Det ble en drømmedag for ca. 300 løpere som prøvde seg opp den gamle Birkebeinerbakken på Sjusjøen, eller "Monsterbakken Opp" som arrangementet kalles.. Med masse folk som omkranset løypa, godt skiføre og og i det hele tatt strålende omgivelser, frister det allerede arrangørene til gjentagelse. Det var hytteprodusenten Saldalshytta som stod bak arranmgementet, og sammen med Brøttum Allmenning har de lagt til rette for at Martin Johnsrud Sundby kan forberede seg til den tre ganger så lange monsterbakken i Tour de Ski. Sjusjøens monsterbakke er med alle svingene nøyaktig 1 km helt fra bunnen ved Birkebeinerløypa opp til toppen ved Nordsetervegen og har en stigning på 165 m, dvs. en gjennomsnittlig stigning på 16,5 %.

Monsterbakken_opp_profil_640x160.jpg

Martin deltok med glød i alle heatene som i lengde var tilpasset alle aldersgrupper fra 6 år og oppover. Han uttalte selv at det ikke hadde vært noe slit, men derimot noe som ga han selv energi.

- Utrolig moro å se at folk koser seg på ski. At folk får et lite innblikk i hva vi driver med motiverer også, sa han etter å gjort unna x antall klatringer sammen med både de raske og itt mindre raske løperne, skrevet autografer, stilt opp på bilder og delt ut masse premier.

I bildekarusellen over og nederst i reportasjen får du glimt fra det uhøytidelige rennet som ikke hadde noen offisielle resultater annet enn at de tre beste i klassene over 12 år fikk premier. I tillegg ble det trukket ut masse flotte premier i alle årsklasser. Ved målgang var det mineralvann, frukt, smoothie og kanelboller til alle som hadde utfordret seg selv i bakken. Kondis' representenat nøyde seg med en utfordring, men registrerte mange unge bakkeklatrere som prøvde seg gang på gang på de ulike etappene. 

PS! Undertegnede brukte ganske akkurat ni minutter opp på det strålende skiføret påskeaften. Martin kunne avsløre at han hadde kjørt en økt på litt trått føre tidligere på vinteren på 6 x 6.30 min.....

Se innslag på TV2-sporten påskeaften
Les også "Sundby lagde folkefest i "Monsterbakken" på ostlendingen.no
Mer om arrangementet: Saltdalshytta inviterer til "Monsterbakken Opp"  
Monsterbakken Opp på facebook
Forhåndsomtale på kondis.no: Mål deg mot Martin J. Sundby på Sjusjøen 

DSC_0271.jpg
Monsterbakken (skrått) sett fra bu
nnen nede ved Birkebeinertraséen.

004.jpg
Et lite pusterom på flata midtvegs.

014.jpg
Lang, lang rekke med 12-15-åringer jobber seg som en slange oppover.

DSC_0270.jpg
Ikke noe å si på utsikten fra toppen av Monsterbakken - og fra hyttefeltet rett til venstre.

009.jpg
Full fart med Martin på bakskiene.

031.jpgSiste krampetrekninger før målgang for disse jentene.

Pallen_eldste_klasse.jpg
Dagens fire raskeste i hele Monsterbakken Opp.

DSC_0277.jpg.
Gaupa Sjogg, maskotten til Ungdoms-OL på Lillehammer 2016, var på plass i sola.


Martin_i_sentrum.jpg
Ingen tvil om hvem som var Sjusjøens mest fotograferte påskeaften.