Så kan en jo spørre seg om det blir flere og bedre skiløpere av at fire klubber på Hedemarken formaliserer samarbeidet om en rennserie, men det gjør det faktisk. 

- Tidligere arrangerte de fire klubbene hvert sitt renn, uten tanke på hva de andre foretok seg. Nå lager vi en rennserie, en tour, som lager fire ulike renntyper men med felles profil og felles finale. Det har blitt tatt veldig godt i mot av løperne, og samarbeidet gererer mange flere påmeldinger enn om vi hadde holdt på med hvert vårt, sier Ingrid Robøle i Hamar skiklubb. Det er også et faktum at den slagkraftige touren har fått flere lokale sponsorer på banen, som ser nytten av den gode markedsføringen arrangmentene bidrar med. Så populær har touren blitt at påmeldingen måtte stenges før fristen, i forbindelse med sprintarrangementet i fjor. 

Med så mye poisitivitet og samhold klubbene imellom, er det vel nærliggende å tenke seg at dette bærer lukt av sted til én stor skiklubb for hele Hedmarken. Men den tanken vil ingen av klubblederne forfølge. 

- Vi samarbeider der dette gir merverdi for hver enkelt klubb, medlem og skiløper. Men de enkelte klubbene har sin egen historie og egenart, og flere klubber har bindinger til større idrettslag innafor flere grener. For å beholde den lokale dugnadsånden, og for å gi nærhet og trygghet for de yngre medlemmene, er det viktig at klubbene består. Der er Ingrid Robøle, Trude Vestli, Atle Ruud og Endre Hjelseth helt enige. 

De fire klubbene  samarbeider godt også på andre områder. For en liten uke siden arrangerte de en gedigen salgs-/byttedag av skiutstyr i Hamar sentrum. Videre finnes det felles treningstilbud for juniorer og yngre løpere, for ikke å glemme den populære sommerskiuka for yngre løpere.  

Årets Tour de Hedmarken starter med HA-sprinten 19. desember, og fortsetter med Ottestadrennet 20. desember, Gåsburennet 27. desember og med grand finale på Budor 28. desember. 

Påmeldingen åpner 1. desember, og det kan lønne seg å være tidlig ute med påmeldingen!