Johan Olsson som fyller 35 år om en snau måned,  imponerte voldsomt med å gå råsterkt fra start til mål. Han gikk først av alle kanonene og hadde ingen aning om hvordan hans løp var i forhold til de andre.

Ikke minst imponerende var det med tanke på at Olsson kun har gått et verdenscuprenn tidligere i vinter. De siste seks ukene har han ikke sett familien og har satset alt på sitt siste mesterskap. Olsson vant sitt første VM-gull på 15km, ni år etter sitt internasjonale gjennombrudd på 15 km klassisk i OL i 2006.

Godt utstyr og god smørning for de norske som gjorde en god laginnsats
Denne gangen var det godt utstyr og god smørning for de norske skiløperne. Anders Gløersen var med å kjempe om gullet  helt til de siste kilometrene, men på den siste delen inn mot mål var Johan Olsson helt uimotstålig. Franske Mainificat var med å sloss om gullet men så helt ferdig ut da han gikk opp Mördarbacken for andre gang, da så Gløersen sitt løp ut som et sølvløp. Men Manificat kjempet hardt inn mot mål og knep sølvet.

- Det har vært målet mitt i hele år og ta medalje , sa Gløersen etter rennet og var kjempefornøyd med bronsemedaljen. Fornøyd var også Sjur Røthe som ikke hadde noen problemer med ryggen og gikk inn til en fin 9,plass Med verdensmester Finn Hågen Krogh på 5.plass og Chris Andre Jespersen på 8.plass ble det en god norsk laginnsats. Petter Northug  sa han var for langt bak etter 2km, men forsøkte allikevel å kjempe inn mot mål og passering halvveis,  da han passerte langt bak de beste ble det appelsintur i resten av rennet.

Da Svenske Marcus Hellner, som ble nr.4, snakket med NRK etter rennet, kritiserte han arrangøren for ikke å salte hele løypa, noe som gjorde at det ble tyngre og tyngre å gå og han mente at det var en klar fordel å starte så tidlig som vinneren Olsson gjorde. 

Vi tar da med at nr. 2 Manificat startet flere minutter bak Hellner og slo ham med 22 sekunder.

DE 10 BESTE PÅ 15 KM FRISTIL MENN

1 Johan Olsson Sverige 35:01.6
2 Maurice Manificat Frankrike 35:19.4
3 Anders Gløersen Norge 35:20.8
4 Marcus Hellner Sverige 35:41.4
5 Finn Hågen Krogh Norge 35:49.2
6 Bernhard Tritscher Østerrike 35:55.0
7 Lukas Bauer Tsjekkia 35:56.3
8 Chris Andre Jespersen Norge 35:58.8
9 Sjur Røthe Norge 36:02.8
10 Evgeniy Belov Russland 36:06.3

ALLE RESULTATER