Oppdatert søndag 11:00


50 MILES
På den lengste distansen 50 miles (81 km) med 22 deltagere ble det seier til Henriette Brynthe og Roar Bakken Stovner, begge fra Romerike Ultraløperklubb.

Roar "sparte" seg litt i Bergen City marathon forrige helg, det var i VUC han hadde lyst til å vise krefter - og det gjorde han så bra at det ble seier med nesten 9 minutters margin til Sindre Engen og 13 minutter til Tom Andre Henriksen på 3. plass.

Roar_Bakken_Stovner (640x640).jpg
Her ser vi en svært fornøyd herrevinner på 50 miles, Roar Bakken Stovner (foto:Kai-Otto Melau).

I kvinneklassen var det bare seks deltagere totalt på ultradistansene, tre på 50 miles og tre på 50 kilometer. Det er en uvanlig lav kvinneandel i ultraløp.  På 50 miles var alle deltagerne fra Romerike Ultraløperklubb med Henriette Brynthe som klar vinner.

Cathrine_Holme_Henriette_Brynthe..jpg
Henriette Brynthe og Cathrine Holme, mens klubbvenninnene ennå løp sammen. På bildet over er de foreviget av Holmestrands sterke ultraløper Jeanette Vika som løp så bra på 100 miles i Stockholm forrige helg.

- VUC 82 km i et overraskende drøyt kupert terreng,hvor sneen stedvis heller ikke er gått.. En ren mestringsseier på meg i dag, hverken hodet eller kropp spilte på lag, skriver Cathrine Holme på facebook etter løpet. - Veldig glad fru Holme i mål stor takk til Henning (Lauridsen, red anm) min reddende ultraløperprins som slo følge i 45 kilometer og gjorde dagen meningsfull likevel! Stor takk til arrangørene for et flott arrangement og ikke like stort takk til alle toppene i Vestfold..

Så avslutter hun med en hyllest til klubbvenninnen som til slutt distanserte henne med en drøy time: - Henriette er ung,lovende,rask og særdeles seig, hun er en råtass og blir veldig spennende å følge fremover!

50 KM
På 50 kilometer var det 42 deltagere og det ble seire til Marte Pedersen fra Hytteplan Sport og Henning Pedersen fra Moss Skiklubb.

Marte Pedersen slo en så sterk løper som Louise Skak med 59 minutter da hun løp inn på 5:03:29. Det er ny løyperekord, 4 minutter raskere enn hun løp i fjor. Av 40 herreløere var det bare vinneren som løp raskere enn Marte.

I herreklassen vant Mossløperen Henning Pedersen (nr 2 i fjor) med 9 minutters margin til Jørn Ivar Holland og 13 minutter foran Endre Garborg. Kun 1 av 40 herreløpere brøt, og det var det eneste av 99 deltagere alle løyper samlet.