Det ble de unge løperne som dominerte det tradisjonsrike Nyttårsløpet i Egersund. Jakob Ingebrigtsen og Maria Wiig, som i 2013 har løpt i 13-årsklassen, vant like godt over de eldre løperne. Begge disse to løperne er store talenter og beviste nok en gang sitt store potensial.

Egersund IK friidrett, som arrangerte løpet, måtte utsette starten på grunn av en stor tilstrømning av løpere tett opp mot starten. Hele 180 løpere fant veien til dette fine løpet i Vannbasengane like utenfor Egersund sentrum. EIK hadde lagt opp til en miniløype på 700 m for de aller minste, men øvrige løpere kunne velge mellom en eller tre runder i den 1,7 km kuperte lysløypen.

I den lange utgaven på 5,1 km seiret Jakob Ingebrigtsen på sterke 17.39 foran Dost Mohammed og Thomas Hetland. I kvinneklassen seiret Maria Wiig på 21.13 foran Christina Skåra og Ragna Skipstad.

I den korte varianten var det Jarle Mong på 5.45 og Kirsti J Skåtøy på 6.38 som seiret.

RESULTATER

maria_viig.jpg
Maria Wiig inn til seier i kvinneklassen.                Foto: Thomas Hetland.

aasbjorn_uelandIMG_3200.jpg
Åsbjørn Ueland fra Varhaug IL.                                   Foto: Thomas Hetland.

damerIMG_3244.jpg
Hanne Andersen så vidt foran Jorunn Hadland.            Foto: Thomas Hetland.

gjertsenIMG_3251.jpg
Agnar Gjertsen nærmer seg mål.                                           Foto: Thomas Hetland.

c_skaaraIMG_3220.jpg
Christina Skåra fra Sandnes i mål på 2. plass i kvinneklassen. Bak skimtes Ingve Aalbu (2) som etter en god trenigshøst fikk til et meget godt løp og klarte å spurtslå den gamle storløperen Jarl Gaute Aase.

Foto: Thomas Hetland