I klassiskdelen holdt de tre medaljevinnerne følge, og etter hvert fikk de ei stor luke. Etter skibytte stakk Kristin Størmer Steira, og kunne konrtollere på slutten.

Steira uttalte at det er den distansen hun har mest ønske om å delta i under OL, og la inn en god søknad for det. To av sine tre verdenscupseire er vunnet på nettopp den distansen. Siste gang i 2013.

Dette er hennes fjerde individuelle NM-gull. Det forrige kom helt tilbake i 2007. Steira var lykkelig over å få tildelt kongepokalen. Den tunge løypa ga store tidsdifferanser og skilte de beste fra resten. 

Alle resultater 
 

steira_kongepokal.jpg
En lykkelig løper fra Tana. Kristin Størmer Steira hadde god grunn  til å koste på seg et smil etter å ha mottatt kongepokalen. (Foto: Arne Brunes)

jacobsen_astrid_hrenholdt.jpg
Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok kommandoen fra start, og de tre medaljevinnerne fikk raskt ei luke. Her er Astrid foran Heidi Weng og Kristin Størmer Steira. (Foto Arne Brunes)

kristoffersen_marthe.jpg
Marthe Kristoffersen har ikke fått det til denne sesongen, men fjerdeplass var en lysning. Her går hun foran Martine Ek Hagen og Astrid Øyre Slind. (Foto: Arne Brunes)

kristoffersen_emilie.jpg
Emilie Kristoffersen, Lillehammer-løper fra Alta, var uheldig og falt like etter start. Hun jobbet seg opp gjennom feltet til en ellevteplass. (Foto: Arne Brunes)

slind_silje_oeyre.jpg
Silje Øyre Slind foran Barbro Kvåle, Kari Vikhagen Gjeitnes og Ragnhild Haga. (Foto: Arne Brunes)

nakstad_maria_stroem.jpg
Maria Strøm Nakstad foran Marte Monrad Hansen. De plasserte seg som nummer 14 og 15. (Foto: Arne Brunes)

sundsvik_line.jpg
Line Sundsvik foran Britt Thorshaug Granrud. (Foto: Arne Brunes)

weng_tiril_udnaes.jpg
Tiril Udnes Weng er junior i ennå to sesonger etter denne. Men den sterke jenta, som går i 18-årsklassen, plasserte seg på 12. plass i senior-NM. (Foto: Arne Brunes)

elden_baard_joergen_spoering.jpg
Gir glid til skiløperne. Bård Jørgen Elden, tidligere verdensmester i kombinert (lag i 1989) satser på skismurning og service til utøvere i lagrenn, skiskyting og kombinert. Han ønsker også å være til stede ved de store turrennene. Som medhjelpere har Elden Torstein Bjørhusdahl (til venstre) og Tor Bøgseth.

HWK er et østerrisk fabrikat. Elden var kombinerttrener for det østerriske landslaget fra 2009 til 2012. Har også vært trener for kombinertlaget til USA og sportsjef for det norske kombinertlaget. Nå gir den tidligere kombinertløperen, som hadde sin styrke i løypa, bidrag til skiidretten gjennom sin erfaring.(Foto: Arne Brunes)