For tre år siden ble det blåst liv i et gammelt, tradisjonsrikt løp, Bygdøymila. I fjor fullførte 155 løpersjeler,  i år var det 471 forhåndspåmeldte: 260 forhåndspåmeldte til Bygdøymilas 10 km, og 211 (hvorav 130 barn) var påmeldt på de to korteste distansene, 3 og 5 km. Tilsammen på de tre distansene fullførte 505 Bygdøymila i år. Og det hersket liten tvil om at dette var barnas store dag!

Bortsett fra flotte løyper, kunne arrangøren også lokke med oppholdsvær, grei temperatur, masse høstløv i flotte farger, stillhet, klar luft og familier på tur. Alt lå altså duket og klart for en flott opplevelse i strålende omgivelser midt i Oslo!

Etter målgang ble det servert boller, bananer, druer og drikke, og arrangøren hadde også sørget for en fin lue-premie til alle deltakerne.

Se også Bygdøymilas samleside.  Oslo By hadde også en artikkel fra Bygdøymila.

Høst.jpg
På vei til start Bygdøymila anno 2013 - en nydelig høstdag i Oslo

Her er arrangørens forhåndsbeskrivelse av de tre distansene:
3 km: Løypa er lettkupert frem til Paradisbukta. Da kommer det en slak motbakke på 300 meter. Vel oppe – så er det flatt og nedover til mål – gi gass!

5 km: Løypa er lettkupert første to km, deretter flatt inn til mål med unntak av en kort motbakke ved rundt tre km. Siste 1,5 km er det bare å sette gassen i bånn.

10 km: Løypa er småkupert hele veien, men det er noen gode flater fra to til tre km og gjennom Oscarhallskogen (4,5–5,5 km). Når du passerer 9 km og kommer til barnehagen – gi gass – det er nedover – du er snart i mål.

løypa.jpg
Løypelengdene på de tre distansene

Start.jpg
Klar - ferdig - start!

”Vi er opptatt at dette er et familieløp med sosial hygge for alle fremfor heseblesende rekordjag” - fortalte arrangøren ved Morten Dybdal, i forkant av løpet. Bygdøymila er et godt eksempel på et arrangement hvor "løpefamilien" står i sentrum og hvor viktigheten av å dele idrettsglede med barna er satt i fokus.

Spente_barn.jpg
Spente barn før start!

familie.jpg
Familie og idrettsglede i fokus!

Og det var utvilsomt den avslappede atmosfæren som lokket flere debutanter til Bygdøymila i dag. Randi Mosenden var en debutant som tok turen til Bygdøy for å nyte naturen og deltok altså i sitt første løp noen sinne. En godt fornøyd Randi kunne etter løpsdebuten konstatere følgende: ”det var gøy, og det var jo ikke noe å være nervøs for!”.

Hennes samboer, Geir Waade, deltok på Oslos Bratteste i år, men dagens løp var hans 10 km-debut. Sammenlignet med 10 km på trening, så gikk det betraktelig raskere i dag, så også han var godt fornøyd med dagens løp. Så Kondis-reporteren ser ikke bort fra at samboerparet vil være å se i løypa også neste høst!

saft.jpg
Her rigger arrangøren til med drikke

ALLE RESULTATER: resultatene er å finne nederst på siden HER

Raskest i 10 km-løypa i dag var Eirik Johannessen (Beinet Test Team) med tiden 35:27. Selv om fjorårsvinner Jacob Yakoubi (Bygdø IL) tok teten, så greide han ikke å hamle opp med Eirik i dag og løp inn til andreplass med tiden 35:58. Tredjemann i dag ble Michal Brandebura (privat) på tiden 36:30. 

På kvinnesiden var det Therese Høyer (Hjort BIL) som trakk det lengste strået med tiden 39:45 foran Eldbjørg D. Moxnes (OSI) 41:03 og Malin Klintefjord (Enhörna IF) 41:17.

Eirik_Johannessen.jpg.
Eirik Johannessen var raskest i 10 km-løypa i år.

Jacob_Yakoubi.jpg
Fjorårsvinner, Jacob Yakoubi, tok teten, men endte på andreplass i mål.

Therese_Høyer.jpg
Therese Høyer blir dagens raskeste kvinne. Her er hun på vei inn mot mål sammen med en 5 km-løper.

Eldbjørg_Moxnes.jpg
Eldbjørg D. Moxnes (OSI) hadde aldri hørt om Bygdøymila før hun tilfeldigvis snublet over løpet på kondis.no. Hun løp inn til en flott andreplass i dag.

Malin_Klintefjord.jpg
Malin Klintefjord slo godt fra seg (eller var hun bare veldig kald på hendene?) og ble tredje raskeste kvinne.

Kondis var også så heldig å få snakke med Eldbjørg D. Moxnes etter målgang.
Er du fornøyd med løpet i dag?
”Jeg er fornøyd med løpet mitt selv om man selvfølgelig alltid heller vil ha en første- enn en andreplass” sa en smilende og blid Eldbjørg etter målgang. ”Jeg så ryggen til hun som vant frem til vi var på Frognerstranda, men da vi kom inn i de litt mer svingete partiene mistet jeg ryggen hennes og valgte å konsentrere meg om å holde jevn og god fart helt til mål. Det var jo ikke så langt bak til tredjeplass heller! Tror resultatet ble omtrent som jeg kunne forvente”. Eldbjørg forteller at hun har vært litt sliten etter Fredrikstadmarka rundt forrige helg, men at hun syntes beina fungerte ganske bra igjen i dag.

Var dette sesongens siste løp – eller hva tenker du videre nå?
”Jeg er jo også veldig glad i å gå på ski, så hvis snøen kommer blir det nok mer fokus på det” sier hun. ”Men det kan også tenkes at jeg slenger meg med på noen flere løp. Liker å ta det litt som det kommer”.

Hva synes du om løypa? Var den hard?
”Løypa vil jeg si var sånn middels med tanke på fart. Det var en del bakker som sugde litt krefter og en del krappe svinger som nok gjorde at det ikke er en løype å satse på ny pers i” forteller hun. Videre forteller hun at løypa hadde et fint og variert underlag med både skogssti, grusvei og asfalt. 

Hva synes du om arrangementet i sin helhet?
”Bygdøymila hadde jeg ikke hørt om før jeg trålet kondis.no sin terminliste på torsdag kveld på jakt etter en konkurranse å løpe i helga. Jeg syntes atmosfæren var veldig bra og i motsetning til de fleste andre lokale løp, hvor folk heier mest inne på stadion, var det her også mange folk ute i gatene med både flagg og oppmuntrende heiarop. Veldig bra! Supert med lue-premie til alle og frukt og boller i mål.”

Har du noe å påpeke i forhold til forbedringspotensial?
”Ja, det oppleves litt uprofesjonelt når man må stille på rekke etter målgang for å få riktig tid i resultatlistene. Så her har de et forbedringspotensial!” påpeker hun før hun legger til at ”med kanskje enda flere deltakere neste år, er det nok en nødvendighet med et mer automatisert tidtakingssystem”.

motmål.jpg
En herlig blanding av 5- og 10-km-løpere - unge og voksne - og noen litt mer slitne enn andre!

schneider.jpg
Jan Øyvind Schneider - "det synger på siste verset - kroppen begynner å bli klar for sesongpause" var hans kommentar etter å ha levert et godt løp i dag.

På 5 km var det en svært så smilende og fornøyd ung herremann som rundet svingen i ensom majestet kort tid etter startskuddet. Marius Sjølie tok uten tvil teten og bak han fulgte hordene.

Marius_Sjølie.jpg
Et smil sier mer enn tusen ord - Marius Sjølie tok teten - uten tvil.

Følgere.jpg
Og så kom horden med de unge og lovende løperene på 5 km.

5Km_barn.jpg
Innimellom skimter vi også noen voksne løpere på 5 km.

Kristoffer_Strøm.jpg
Kristoffer Strøm spurter inn mot mål etter et fint 5 km-løp.

Ann-Christin_Foss.jpg
Ann-Christin Foss suste inn mot mål etter 5 km

På den korteste distansen, 3 km, var det liten tvil om at pulsen var både høy og fullstendig ute av kontroll fra start. Og det var heller ingen tvil om at det var på denne distansen at innsatsen var størst. Med andre ord: akkurat slik det skal være i et barneløp! Kondis lar bildene tale for seg.

jente_mann.jpg

barna2.jpg

jenter_mål.jpg

gutt_433.jpg

spurtduell.jpg

gutt_631.jpg

snart_mål.jpg

3km_barn.jpg

jente_457.jpg

presidenten.jpg
Kondispresidenten, Tim Bennett, tok turen gjennom løypa sammen med barna i dag.