I fjor skrev Kondis om en varm løpsfest i Tønsbergs gater, og vi kunne nok, med ordene i behold, ha benyttet oss av samme overskrift i år. For selv om uka som har gått har levert noe labert på værfronten, var det ingen tvil om at det var varmt for deltakerne å ta seg gjennom løypa i lørdagens Kristinaløp.

Totalt sett var det litt nedgang i deltakerantallet i forhold til fjoråret. I fjor fullførte 418 og 969 løpere på hhv 10 og 5 km, mens i år var tallene 320 og 764. Men legger vi til at ca 400 barn innledet dagen i de forskjellige barneklassene, så er nærmere 1500 deltakere fortsatt et pent antall på landsbasis.

10 km var først ut med start kl 1600. Her skulle det vise seg å bli en duell mellom nevnte Ole-Petter Fjeld og Bjørn Ivar Nilsen, SK Vidar. De to løp sammen nesten hele veien, men mot slutten var Fjeld den sterkeste og kontrollerte inn til seier ett sekund foran Nilsen. Offisielle tider 33:48 og 33:49. På tredjeplass fulgte Anders Knudsen fra Tjalve drøye 20 sekunder bak. Alle tre har løpt Kristinaløpet raskere før, noe som kan si litt om dagens varme - og tunge - forhold.

OP_Fjeld.jpg
Etter 4,6 km var Ole-Petter Fjeld og Bjørn Ivar Nilsen i tet.

Blant kvinnene ble seiersmarginen desto større. Runa Falch løp meget godt hele veien og ble klokket inn på 36:59. Siri Størmer, med delt klubbmedlemskap i Råde IL og SK Vidar, ble nr 2 på 39:20. Det holdt også til en soleklar seier i klasse K45-49. Elin Støvern, som løper for Sigdal Friidrettsklubb, ble nr 3 med 41:03.

Runa_Falch.jpg
Runa Falch 200 meter før mål cruiser inn til en grei seier.

På den halve distansen, som startet halvannen time senere og som også er den mest populære ift deltakerantall, ble det også kamp om seieren i herreklassen. Her var det Håkon Skarsholt fra nabobygda Andebu som dro mesteparten av veien, men fjorårsvinner Eirik Mysen, som representerer Oseberg Skilag, tok etter eget utsagn "en Northug" og satte i et rykk med ca 1 km til mål. Han opparbeidet seg en luke som Skarsholt aldri klarte å tette. Vinnertiden ble sterke 15:15 mens Skarsholt fulgte 8 sekunder bak på 15:23. På tredjeplass fulgte Håkon Helge Hjemly på 16:30.

Eirik_Mysen.jpg
Eirik Mysen gjentok fjorårsbragden og vant 5 km.

I kvinneklassen gikk seieren til 15 år gamle Ane Uglem Mobakken fra SK Vidar som løp de 5 kilometerne på gode 18:11. Det var 10 sekunder foran Julie Marie Larsen fra Varteig IL som løp på 18:21, mens fjorårsvinner Hannah Aukland ble nr 3 på 19:08.

Ane_U_Mobakken.jpg
Ane Uglem Mobakken, født 2001, vant 5 km for kvinner.

Det var også satt opp premier til den idrettsklubben og det bedriftslaget med flest fullførende deltakere (som hadde meldt seg på innen påmeldingsfristen forrige lørdag). I sistnevnte klasse var det så jevnt mellom de to beste, Norsk Analyse og Ship og Fly B.I.L, og så mange deltakere, at det måtte fintelling til. Når opptellingen var foretatt viste det seg å være Norsk Analyse som var flest, og som stakk av med den flotte vandrepokalen.

Norsk_Analyse.jpg
Team Norsk Analyse hadde flest deltakere i mål i klassen for Bedriftslag. Bedriftslaget til Ship & Fly hadde riktignok enda flere registrerte deltakere over målstreken, men det var antall påmeldte ved påmeldingsfristens utløp (lørdag 18.juni) som var utslagsgivende.

I klassen for idrettslag var det satt opp en pengepremie på hele 10.000 kroner til det laget med flest fullførende deltakere, og her var det relativt nystartede Tjøme Løpeklubb som vant foran Tønsberg Triathlonklubb og Oseberg Skilag.

Jim_Flegstad.jpg
Tjøme Løpeklubb, her representert ved Jim Flegstad, ble den idrettsklubben med flest fullførende deltakere. Flegstad selv løp godt og tok først 10.plassen på 10 km med 38:54, før han en snau time senere løp 5 km på 18:50. Begge tidene holdt til 2.plass i sin aldersklasse.

Resultater

Flere bilder fra løpet
Alle foto: Geir-Morten Hansen og Cathrine Sandsland Bjørnestad.

OP_Fjeld_vinner.jpg
Med 250 meter til mål har ikke Bjørn Ivar Nilsen gitt opp helt, men luken frem til Fjeld skulle vise seg å bli for stor.

Anders_Knudsen.jpg
Anders Knudsen ble løpende mye for seg selv, men tok en sterk 3.plass.

Eirik_Johannessen.jpg
Eirik Johannessen tok 4.plassen på 10 km med tiden 35:21.

Tore_Hopen.jpg
Tore Hopen på 5.plass.

Rune_Solheim.jpg
Rune Solheim på 6.plass.

Daniel_Stoen.jpg
Daniel Støen tok 7.plass.

Trond_Hansen.jpg
Annonsesjef i Kondis, Trond Hansen, løp godt og tok 8.plass.

Ole_Kulbraaten.jpg
Ole Kulbraaten fra arrangørklubben Tønsberg Friidrettsklubb kom på 9.plass med tiden 38:52.

Siri_Stormer.jpg
Siri Størmer tok 2.plass blant kvinnene på 10 km.

Elin_Stovern.jpg
Elin Støvern på 3.plass, her godt løpende etter ca 4,6 km.

Guro_Skjeggerud.jpg
Guro Skjeggerud fra Romerike Ultraløperklubb løp på 42:03 og tok 4.plassen.

Start_5km.jpg
Fra starten på 5 km.

H_Skarsholt.jpg
Håkon Skarsholt dro lenge, men måtte se seg slått av Eirik Mysen.

H_Hjemly.jpg
Håkon Hjemly fornøyd med en 3.plass etter mindre trening enn tidligere år.

Johnsrud_Liset.jpg
Det brygger opp til sluttspurt mellom Kristoffer Liset (687) og Fredrik Johnsrud (673). I mål er det dødt løp og delt 4.plass.

Julie_Marie_Larsen.jpg
Julie Marie Larsen nr 2 blant kvinnene på 5 km.

Hannah_Aukland.jpg
Hannah Aukland på tredje.

Sidsel_Mohn.jpg
En rekke løpere langs havna i Tønsberg. Her ledet an av Sidsel Skjæggestad Mohn.

Bechmann.jpg
Startnr 1368 Kajsa Flodin og 1632 Tor Bechmann.

Vemund_Berg.jpgSpurtoppgjør mellom Vemund Berg (1177) og Einar Gaasholt Haave (163). Om det var ørene eller den lange snuten som gjorde utslaget vites ikke, men det var i hvert fall Vemund som ble dømt foran med 1 sekund.