Lørdag er det igjen klart for det populære Fredrikstad Maraton. Etter Fredrikstadløpet på våren og Fredrikstadmarka Rundt 11. oktober, avslutter Fredrikstad IF med det lengste løpet sitt. For 15.gang går den "nye" utgaven av maratonløpet.med 99 påmeldte. Som i fjor går det mot godt over 100 deltakere. Da løp 108 i mål, som var deltakerrekord.

Blant de påmeldte er triatleten Gerhard Sletten som noterte fine 2.37.58 i Oslo og som har senket maratontidene sine vesentlig de siste årene. Fjorårsvinner Anette Hauge er påmeldt, og hun løp for fire uker siden på 3.09.38 i Berlin.

Værmeldinga spår 10-12 grader, så det ser lovende ut. Det kan komme regn, men svært lite mens vinden fra sørvest med 5-6 m/sek. er nok mindre populært.

Det er en kontrollmålt rundløype på 14 km som løpes tre ganger med de 195 metrene som et tillegg i starten. Drøyt halve trasèen er asfalt, resten er gode grusveier. Til tross for et tyngre parti midtveis på runden, har løypa vist seg å være ganske rask. Mats Haldin har løyperekorden blant gutta. Hans bestetid skriver seg fra 2006 og lyder på 2.36.53. Blant damene har Rigmor Arge så langt vært raskest med tida 3.13.23. Også denne rekorden er fra 2006.


Anders_Grøgaard_foto_Rolf-B-Gundersen.jpgAndreas Grøgaard var raskeste mann i fjor med 2.42.05

Den 14 km lange runden ser slik ut:

Fra starten ved FIF-huset går det lett utfor den første kilometeren. Herfra løpes det på gang- og sykkelvei uten nevneverdige høydeforskjeller fram til første drikkestasjon ved Østfoldhallen, og videre langs Rolvsøyveien fram til Rolvsøy kirke. I det vi passerer 8 km, svinger løypa inn langs Hatteveien med retning mot marka. Nå følger et litt tyngre parti opp mot nye Rekustad skole. Her forlater vi asfalten og løper inn i skogen hvor vi finner andre drikkestasjon. Resten av runden er lettløpt skogsbilvei gjennom Borredalen og Bjørndalen fram til passering/målgang ved FIF-huset.

Nettpåmeldingen åpen til torsdag kl. 16:00. På løpsdagen etter det etteranmelding fra kl. 09:00.

Som Kondismedlem får du 50 kroner i rabett på startkontingenten. Ikke meldem i Kondis?  Les om alle medlemsfordelene og  
bli medlem .

All informasjon om løpet på arrangørens hjemmeside.

Sjekk ut kondis.no mange reportasjer fra løpet på Fredrikstad Maratons samleside
 


Fra starten i 2008. Foto: Bjørn Johannessen