I år feirer Holmestrand Maraton fem år! I den forbindelse blirdet halv pris på deltakelse i hele januar.
Holmestrand Maraton er blitt et populært løp, og er nå Vestfolds svar på Fredrikstadløpet, som Østlandets "sesongpremiere" på langløp på våren.

Det hele startet med en ellevill folkemønstring i 2012. Det var kaldt og det kom sludd mens vi var på vi til Holmestrand. Et kraftig regnvær underløpet og noe kaotiske forhold med hele fire distanser som ble krevende for en arrangør som helt nybegynner.  Likevel var det stor stemning og glade deltakere. Løpet var kommet for å bli og har vært et populært løp å komme til tidlig på våren. Entusiasmen er du sikret når løpssjefen heter Tomas Pinås.

Du finner Holmestrand Maraton her

 Vi tar med noen bilder fra de første årene

2012:

Eirik_Gramstad_IMG_3236.jpgEirik Gramstad jubler over seieren på halvmaraton  i det aller første Holmestrand Marathon i 2012. I gusjegrønt i bakgrunnen ser vi løpsleder Tomas Pinås.  Foto: Heming Leira

2013:
Torgeir_Hopen_IMG_5023.jpg
I 2013 ble det lite regn, men snøen omkranset løypa og det var langt fra varmt. Her er det Torgeir Hopen 
som viser riktig finger til kondisfotograf Heming Leira.


2014:
Ragnhild_Kvarberg_IMG_0937.jpgRagnhild Kvarberg debuterte på maratonsidtansen og vant med tiden 2.55.59 Foto: Runar Gilberg som sjøl rakk å ta tredjeplass på 5 km.

I 2014 var det helt ny løype, som ifølge løpsleder Pinås skulle være rekordrask. Nå hadde løypa blitt trukket inn i Holmestrand sentrum etter å ha blitt arrangert på bygda de første to årene.

2015:
falch.jpg
Runa Falch, Vidar vinner 5km på sterke 16.55. Kun Eli Anne Dvergsdal med 16.53 løp raskere i løpet av året av de norske. Les Norgesstatistikken på 5km for kvinner.  Foto: Geir-Morten Hansen

I 2015 var kondis.no nye vestfoldredaktør på plass i Holmestrand. Geir-Morten Hansen er også kjent fra den meget driftige Tjøme Løpklubb som kun har eksistert i 1,5 år men som allerede har  160 medlemmer.

Medaljene i Holmestrand Maraton er ikke som alle andre medaljer. Kaffekanna har lokal tilknytning og slik ser den ut i år:

Holmestrand_maraton_medaljen_begge_sider_2016.jpg

Holmestrand_maraton_medaljen_2016.jpg