Det ble en helnordisk kamp om stafettgullet med Sverige og Norge som de største favorittene på forhånd. 
Men det var Finland som vekslet først med Aino-Kaisa  Saarinen et sekund foran Heidi Weng og 12 sekunder foran svenske Sofia Bleckur.
På andre etappen dro Johaug ifra for Norge i motbakkene og Finland ble lengre bak, Kalla derimot nærmet seg. I utforbakken ned mot veksling gikk Johaug i sporet mens Kalla sto utenfor, der tapte Johaug veldig mye av det hun vant i motbakken. Johaug var irritert over dette da hun kom i mål, hun hadde aldri fått beskjed om å stå utenfor sporet.

På tredje etappen gikk Uhrenholdt Jacobsen ut  1,6 sekunder foran  Maria Rydqvist og 16 sekunder foran 
finske Riita Liisa Roponen.  Like etter start på etappen var Maria Rydqvist uheldig og falt på egen ski.
Hun kom seg fort opp igjen og sa til NRK etter rennet at hun ikke trodde hun hadde tapt noe på rytmen i løpet. Men det betød av avstanden hadde økt til 9,5 sekund 700m ut i etappen. Svensken holdt avstand inn til målområdet og halveis i etappen var avstanden fortsatt ikke mer enn10.8 sekunder. Mens finske Roponen var 16.3 bak. På runde to øket Uhrenholdt Jacobsen avstanden til svensken. 

  Foran siste etappen kunne Uhrenholdt Jacobsen gi Marit Bjørgen en ledelse på 17 sekunder på både svenske Stina Nilsson og finske Krista Parmakoski.  Det skulle normalt sett være for mye for begge å ta igjen. 

Mariot Bjørgen gikk hardt ut og etter 700 meter var avstnaden øket til 28 sekunder da var kampen om gullet avgjort. 

Når Nilsson gikk ut på fjerdeetappen var det sølv hun gikk for fortalte hun til NRK etter stafetten. Som den klarte beste spurteren visste hun at hvis hun var med finske Parmakoski inn på oppløpet hadde hun alle muligheter til å gå inn til sølvet. Parmakoski prøvde å rykke i motbakkene på den andre runden, men Nilsson holdt lett følge og dermed var det klart at det ville bli avgjort på oppløpet og der gikk det som forventet.

Meget lykkelige norske jenter hadde gjenerobret seiershegmoniet på stafetten etter fadesen i Russland året før. Noe som hadde vært et meget viktig mål fortalte jentene til NRK etter stafetten.-

Også svenskene var meget fornøyd med sin sølvmedalje. Tross alt var det bare Charlotte Kalla som var igjen fra svenskenes gull-lag i Russland.

Finland tok bronsen og var nok godt fornøyd med at de hadde vært med i gullkamp såpass lenge og gitt svenskene hard fight helt inn på oppløpet på siste etappe.

På fjerdeplas kom USA som spurtslo Polen og Tyskland og  viste at de kunne gå bra også når forholdene var like.

DE 10 BESTE NASJONENE på STAFETT KVINNER

1 Norge 49:04.73
2 Sverige 49:33.99
3 Finland 49:35.60
4 USA 50:54.64
5 Polen 50:57.08
6 Tyskland 50:59.23
7 Russland 51:44.49
8 Frankrike 52:12.80
9 Italia 53:05.66
10 Slovenia 53:20.60

ALLE RESULTATER


Disse gikk på medaljelagene:

NORGE
Heidi Weng
Therese Johaug
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Marit Bjørgen

SVERIGE
Sofia Bleckur
Charlotta Kalla
Maria Rydqvist
Stina Nilsson

FINLAND
Aino Kaisa Saarinen
Kerttu Niskanen
Riitta Liisa Roponen
Krista Pãrmãkoski