Fjorårets ritt hadde 153 aktive og 51 trimmere. Deltakerrekorden er fra 2010 da hele 260 aktive og 93 trimmere tråkket over Mora. I år blir det spennende å se hva den nye seedingsstatusen har å si for deltakelsen i rittet som går på festdagen under Kaupangermart'n.

Løypebekrivelse
Moratråkket på 50,6 km har en løype som innbyr både til høy fart og feltkjøring i starten innover Langmoen, et litt mer krevende stiparti før du passerer idylliske Fiskvikrokkdammen, fine grusveier og noen bratte kneiker opp til løypas høyeste punkt. I fjor ble løypa utvidet med et stiparti som har fikk en god mottakelse. Flytstiene Sturlastien og Blåbærstien før du tar fatt på Varpåsen er ikke teknisk krevende, men utrolig moro å sykle!

Raymond_Tonsager.jpgDet nye terrengpartiet ca. 7 km før mål ble ble godt mottatt i fjor selv om det kostet litt ekstra krefter og løypa ble ca 4 km lenger. Stien er fartsfylt og lettkjørt nesten uten steiner og røtter. Her er det Raymond  Tønsdager som leder an i en gruppe i fjorårets ritt.(Foto: Tore Sandberg)

Moratråkket for alle
Moratråkket har både trimklasse og aktiv klasse. Trimmerne sykler en runde på 20 km i lett terreng, hovedsakelig på fin skogsbilveg. Det er en relativt bratt stigning opp Varpåsen, men her går det fint an å trille. Dette er en fin løype for hele familien. 

Pengepremier til de tre beste
Etter at Marianne Lambine og Steffan Hartz Repshus stakk av med hver sin hyttetomt i vandrepremie lokker Moratråkket fortsatt med gjeve premier til de tre beste både i dame- og herreklassen. I år er prispengene på henholdsvis 5.000 kroner til vinneren, andreplass gir 3.000 kroner og tredjeplass gir 2.000 kroner. I tillegg er det mange attraktive uttrekkspremier som alle aktive og trimmere er med og konkurrerer om.

Tre_beste_menn_elite.jpg
Anders Fiskvik (i midten) ble totalvinner i fjor fulgt av Knut Erik Nesteby (til v.) og Steffan Hartz Repshus som har vunnet 6 av de 8 rittene på Koppang. Lill Hege Bjørklund vant eliteklassen for damer i 2014 foran Linda Treseng-Lien og Sissel Kulseth Østvold. Til høyre speaker Joar Hagen. (Foto: Tore Sandberg)