Hafsås er innehaver av verdensrekorden i antall seire i maratonløp, og mange av disse seirene er vunnet i nettopp Trondheim Maraton. Dermed måtte Nordfjordingen finne seg i å være favorittstemplet før dagens distanse. Myrland, på sin side, har aldri løpt maraton tidligere. Men han er langt fra ukjent med gode tider på kortere distanser og har løpt mange gode etapper for Skogn i St. Olavsloppet.

Myrland har stor kapasitet, og tok tidlig tak i ryggen til Hafsås, og allerede i løpet av den andre av de fire rundene forlot han Hafsås for godt. Imidlertid hadde han da fått følge av Rindal ILs Juan Rodriguez, som hadde åpnet roligere og jobbet seg opp i teten over tid.

Rodriguez måtte slippe Myrland på tredje runde, og vinnertiden til skogningen ble til slutt på 2:41:57, mens Hafsås kom tilbake og tok andreplassen på 2:46:38. For Juans del ble det tredjeplass kun fem sekunder bak Hafsås på 2:46:43.

Maria_Venaas_ND3_0120.jpg
Maria Venås, som løper for Veidekke, har også flere seire på heldistansen i Trondheim fra tidligere. I dag vant hun med dagens største seiersmargin på alle klasser og distanser, og med tiden 2:47:07 var hun over 20 minutter foran Lisbeth Vold (Strindheim) som tok andreplassen på 3:09:05, og det var også bare de tre nevnte herreløperne som hadde bedre tid enn Maria på dagens lengste løp. Hanna Josie Nordgård (Hardbagg) tok tredjeplass på 3:14:23.

140 menn og 32 kvinner fullførte maratondistansen. Totalt fpr alle distansene med tidtaking var det i dag 1561 fullførende, som er en solid økning fra 994 i fjor. Trondheim Maraton inntar med det førsteplassen som Trøndelags største individuelle løpsarrangement foran giganten Tordenskioldløpet, som i år samlet rundt 1100 løpsglade på distansene 5 og 10 kilometer. Bare St. Olavsloppet samler flere løpere med startnummer på brystet i Midt-Norge.

Kanskje kunne Trondheim Maraton samlet enda flere løpere med ei raskere løype. Dagens løype, som ble tatt i bruk i 2011, er med sine mange skarpe svinger og en relativt bratt stigning midt på hver runde, ikke optimal for dem som jakter de beste tidene. Et tips kan være en omlegging i retning den gamle halvmaratontraséen som gikk over Stavne Bru, som var populær blant mange av sub-1:20-løperne.

Fullstendig resultatliste 10km, halv og helmaraton
Brocks Hagen og Aspli raskest på 10km
Dobbelt Strindheim på halvmaraton
Bilder fra alle distansene