- Jeg måtte nok betale litt for den offensive åpninga, men jeg er fornøyd med at jeg ikke var så langt bak de beste. Det så ut til at nesten alle løp litt under pari i dag, fortalte Henrik etter løpet. 

- Noen ganger må du prøve å løpe litt tøffere enn til vanlig - for å kunne utvikle deg videre. I dag holdt det ikke helt inn, men det var et løp jeg kunne lære av, sa Henrik som har slitt litt med ei vond tå de siste dagene. 

- Jeg skal ta MR i morgen for å prøve å finne ut hva det er. 

Løpet ble vunnet av kenyanske Asbel Kiprop foran landsmannen Silas Kiplagat med belgiske Pieter Jan-Hannes på en overraskende tredjeplass. Det var Kiprops fjerde Drømmemilseier på like mange forsøk på Bislett. 

Storfavoritten Ayanleh Souleimann åpna hardest, men falt mot slutten tilbake til fjerdeplass. Vinntertida på 3.51,45 var nokså beskjeden i forhold til mange tidligere årganger av Drømmemila. 

Oppsummert
Henrik Ingebrigtsen er blitt veldig stabil, og sjøl når han tester ut et nytt løpsopplegg, er han mindre enn 3 sekunder bak verdens beste. Formen er det derfor ingen grunn til å bekymre seg for. Det som kan bekymre, er tåskaden. Vi får bare håpe at det ikke er et tretthetsbrudd, noe Henrik har hatt et par av tidligere. 

Ayanleh Souleiman løp enda mer offensivt enn Henrik Ingebrigtsen, men favoritten ble henta inn av hovedfeltet, og på slutten var Asbel Kiprop den sterkeste. Souleiman og Kiprop er for tida de to store på 1500 og 1 mile, med Silas Kiplagat som en god nummer tre, og det er disse Henrik må kjempe imot om han skal lukte på medalje i VM. En som klarte å slå Souleiman på Bislett, var belgiske Pieter-Jan Hannes som ble nummer tre og satte soleklar belgisk rekord med 3.51,84. Forhåpentligvis kan flere europeiske løpere være med å kjempe om tetplasseringene også i VM og OL. 

Res_1mile.jpg
mile-start_D4N0069.jpgStarten har gått for årets utgave av drømmemila. (Foto: Bjørn Johannessen) 

mile-henrik-siden_D4N0140.jpg
Henrik Ingebrigtsen løp lett lenge. (Foto: Bjørn Johannessen) 

1_mile_runde_fra_maal_IMG_6397.jpgSouleiman er i ferd med å bli kjørt inn, og Ingebrigtsen ligger godt posisjonert på fjerdeplass. (Foto: Erling Pande Braathen) 

mile-siste-350m_D4N0144.jpgHenrik lå på fjerdeplass da 350 m gjenstod, men dessverre stivna han noe og måtte slippe forbi seg tre løpere på sisterunden. (Foto: Bjørn Johannessen)

mile-opploep_D4N0157.jpg
Asbel Kiprop langa ut med sine elegante kliv og la en ny seier til sin allerede lange merittliste. (Foto: Bjørn Johannessen)

mile-kiprop-maalgang_D4N0174.jpgKiprop vant foran sin landsmann Kiplagat og Hannes fra Belgia. (Foto: Bjørn Johannessen) 

1_mile_Kiprop_vinner_IMG_6396.jpgAsbel Kiprop jubler, og rekkefølgen i tet er avgjort. (Foto: Erling Pande Braathen) 

1_mile_Ingebrigtsen_mot_maal_IMG_6398.jpgHenrik Ingebrigtsen blir nummer sju med canadiske Charles Philibert-Thiboutot og australske Ryan Gregson på plassene bak seg. (Foto: Erling Pande Braathen)