Bildet: Erik Nossum intervjues etter at han i 2010 hadde løpt fra Nordkapp til Lindesnes på 42 dager og 9 timer (Foto: Bjørn Hytjanstorp).

Bergen-Oslo
Mandag 15. juli starter Erik Nossum (59) fra Holmlia i Oslo et sammenhengende løp fra Bergen til Oslo.

Den samlede distansen er ca 500 km, litt avhengig av hvilke veier som må velges pga hindre som trafikk, tunneler osv.

2 maraton pr dag
Eriks plan er å løpe 2 maratonløp i snitt hver dag (drøye 84 km) de 6 dagene løpet varer. Løpsstart blir utenfor jernbanestasjonen i Bergen ca kl 08 om morgenen og målgang ved bronsetigeren på Jernbanetorget i Oslo lørdag 20. juli. I

Første som løper strekningen?
Ingen har så vidt vi vet løpt denne distansen tidligere og løypa blir til dels svært krevende med smale og svingete vestlandsveier langs Hardangerfjorden med mye trafikk og fjelloverganger med drøye stigninger, etterfulgt av en fryktelig lang Hallingdal på veien ned mot Hønefoss og Oslo. Planen er at han blir utstyrt med en GPS-tracker som viser fremdriften i et elektronisk kart.

Kondis.no følger Erik
Kondis.no/ultra vil prøve å kommer med daglige reportasjer og bilder på nett den uken Erik løper.
http://www.kondis.no/ultra

Bildet: Erik løp også Trondheim-Oslo i fjor, som konkurranse. Her ser vi han på vei ut fra Trondheim smmen med Cecilie Karlsen og Trond Sjåvik (foto: Anders Tøsse).

Følgebil
Erik har med seg følgebil på turen. Ultraløpervennen Per Audun Heskestad kjører mesteparten av de 2 første dagene, deretter overtar kona Tove.

Overnatting blir som tilsvarende tidligere ekspedisjoner, sier Erik. Det vil si etter innfallsmetoden og etter hvor langt han har kommet. Er jeg i et område uten campingplass eller lignende blir det å villcampe i bil eller telt, sier han.

Veivalget
Ruta blir omtrent som dette: Bergen, Nesttun/Midtun, Arna, Garnes, Trengereid, Samnanger/Tysse, Norheimsund, langs RV7 til ferjeleiet Bruravik-Brimnes over Hardangerfjorden, RV7 videre til Eidfjord, Måbødalen, Dyranut på Hardangervidda 1275moh, Haugastøl, Geilo, Hallingdal, Sokna, Hønefoss, Sollihøgda, Bærumsveien,Ullern, Skøyen, Oslo S.

Erik vil gjerne ha følge deler av veien
Alle som vil være med å løpe et kortere eller lengre stykke av ruta er selvsagt hjertelig velkomne med. Erik har plass til noen bager/bagasje i følgebilen.

 

 

 

 

 

Innsamling til ME-forskning
Erik løper løper også for å samle inn penger til et uhyre viktig forskningsprosjekt på den skumle sykdommen ME (kronisk utmattelsessyndrom).

I dag finnes ingen adekvat behandling for ME i Norge. En norsk forskningsstudie som har vakt oppsikt over hele verden, utført ved Haukeland Universitetssykehus i nettopp Bergen (legene Olav Mella og Øystein Fluge), har imidlertid påvist svært gode og lovende resultater ved behandling av sykdommen med immunn- og kreftmedisinen Rituximab. Norske helsemyndigheter har ikke godkjent bruken av Rituximab til behandling av ME i påvente av bredere dokumentasjon av effekten. Forskerne har ennå ikke nok penger til videre forskning på behandling av ME til tross for både offentlige bidrag den siste tiden samt et betydelig beløp innsamlede midler.

I mellomtiden renner tiden bare ut som sand mellom fingrene på de norske ME-pasientene som altså befinner seg i en håpløs og fortvilet situasjon. Lege Maria Gjerpe valgte derfor å lage en 90-dagers aksjon der målet er å samle inn mest mulig penger til forskning på ME.

Dersom du vil hjelpe ME-pasienter i Norge til et håp om behandling skal du bare sette inn ditt bidrag, stort eller lite, alt teller, på aksjonens konto:
2480 08 45633
(Mottaker: MEandYou. Adresse: Fredenborgveien 24 D, 0177 Oslo)

eller gi 150 kroner ved å sende en
SMS til 2377 med kodeord: MEANDYOU 150

Selv om den opprinnelige aksjonstiden på 90 dager er over kommer kontoen til å være åpen for bidrag frem til mars 2014. Vil du vite mer om aksjonen og dens bakgrunn, gå inn her: 

http://www.meyou.no 

Da Erik Nossum løp Norge på langs i 2010 samlet han inn penger til "Aktiv mot kreft".
Her er han avbildet med Grete Waits i den forbindelsen.
Foto: Bjørn Hytjanstorp