Pressemelding fra Idd Sportsklub
 

Ørsjødilten er distriktets mest tradisjonsrike terrengløp. Det har vært arrangert i 35 år uten avbrudd. Søndag 27. september i år går løpet av stabelen for 36. gang!
 
Løpet startet som et samarbeid mellom Paulsbo IL og Aspedammen IL. Man løp den 19 km lange traseen rundt Ørsjøen fra Prestebakke til Aspedammen det ene året og snudde løpet det andre året. Alt i samarbeidets ånd.

I de første årene var det bare herrene som løp 19 km og kunne ta napp i vandrepokalen. Damene løp 10 km, men dette er selvfølgelig endret slik at også damene nå løper den lengste distansen. Det var også den gang 10 km som startet på Ør og løp henholdsvis mot Aspedammen eller Prestebakke. Kortere mosjonsløyper har det også hele tiden vært slik at alle skulle kunne delta etter egne forutsetninger.

Med ny trasé i 2011 gjorde klubben en ganske stor endring i løypene. Vi hadde nå vært en klubb i en del år etter sammenslåingen av Aspedammen og Paulsbo, som ble til Idd Sportsklubb, og motivet for vekslende start og mål område var ikke lenger de samme.

Vi hadde gjennom alle år fått god hjelp av bussselskapene og sjåfør Kjell Olsen til å transportere løperne fra Aspedammen til start på Prestebakke, og omvendt alt etter løpsretningen. Vi så for oss at i framtiden ville slik transport bli kostbart og søkte etter nye løyper. Medlemmer av løypekomiteen fant fram til en god 21 km rundløype med utgangspunkt på Prestebakke.

Det er også lagt inn 5 og 8 km løyper samt barneløyper fra 0,5 km. Den nye ordningen ble godt mottatt av løperne etter at noen først hadde utrykt at det var trist å endre en så lang tradisjon. Våre egne løpere har selvsagt deltatt med vekslende resultater i årenes løp. På damesiden har Tove Olsen vunnet vandrepokalen og på herresiden fikk vi den første seieren for Idd Sportsklubb i 2013 da Magnar Wium vant. Vi håper han og andre medlemmer i årene framover vil bidra til flere seiere, men det viktigste for oss som arrangør er at så mange som mulig deltar i distriktets eldste mosjonsløp! 

Dette er også avsluttende løp for Haldens eneste trippel, som vi har kalt Iddegranitten.Trippelen består av Monolittløpet, Stenhoggerrittet og Ørsjødilten. Og de må gjennomføres i samme kalender år. Alle 3 blir arrangert av Idd Sportsklubb. Vi har også Iddebautaen i denne trippelen, men da med tidskrav i tillegg til gjennomføring.