Det ble en stafett som skiftet fra etappe til etappe.  Like før start begynte det å snø, men heldigvis skulle det ikke få noen utslag slik det var på kvinnenenes 10 km.

Norge stilte på de tre første etappene med ikke mindre enn tre stafettdebutanter i VM-sammenheng. 

Det hele skiftet frem og tilbake med en glimerende etappe av Dyrhaug, som ga Norge en ledelse i forhold til Sverige med hele 17 sekunder. På andre etappen viste vedensmester Johan Olsson at formen hans fortsatt er kanonbra. Han kjørte inn teten og rykket ifra Didrik Tønseth og ga Sverige en ledelse på Norge med 14.1 sekund.  

På tredjeetappen går Gløersen meget fornuftig da han brukte to runder på å ta igjen Marcus Hellner. Gløersen rykker ifra på sisterunden, og dermed er det Norge som ligger foran Sverige med 6.4 sekunder før den siste etappen.

Det blir et lureløp hvor Frankrike får lov til å lede med hele 9 sekunder på det meste før det hele avgjøres med den spurten mange hadde forventet mellom Sverige og Norge. Det blir en kolossal spurt hvor Halfvarsson gir Northug fight helt inn til døren. 

DE 10 BESTE STAFETTNASJONENE:

1 Norge 1:34:18.52
2 Sverige 1:34:19.12
3 Frankrike 1:34.27
4 Russia 1:34.49
5 Sveits 1:36.21
6 Italia 1:36.45
7 Tyskland 1:36.57:52
8 Finland 1:36:57:59
9 Tsjekkia 1:37.03
10 Kanada 1:37.22


ALLE   RESULTATER

MEDALJELAGENE

                         Norge                                  Sverige                                            Frankrike

1. etappe: Niklas Dyrhaug      Daniel Richardsson        Jean Marc Gaillard
2. etappe: Didrik Tønseth      Johan Olsson              Maurice Manificat  
3. etappe: Anders Gløersen     Marcus Hellner            Robin Duvillard
4. etappe: Petter Northug jr.  Calle Halfvarsson         Adrien Backscheider


1. etappe
Niklas Dyrhaug debuterer i VM-stafett, men går fornuftig ut og ligger hele tiden langt fremme uten å dra sjøl. Halvveis på førsteetappen dro Daniel Richardsson til og vi fikk lag som ikke klarte å henge med. Opp den lille Mørdarbacken tråkker russiske Vylegchanin til, men de fleste lagene holder følge.
 
Foran siste runden på første etappe er 10 lag samlet. I siste Mordarbacken stikker Niklas Dyrhaug og Richardson som ligger bak i feltet,  taper terreng. Det blir 11.7 sekunder bak ved 9 km. Harvey spurter inn på oppløpet og viser storform igjen. Det er 6 l
ag i teten. Norge på 4. plass er 3 sekunder bak og Sverige på 7. plass er  20.5 sek. bak

2. etappe
Didrik Tønseth kjører hardt på andrerunden og det er bare Russland og Finnland som henger med. Bakfra nærmer Ohlsson seg.  Halvveis er det fem lag i tet: Finland, Sverige, Frankrike, Norge og Russland. Niskainen sliter med å holde følge på tredjerunden.
 
De nordiske landene og Frankrike ligger samlet etter 3 av de 4 rundene på andretappen. Russeren slipper tidlig på siste runden.

200 meter før toppen på Mørdarbacken drar Olsson til og etter 9 km er har han 7.1 sekunders ledelse. Det blir nesten full stopp for Tønseth, som blir forbigått av franskmannen igjen. Sverige veksler med 6.7 sekunder til Frankrike og hele 14.1 sekunder til Norge, Russland er helt hektet av med 32.4 sekunder

3. etappe
Dermed var det litt av oppgave som ventet på nok en norsk debutant i VM-stafett, rustadløperen Anders Gløersen. Skulle han prøve å ta igjen alt på førsterunden eller gå jevnt innpå? Det ble det siste og etter en runde var Gløersen 9.5 bak og halvveis hadde han hentet igjen både Duvilliard  og Hellner. På sisterunden gjør Gløersen et kraftig rykk og kommer og veksler 3.8 foran Frankrike og 6.4 foran Sverige.

4. etappe
Northug slipper både Halfvarsson og franske Adrien Backscheider opp til seg. Deretter blir det lureløp mellom Halfvarsson og Northug, mens franske Backscheider holder farten oppe for at avstanden ned til russiske Belov ikke skulle bli noe mindre.  Backscheider gikk opp i tet og fikk en luke på 9.5 sekunder, mens Halfvarsson byttet spor for å presse Northug foran seg. Men Northug hopper inn i sporet bak svensken.

Med 9.5 sekunders fransk ledelse bestemte Northug seg og tok igjen franskmannen i løpet av kort tid. Dermed ble det den spurten som mange hadde forventet på forhånd, og Halfvarsson gjorde en meget sterk sluttspurt hvor Northug kun var sikker på gullet på de aller siste metrene.