari som ledsager under årets Birkebeinerløp. Her er de ved start øyensynlig med godt pågangsmot. De ble klokket inn på imponerende 1:52:44. Håkon skrøt uhemmet av sin gode ledsager, men Bente Skari fortalte at hun måtte konsentrere seg for å gi korrekte innstrukser og glemte å tenke på at hun ble sliten.


Førstemann i mål i Birkebeinerløpet, Olaf Pedersen, har nå 8 klasseseire i Birkebeinerløpet. Han var godt fornøyd med sin egen innsats.


Tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng har lang erfaring fra UngdomsBirken både med ski og løpesko på beina og har mange første og andreplasser. I dag ble det andreplass på Tiril  og tredjeplass på Lotta totalt i HalvBirken og dobbeltseier i klasse 16-19 år.


Det ble noen gledesscener i målrådet. Helen Ruud Johansen var storfornøyd med å ha slått pappa Thomas med 42 sekunder.


Kondis-president Tim Bennett fikk mye oppmerksomhet i målområdet iført et løpeskjørt i det han passerte målstreken. På spørsmål fra speaker uttalte Tim at løpeskjørtet fungerte utmerket og kan anbefales for begge kjønn. 


To blide damer: nr 1 og 2 i klasse K30 i HalvBirken, Britt Gjermundshaug (t.v) og Marie Berg, begge fra Milslukern, med tidene 56:42 og 57:09.


Birgit Korvald, Koll ble vinner av K60 - 64 på den imponerende tiden 1:40:24.


Bjørn Tvedt, Veldre tok sin 10 klasseseier i Birkebeinerløpet, denne gang i klasse M75 - 79, og sitt 16. merke i "Løpet". Han har nå totalt 66 merker i løp og renn. I vinter jubilerte han med sitt 50. merke i rennet.


Berit Høyvik, Statskog SF / SIL BIL ble klassevinner i K65 - 69 år. Birkebeinerveteranen var tydelig fornøyd. Se portrettartikkel om henne i siste Kondis.  


Trippelvinner i 2012, Morten Eide Pedersen, Lillehammer Skiklub, som har spesialisert seg på langløp på ski, løp inn til en fin 5. plass, og med bra plassering i rennet ligger han godt an til å vinne trippelen i år også.


To blide jenter til slutt - Veronika Blom, SK Vidar la ikke skjul på at hun var glad. Jenta som liker seg godt i terrenget, syntes det var tungt fra start, men at det løsnet etter hvert. Hun tok ledelsen fra start og hadde full kontroll.


Tone Sundvor, Bjerkheim kom blødende i mål fra et sår på kneet etter et fall noen km før mål, men blåste i det og var tydelig fornøyd med tiden 1:39:33, Den holdt med god margin til å klare merket.