Etter at Roald Frøskeland hadde meldt skadeforfall, var det opptil Roth-brødrene å forsvare Norges ære i det nasjonale A-heatet på 800 m. Thomas leverte et jevt godt løp, men skulle sikkert gjerne sett ei enda bedre tid enn 1.47,77. Andreas kom aldri til mål. 

Yeimer Lopez var over to sekunder bak persen sin, og noe av forklaringa er en skade Norna-Salhus-løperen har slitt med i det siste:

- Jeg er ikke i min beste form. De siste ukene har jeg ikke vært i stand til å trene i det hele tatt. Jeg har en skade i en av tærne. Under løpet i dag kjente jeg ikke noe, og det gir meg håp om å være tilbake i trening, og om tre-fire uker være i konkurranseform, fortalte Lopez etter løpet. 

Forhåpentligvis får han prøvd seg i Diamond Leauge seinere i sesongen. Danske Andreas Bube ble nummer to på 1.47, 40. 

Oppsummert
Bare Thomas Roth kom til mål av de norske, og han viste på nytt hvor stabil og stabilt bra han er. Men siden Bislett Games gjerne er det stevnet der en slår til med både årsbeste og pers, så skulle nok Thomas sett at det gikk hakket fortere. Ull/Kisa-løperen venter enda på å ta det neste steget som kan gi både VM- og OL-deltakelse. VM-kravet er på 1.46,00.

Roald Frøskeland har hatt en bra sesong på et vidt spekter av distanser hittil i år, og derfor var det synd at han ikke kom til start. Forhåpentligvis er han raskt tilbake. Det får vi tro at også Andreas Roth er, for det er aldri noe gøy å bryte. 

Artig er det derimot å se en klasseløper som Yeimer Lopez sjøl om vi har sett en mer offensiv og raskere utgave av han tidligere. 

Res_800_menn_A.jpg

B-heatet ble vunnet av svenske Mattias Ohlsson på 1.50,74. Sigurd Blom Breivik ble best av de norske på tredjeplass med 1.51,40 med Abdulajeel Hir like bak. 

Res_800_menn_B.jpg
800-nasj-mennA-etter-400m_D4N8524.jpgLopez valgte å ikke følge haren, men dro feltet som var ganske godt samla, etter 400 m. (Foto: Bjørn Johannessen) 

800_menn_A_Bube_Roth.jpgThomas Roth kjempa seg inn til en tredjeplass og nok et løp under 1.48. (Foto: Erling Pande Braathen) 

800-nasj-mennA-maalgang_D4N8534.jpgLopez kan puste ut etter en for han ikke alt for kjapp 800 m. (Foto: Bjørn Johannessen) 

800-nasj-mennA-Lopez_D4N8555.jpgDet er alltid kjekt å vinne, sjøl for en så god løper som Yeimer Lopez. (Foto: Bjørn Johannessen) 

800-nasj-mennB-start_D4N8473.jpg
Starten for B-heatet har gått - på den ovalen som kalles Bislett. (Foto: Bjørn Johannessen) 

800-nasj-mennB-maalgang_D4N8486.jpg
Mattias Ohlsson fra Sverige tar en klar seier i B-heatet. (Foto: Bjørn Johannessen) 

800_menn_B_teten_IMG_6347.JPG
Bak svenske Ohlsson og danske Hansen er det tøff kamp blant de norske. (Foto: Bjørn Johannessen) 

800_menn_B_Breivik_IMG_6348.JPGSigurd Blom Breivik ble beste norske i B-heatet. (Foto: Erling Pande Braathen)