Tradisjonen tro var det også utdeling av statuetter fra Kondis- blant annet har Bjørn Erdal (ingressbildet) løpt 80 halvmaraton. Det årvisse nyttårarrangementet hadde i år for første gang plass til alle som ville komme, og det er fremdeles plass til flere i salen på Stend. Hans-Jacob ledet som vanlig med stø hånd, pølser og brus og kaker og kaffe gikk ned på høykant. Hyggelig er det også at løperne selv deltok med musikalske innslag, Bjørn Tore Kronen Taranger og Inge Asbjørn Haugen var med. Neste år kan vi kanskje håpe på å høre den flittige halvmaratonløperen Bjørn Fotland som nettopp har gitt ut CD? 


IMG_B580.JPG
Maratonkarusellen har en uttrekkspremie for alle som har løpt fem hele eller halve maraton i karusellen. Dette er en tur til London Marathon i april, inkludert startlistens, reise og hotell for to personer. Denne premien ble vunnet av Øystein Andersen. 

 

IMG_4476-1.jpg
Visepresidenten i Friidrettsforbundet, Tore Hordnes, er kontorsjef på Stend Videregående Skole, der arrangementet ble holdt for første gang. Han orienterte om skolen, som i kondiskretser er best kjent for idrettslinjen der det går to parallelle klasser nå. Planen er å utvide til tre parallelle klasser, sa Hordnes. Rundt 90 løpere hadde tatt veien til Stend og den gamle gymnastikksalen på skolen. 

IMG_4499-1-2.jpg
En ny utmerkelse ble utdelt av Maratonkarusellen, Årets idrettsutøver. Cecilie Landro fikk den bl.a. for sin seier i NM/Bergen Ultra 100 km i april. Hun er 20 år og den yngste vinner av NM noen gang. Bjørn Tore Kronen Taranger fikk utmerkelsen for sin seier i samme løp, NM i 100 kilometer, på 7.07.

Klikk på bildet for full størrelse
Her har vi rundt halvdelen av alle som fullførte fem på bergensk jord, halvmaraton.

Fullstendig liste over alle som har løpt 5 på bergensk jord

IMG_4515-1.jpg
Disse fullførte fem maraton på bergensk jord. Fra venstre Morten Hauso, Turid Landsvik, Inge Asbjørn Haugen, Cecilie Landro, Bjørn Skarveland, Victor Larsen, Ivar Nordland, Sverre Solhaug, Arvid Tangerås og Hans-Jacob Berntsen.


IMG_4520-1.jpg
Jan Lillemoen, Annette Bianca Kristiansen og Gunnar Nordhus har løpt 100 halvmaraton.

IMG_4526-1.jpg
Turid Landsvik har løpt 50 maraton. Den femtiende løp hun 6.desember og løp inn på årsbeste på 4.04.56. Hun er en av de mest trofaste maratonløperne i Maratonkarusellen, og har over halvparten av alle sine maratonløp her.

IMG_4531-1.jpg
Denne gruppen har løpt fem på norsk jord: Fra venstre Victor Larsen, Cecilie Landro, Ivar Nordland, Sverre Solhaug, Arne Rognepakke, Arvid Tangerås, Bjørn Skarveland, Turid Landsvik,  Ove Fotland, Morten Hauso, Inge Asbjørn Haugen og Frode Storvik.

IMG_4538-1.jpg
Her er årets jernmenn. Til venstre mor og datter, Edna og Maylinn Leikvoll, Frode Storvik, Einar Olsen, Morten Hauso, Frode Johansen, Per Helge Nord og Per Verner Aase. Det er første gang i Jernmannens 25-årige historie at to generasjoner har fått statuetten i samme år. Morten Hauso har klart Jernmannen alle årene siden den ble etablert i 1990.


IMG_4539-1.jpg
Steinar Øen har løpt 200 halvmaraton. Han er også en flittig verver for Kondis, selv om han har et stykke før han når igjen Hans-Jacob Berntsen, som er beste verver gjennom tidene.

IMG_4554-1-3.jpg
To stolte vinnere, Bjørn Tore med sitt tinnkrus for Årets idrettsutøver, Morten Hauso med pokal for Årets løper. Denne går ikke bare til løpere, men også til andre som bidrar i miljøet. Morten Hauso er leder av Maratonkarusellen, han er løypesjef for Ulriken opp, var styremedlem i BFG Bergen inntil nylig og er i tillegg selv aktiv utøver siden han debuterte på langdistanse- og jernmannøvelser i 1990.

Vil du være med på nyttårsfest neste år? Delta i Maratonkarusellen- neste løp går 24.januar!