Historien
Anette er 41 år gammel og har mann og to barn. For en tid tilbake fikk Anette Fredskov diagnosen Multippel Sklerose (MS),​ en kronisk sykdom som rammer sentralnervesystemet og kan forårsake en rekke symptomer, som for eksempel nedsatt følesans, muskelstyrke og andre bevegelsesforstyrrelser.

Medisineringen Fredskov ble tilbudt skulle begrense eller forsinke sykdomsprosessen med opptil 30 prosent. Men hun takket nei siden bivirkningene var for store. Hun valgte å erstatte medisinene med hard trening. Sykdommen gjorde at hun har valgt å prioritere annerledes i livet. Dette har gjort at hun nå føler seg rask og frisk og hun har ikke hatt symtomer på MS siden hun startet med maratonløping daglig sist sommer.

Hun har bare drevet med løping i 5 år og debuterte på maraton i Frankfurt i 2010, så hun er ganske fersk som maratonløper. Det siste året har hun tatt seg fri fra jobben for å gjennomføre en av sine store drømmer. Nemlig å løpe en maraton hver dag i et helt år.  Det første løpet gikk 15. juli 2012 og i dag avsluttes det hele med to maratonløp.

Deltakere_loerdag_640_IMG_7202-e1373650094355.jpg
Den siste uka har det vært mange som har løpt sammen med Anette Fredskov på hennes maratonløp.

 
SK Kraft løperne med medaljer sammen med Anette Fredskov

Maratonløpene
Fredskov har løpt  maratonløpene fra sitt hjemsted på Næstved når hun ikke har deltatt på organiserte maratonløp som Copenhagen Marathon, Flere ganger har venner og andre vært med på å løpe hennes løp i Næstved. Fredskovmaraton har det vært mulig å melde seg på og bl.a. noen av medlemmene i den norske klubben SK Kraft har vært med å løpe Fredskovmaraton. Du kan se bildereportasje fra Kraftguttas deltakelse i Fredskov Maraton her.

Til DN Aktiv, i en reportasje i mai, sa Idrettslege Thor-Øistein Endsjø at dette er veldig, veldig ekstremt, og at han er  glad for at hun får jevnlig legesjekk på at hun tåler dette. Anette kommer ut med bok om eventyret og hun tilbyr foredrag.

Sosiale medier
Anette har brukt de sosiale mediene flittig med en rekke oppslag og mediene har også laget en rekke oppslag på henne.  Facebook, Twitter, Google+, youtube-kanalEndomondoblog