Som vi skrev 27.oktober  satser Lars Bjørbæk på å sette verdensrekord på 24-timers barbeint. 
I tillegg satser han også på å kvalifisere seg til VM-laget på 24-timers.

- Jeg skal løpe Bislett International Indoor Endurance Festival 20.11.2015 - 21.11.2015 og har fått godkjent rekordforsøket av Guinnes World Record om å løpe hele løpet barfot i 24 timer. Den gamle rekorden er på 220.45 km, skriver Lars på sin Facebookside.

Til NRK Sogn og Fjordane hevdet han at han...snart skal han springe 241 km på 24 timar

Her kan du lese reglementet til Guiness World Record


kondis.no spurte Bjørbæk om hva som fikk ham til å starte med barfotløpingen, om hva som fikk ham til å satse på denne verdensrekorden og om hvordan han har forberedt seg til dette rekordforsøket.
Her er hva han svarte:
 

kondis.no - Hva  fikk deg til å starte med barfotløping?

Lars Bjørbæk - En av grunnene til at jeg begynte med barfotløping var for jeg synes løping/trening var kjekt, men begynte å kjenne det i knærene mine, så jeg begynte å lese på internett hva jeg kunne gjøre og fant ut at innleggsåle var en løsning. Men det var dyrt og ettersom det ikke var noe godt begrunnet forskning på det virket det ikke som noen god løsning. 

Så kom jeg over barfotløping og det virket som en god ide, Men synes det virket litt skummelt,og  tenkte at sko må man ha.
De tynne "skoene"  Fivefingers så bra ut og jeg tenkte at det var like bra (noe jeg nå vet ikke stemmer) men det ble dyrt å bestille fra USA uten at jjeg egentlig visste så mye om fivefingers.-. Jeg kom over ett dansk firma som hadde tatt inn den første modellen så da måtte jeg bare bestille.

Som så mange andre løp jeg for mye og fikk vondt i leggen og måtte hvile , det gikk ut over treningen.
Da prøvde jeg å løpe helt barbeint uten fivefingers og det føltes veldig bra og var skikkelig  gøy. 
Etter det har jeg ikke hatt noen skade eller smerte. 

Lars_Bjoerbaek_Hinderlop_DSC_1483.jpgLars Bjørbæk har også løpt barbeint på hinderløp.


kondis.no - Hva gjorde at du fikk lyst til å forsøke på denne ultradistansen?

Lars Bjørbæk Jeg har løpt en del løp alt fra Ultra, Marathon, halvmarathon,10km og synes det var kjekt. så fikk jeg tips fra en fra USA om  rekorden. Siden jeg var liten har jeg alltid likt å lese Guinnes World Record-boken, Jeg fikk en bok i julegave og leste den mye og har alltid drømt om å ta en rekord men har alltid trodd det ikke var mulig, men når jeg fikk forsøket godkjent av Guinness så hadde jeg noe å strekke meg etter. 
 
kondis.no -  Hvordan du har forberedt deg til dette forsøket?

Lars Bjørbæk Min trening fra mot 24-timersløpet har foregått både ute og på tredemølle, de fleste turer har ligget på 2-4 timer. På  2-timersturerne har fokuset vært fart, mens de andre og lengre turene har jeg løpt i den farten jeg har tenkt å bruke i løpet. Jeg har trent med kettelbelts for å få litt styrke og litt yoga for å styrket musklene som jeg ikke får brukt så mye når jeg løper.  Yoga er også en god mental trening. Har testet ut en del ting som mat, og ny drikke som jeg tenker å bruke under løpet som er sunn, med kun naturlige ingredienser.

Se også videoen  Desse beina vil setje verdensrekord på nrk.no